Az egyetemista lányok eleve többnek érzik magukat a szakmunkás fiúknál?
A kérdező egy egyetemista lány egyébként :D
Kíváncsi voltam, hogy mik erről a vélemények.
Igen mindenki lenézi a szakmunkásokat, de megnézem, hogy fogja megszerelni az eldugult csapot vagy kicsempézni a házat, akkor már megtiszteli magát és hív egy szakmunkást :D:D.
Engem is nézzetek le, nem mentem egyetemre egy teljesen elcseszett oktatási rendszerre ehelyett van egy részben saját tulajdonú informatikai cégem megfelelő keresettel, de csóri okjs vizsgámmal nem vagyok méltő egy egyetemi büfészakot végzetthez sem (tisztelet a nem büfé szakosoknak)
utolsónak igaza van, a maga szintjén kell mérni az embereket, emberileg lehetnek ugyanolyan jók, nem a végzettség köt össze két embert hanem az emberség meg a belső tulajdonságok :)
23/N
Nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá.
Először is leszakad a pofám azoktól a kommentektől, amikben ide író lánykák (direkt lány, mert érett nő ilyet nem ír) többnek érzik magukat egy szakmunkásnál. Semmivel sem vagy több, sem kevesebb. De ez igaz azokra a fiúcskákra is, akik úgyszintén egyetemre járnak és - puszta helyzetükből adódóan - többnek érzik magukat máskonál, akik nem járnak egyetemre/vagy nincs olyan foglalkozásuk, amihez diploma kell.
Ezek azok az emberek, akiket csak megvetni tudok. Nem hogy többek lennének, kevesebbek. Tanultnak mutatják magukat, közben olyan hiányosságaik vannak, mint a józan emberi gondolkodás/magatartás hiánya.
Minden szakmának, és a különböző tudományágakra épülő felsőfokú képzéseknek meg van a maga helye és funkciója a társadalomban. Az más kérdés, hogy olyan világot élünk, ahol az úgynevezett kétkezi munkást a sárba nézik, nem becsülik meg a munkáját és kihasználják. Miközben - sajnos egyre többen - sok olyan embert termel ki a felsőoktatás, akik így vagy úgy, de leginkább ügyeskedve, vagy pénzzel szert tettek egy végzettségre és (általában protekcióval) egy zsíros állásra.
Csak azért, mert 3+2 évet (BA+MA) el tudtál végezni, még sz*rt sem érsz. Végeztél az egyetem alatt gyakornoki munkát? Végeztél tudományos munkát? Van jövőképed, és nem csak azért meresztetted a sejhajodat egyetemen, mert a szakmunka derogáló?
A legtöbbjük nincs is tisztában azzal a fogalommal, mit jelent karriert építeni.. az nem egyenlő a magyar valóság uram-bátyám és ha-kell-csontig-benyalok metódusával.. nagyon nem!
Ja igen annyit még hozzáteszek én is, hogy van aki a család anyagi helyzete miatt nem jár egyetemre. Tudok olyat aki eltartja az anyját mert lerokkant és nem hulyébb mint egy egyetemista.
Olyat is ismerek aki érettségire kocsit kapott aztán pesten jogásznak tanul és pesten lakik albérletbe kaját rezsit telefon számlát benzint lakbért buli/pia pénzt apjától kapja -.-, az egyetem elvégzése után meg kap egy nagyobb lakást pesten. Na az már karrier.
Mikor a tesóm egyetemre járt én éheztem...
15 vagyok. 27-eshez szólnék hozzá.
Hát nem tudom, szerintem nem írt itt senki olyat, hogy a szakmunkást kevesebbre tartaná. Attól, hogy én diplomásként nem választanék magamnak szakmunkás lányt életem párjának, nem azt jelenti, hogy lenézem a nem diplomásokat.
Már csak azért sem, mert az a poén, hogy a diplomám mellett nekem is van szakmunkás bizonyítványom :D
Szóval dolgoztam én is már kétkezi munkát, tudom, mi az. Hogy most mivel foglalkozom diplomásként, azt nem árulom el, kikérem magamnak, hogy ezzel kapcsolatban minősítsenek. Úgyhogy ezt a kisfiúzást, amit a 27-es tiszteletlenül elkövetett, nem veszem magamra.
Igazuk van azoknak a fizikai munkásoknak, akik lenéznek sok egyetemistát, mert kenyérpusztítóknak látják őket. Ez sajnos tényleg így van, igazuk van sok esetben. Sokszor tényleg sokkal többet ér egy fizikai munkás egy bulizós egyetemistánál.
De lakatosként anno sok teljesen link fizikai munkással találkoztam.
Úgyhogy szerintem kössünk kompromisszumot: Egy diplomás ember is lehet semmit érő kenyérpusztító, büfé szakkal; és egy szakmunkás is lehet a társadalomnak hasznos állampolgár, felelősségteljes ember, aki nagyon sokat ér emberileg.
Ezt nem tudom, ki vitatta itt, úgyhogy nem értem a felháborodást.
Azt viszont meg kell, hogy jegyezzem, hogy én azért nem dolgozok lakatosként, ami szakmám, és azért vagyok egyetemista (na jó, elárulom, tanár leszek), mert ezt magasabb rendű dolognak tartom. A szellemi alkotás szerintem magasabb dolog, mint a fizikai alkotás. Ezen azt hiszem, méltatlan dolog is lenne vitatkozni.
Úgyhogy nem kéne leszólni a szakmunkásoknak azokat az egyetemistákat, akik komolyan veszik a saját hivatásukat, és megdolgoznak érte. Mert én nagyon sok jó emberrel találkoztam lakatosként, akikről viszont tudom, hogy soha nem tudnák elvégezni az egyetemet, és ilyen tekintetben én bevallom, többnek tartom magam náluk.
Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!