Hogyan lehet önbizalmat szerezni, ha egyszer nagyon szorongós vagyok?
Haha szerinted engem nem? Manapság a magyar egyetemeken egy rahedli teljesen felesleges dolgot kell megtanulni. Ebben a félévben 9-ből 3 tantárgy volt ami tényleg érdekes volt és érdekelt és szerintem max 3-4 tárgy által nyújtott tudásból lehet bármiféle hasznom a jövőben. A többi csak időpocséklás.
Kezdem érteni miért nincs senkid. Mitől szorongsz, hogy az egyetemed nevét sem mered elmondani? Névtelenül, egy névtelen embernek? Mert, hogy a nemed nem akartad megosztani a néppel, hát oké megértem, sok marha lehet küldözgetne perverz privátokat... Látod ezzel az elutasító válasszal épp kihagytál egy potenciális lehetőséget arra, hogy gyakorold az ismerkedést.
Hahaha ez vicces. Csak annak hiszed magad! Te jöttél a gyakorira és Te írtad ki ezt a kérdést nem? Saját magad léptél annak érdekében, hogy jobb legyen! Apró lépés, de kezdetnek jó.
Lehetséges, hogy először saját magaddal kellene kibékülnöd és utána hozzákezdeni építgetni a kapcsolataidat, lassan lépésről lépésre. Például kezdetnek személyiségfejlesztésről szóló könyveket olvasgatva. Megkeresni valamit amiben találsz motivációt, hogy tovább próbálj fejlődni abba az irányba amibe szeretnél. Egy jó lépés saját magad tényleges megismerésében az önismereti teszt, tudok is linkelni egyet, ha érdekel, csak ki kell tölteni és átfogó leírást ad magadról, de neten is találni ilyesmiket. Saját magadban is bízni kell ahhoz, hogy másokat is közelebb engedj magadhoz! Ha az önbizalom megvan akkor el fog múlni a szorongás is idővel.
nem kell priviben írogatni :D
van netes ismerősöm, akivel tudok nyavalyogni
nem vártam itt segítséget, csak hátha... :/
tudom mit kéne csinálnom, de nem megy. Szüleim meg le se szarják, hogy problémám van. Igaz nem beszéltem róla nekik, de tudják, hogy nem merek megcsinálni semmit, elég nyilvánvaló, de mégse képesek beíratni sportolni valahová, pedig mondtam nekik teniszt és focit, ezeket szeretem, ez tényleg jó lenne, mert mindenki szintén szeretné, és ezekről talán könnyebben meg tudnék nyílni, barátkozni, de nem hajlandóak, azt mondják nagy vagyok már, csináljam magam. nem tudom miért olyan nehéz megérteni, hogy nem merek egyedül belekezdeni, de ha már ott vagyok és be van fizetve, kötelező, akkor elmennék biztosan mindig.
pénz nem lenne gond amúgy.
pszichológus is jó lenne, de azt meg végképp nem merem mondani.
Egyetlen árva privátot sem küldtem neked. Más lehetett.
Szóval azt mondod nem vártál segítséget, de mégis kiírtad a kérdést. Magad ellen beszélsz. Tudod mi a problémád, tudod mit kellene tenned, de nem teszed. Innentől kezdve én itt abbahagytam a beszélgetést. Aki nem akarja azon nem lehet segíteni. Én pedig pocsékoltam rád az időmet, pedig máshogy is kikapcsolódhattam volna. Kár, hogy ezt senki sem adja vissza nekem. A pszichológus semmit nem tudna veled kezdeni! Tudod miért? Mert egyetlen pszichológus sem fog helyetted cselekedni! Ő csak iránymutatást ad, de neked kell helyre rakni az életed. Ezt ideje lenne felfognod! Azt várod, hogy más segítsen, azt várod, hogy a szüleid irassanak be valahova 20 évesen? Ha a kezdő lépést nem tudod megtenni, a többi sem menne. Először magadat rakd rendbe!
Na szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!