Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Az egyetemista lányok eleve...

Az egyetemista lányok eleve többnek érzik magukat a szakmunkás fiúknál?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 24. 19:14
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

És még annyit tennék hozzá, hogy itt azért nem fogja a két fél egymást megérteni, mert ez a szó, hogy "érték", teljesen relatív.

Van, akinek az az érték, hogy bulizik és ingyenélősködik a szülei pénzén. Neki ez az élet, és lenézi azokat, akik vért izzadnak egy gyárban a mindennapi megélhetésért. El lehet ítélni, de ő így gondolja.

Van, akinek az az érték, hogy minden nap jár dolgozni a gyárba, létrehoz tök jó dolgokat (bevallom, nagyszerű érzés egy kerítést létrehozni, vagy akármit, amit később emberek használni fognak). Van, aki számára az érték kézzelfogható, forintosítható dolgokat jelent.

És van, aki számára az érték inkább szellemi természetű dolog. Az érték egy könyv elolvasása, egy diploma megszerzése és utána a hivatásban való munkálkodás. Ezzel nem hozunk létre kézzelfogható produktumokat, de ettől függetlenül mégis értékes, még akkor is, ha ezt a kétkezi munkások nem látják be.

Azért járok egyetemre, mert ilyen ember szeretnék lenni, és nem úgy szeretnék megöregedni, hogy minden nap bejárok egy gyárba és dolgozok, és ilyen egyforma intervallumokkal egyszer csak megörekszek és nyugdíjas leszek. Az az érték, ha ez ember előre halad. Ezt az egyik lány is leírta, és ebben egyet is lehet vele érteni szerintem.

És a szakmunkás, aki magánvállalkozást indít, céget alapít, szerintem hasonló, magasabb értékű dolgot hozott létre. Gondolom ez az ember is a saját köreiből választana párt magának, szeretne inkább egy vállalkozó asszonyt elvenni, aki hasonlóan gondolkodik, mint ő, és nem egy műveletlen nőt, akinek csak az az érték, hogy megnézi a Mónika-showt és utána holnap reggel 6-ra megy robotolni egy kádgyárba.

Úgyhogy igazából nem is tudom, miről megy itt a vita. Bármit csinál az ember, lehet érték, semmi sem magasabb rendű, mint a másik. Az az értéktelen, ha valakit semmi nem érdekel, és nem csinál semmit, csak ingyenélősködik. Ez lehet diplomás ember is, lehet szakmunkás is.

De lehet szakmunkás ember is értékes egy vállalkozással vagy valami felmutatható eredménnyel, amit az életben elért és komoly, jó dolog. Ilyen ember lazán választhat magának egy diplomát végzett nőt is akár.

De egy műveletlen szakmunkás, aki a Mónika-showt nézi, ne is álmodjon magának pszichológushallgató csajról.

Ezt miért nehéz megérteni?

2014. ápr. 25. 16:52
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

na azért nem lány vagyok, mert egyesek szerint nő így nem vélekedik...

az előző pasi is írta, neki is van szakmája, én is hozzáteszem, egyetem előtt szakmát tanultam, szóval egyáltalán nincs lenézve aki szakmunkás, értsétek már meg, hogy emberileg ugyanolyanok vagyunk, de ezt leírtam a korábbi hosszabb kommentemben, de ezt a részét senki nem látta valahogy, csak ítélkezni tudtok, pedig odaírtam, hogy vannak tisztességes szakmunkások, akiket becsülni kell..

Az, hogy az egyetemisták isznak, buliznak, apuci fizeti a dolgaikat nagyon nagy tévhit. A többség nem ilyen, szóval ne higgye senki azt, hogy minden egyetemista link részeges, és pénzért veszi meg a diplomáját. Nekem emiatt a személetmód miatt van most némi ellenérzésem veletek szemben.

Ha én azt mondanám, hogy minden kőműves részeges, akkor fel lennétek háborodva, és joggal. Na látjátok, az egyetemistákat se lehet úgy kezelni, hogy mind hülye iszákos, meg beképzelt.

Szóval bármilyen végzettségű az ember, az emberségessége fontosabb a papírjánál, de pontozzatok le, mert biztos ebből se jön majd át senkinek a lényeg :/

23/N

2014. ápr. 25. 18:09
 33/39 anonim ***** válasza:
egyébként aki előttem írt srác, aki 81%-os, szívemből szólt, teljesen egyetértek vele
2014. ápr. 25. 18:14
 34/39 anonim ***** válasza:
0%

""Azért járok egyetemre, mert ilyen ember szeretnék lenni, és nem úgy szeretnék megöregedni, hogy minden nap bejárok egy gyárba és dolgozok, és ilyen egyforma intervallumokkal egyszer csak megörekszek és nyugdíjas leszek.""

Na gondold el mindenki laza melót akar ez egyértelmü.

Egy pillanatra tegyük fel h mindenkinek sikerül is.

(Persze ez nem igy van szellemi vagy anyagi okok miatt.)

Akkor ki is végezné el a kézi munkát ?????????????????????

2014. ápr. 25. 20:18
 35/39 anonim ***** válasza:
68%

mindenki nem végezhet szellemi munkát. mert nincs mindenkinek esze. láttál már IQ eloszlást? 50% mindig buta lesz vagy átlagos

ők majd kétkezi munkára jók lesznek

2014. ápr. 25. 20:56
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de ez nem az én gondom, és nem is akarok rajta gondolkodni.

Ha van lehetőségem arra, hogy tegyek azért, hogy jobb legyen az életem, akkor teszek.

Szeretek az egyetemen tanulni, és nem szeretnék kétkezi munkásként élni. Hadd döntsem már el én, hogy mit akarok.

Hogy ki mit csinál, hol dolgozik, az engem nem érdekel.

2014. ápr. 25. 20:57
 37/39 anonim ***** válasza:
4%

Ilyen lenne a világ szakmunkások nélkül. Szóval ringyok kuss legyen.

https://www.youtube.com/watch?v=1TwIUgd7eb0

2014. ápr. 26. 13:59
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

rinygók? na én most utáltam meg ezt a hozzáállást, ha mát itt tartunk, ha nem lennének mérnökök, a szakmunkások mivel is dolgoznának?

Egyik a másik nélkül nem ér semmit, tehát mindkettő hasznos tagja a társadalomnak, de aki csak egy nézőpontból képes látni a világot, az inkább ne ringyózzon

szánalmas a hozzáállás

23/N

2014. ápr. 26. 18:01
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

Mert egy diplomás nem tud beverni egy szöget? Nem tud tapétázni vagy kifesteni egy falat?

Tény, hogy a szakmunkás ugyanolyan értékes ember, mint egy diplomás, a belinkelt videó meg jópofa, lobbifilmnek tök jó, de semmi több...Nem esne szét a világ szakmunkások nélkül, rájuk ugyanolyan szükség van... pl egy könyvelő házát is fel kell újítani,a felújítást végző cégnek, is kell könyvelőt fogadnia, a felújításban résztvevőknek is kell segítség az adóbevallás elkészítéséhez. Szóval körbemegy ez, egyik sincs meg a másik nélkül, de ahogy szakmunkás is lehet diplomás, úgy diplomás is kitanulhat bármilyen mesterséget...

2014. ápr. 26. 22:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!