Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Valóban ilyen bonyolult lenne...

Valóban ilyen bonyolult lenne az ismerkedés?

Figyelt kérdés
Én egy meglehetősen gátlásos fiú vagyok,viszont szeretnék. Eldöntöttem,hogy változtatok. Letöltöttem a netről csajozással kapcsolatos irodalmat,hogy hátha találok valami okosságot,mely segít kikupálni. Beleolvastam,de ami benne volt. Mit tudom én,milyen trükkök vannak már benne. De ismerkedés közben kb. 30 féle dologra kell figyelni. Nekem ez nagyon zavaros.

2013. nov. 18. 12:26
1 2 3
 11/21 shamrel ***** válasza:

Így van! Végre egy ember aki érti az önbizalom kifejezést, kedves kérdező örülök,hogy ezt így leírtad.

Komolyan már a padlás tele van az ilyen okoskodó emberekkel mint a 9. hozzászóló is,dumál valamit ami szerinte most milyen nagy igazság,de közbe fogalma nincs miről beszél és pontosan ő az aki általánosít. vicc...

2013. nov. 19. 13:49
 12/21 anonim ***** válasza:
Biztosan azért hívják ÖNbizalomnak, mert mások visszajelzéseitől kellene, hogy függjön... Oké. :)
2013. nov. 19. 14:00
 13/21 A kérdező kommentje:
Utolsó,látom nem érted. Kifejtem. Az önbizalom arról szól,hogy bízol saját magadban,a képességeidben. Szerinted ha soha senki nem dicsér meg,akkor hogy alakul az önbizalmad. Azaz:szükség van külső megerősítésekre.
2013. nov. 19. 14:13
 14/21 A kérdező kommentje:
Kiváncsi volnék,hogy mennyire bíznál magadban,ha egész életedben csak szidást kaptál volna,semmi dicséretet.:S
2013. nov. 19. 14:14
 15/21 anonim ***** válasza:

Megbízom a velem született képességeimben, illetve bízom a fejlődés folyamatában. Tudom, hogyha valamiben jó akarok lenni és beleteszem a kellő mennyiségű időt és munkát, akkor másokhoz hasonlóan én is eredményes lehetek benne. Ugyanolyan "fából" faragtak, mint bárki mást, ha ők eredményesek tudnak lenni valamiben, akkor én is - persze nem feltétlenül ugyanolyan tempóban és mértékben, de fejlődni mindig lehet.

Nem azt mondom, hogy egyből mindenki tökéletesen képes függetleníteni magát a külső visszajelzésektől, és hogy sosem szabad erőt meríteni belőlük, de a végcél ne az legyen, hogy az ember állandóan mások véleményétől függ.

A külső visszajelzés annyiban jó, hogy látod, jó irányban haladsz, de nem érdemes tőle függeni. Nagyot lehet zuhanni, ha valaki mások visszajelzéseire építi fel az önbecsülését, és aztán hirtelen kirúgják alóla ezeket a "pilléreket". Lásd azokat a hírességeket, akiket mindenki imád, aztán egy idő után népszerűtlenné válnak és már nem kíváncsiak rájuk annyian. Elkezdenek drogozni, inni, gyógyszerezni, mindenféle önpusztító dolgot csinálni.

Ajánlom ezt a cikket, jól összefoglalja azt, amiről beszélgetünk:

[link]

2013. nov. 19. 14:39
 16/21 A kérdező kommentje:
Oké,én ezt értem,de mit csináljak,ha nincs bennem semmi jó tulajdonság,ami alapján azt mondhatom:igen,én értékes ember vagyok.
2013. nov. 20. 12:24
 17/21 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam elolvasni. Sikerült is..az első pár mondatot. Utána hagytam az egészet.
2013. nov. 20. 12:26
 18/21 anonim ***** válasza:

"Az önbizalom arról szól,hogy bízol saját magadban,a képességeidben. Szerinted ha soha senki nem dicsér meg,akkor hogy alakul az önbizalmad. Azaz:szükség van külső megerősítésekre."

Most szólok hozzá itt először, de nagyon is jól rávilágított téged az illető egy tévedésedre, ami akadályoz téged az önbizalmad kialakulásában és függetlenségében.

Tehát ha külső megerősítéstől teszed függővé az önbizalmat, akkor bizonytalanná válik benned - na de ezt magad is megfogalmaztad! Ne másoknak akarj megfelelni, hanem saját magadnak!

(Más kérdés az egymáshoz alkalmazkodás kérdése, meg a kompromisszumkészség kérdése.)

2013. dec. 13. 20:26
 19/21 A kérdező kommentje:
Nem tudok magamnak megfelelni,legfeljebb annyit tudok tenni,hogy tojok az egészre,aztán majd lesz valahogy.
2013. dec. 16. 12:25
 20/21 A kérdező kommentje:

Időközben rájöttem,hogy sokkal előnyösebb számomra,ha nincs barátnőm.

Az előnyök:

- nincs megfelelési kényszer =>lehetek önmagam (azaz egy szolíd férfi);nem kell tettetnem,hogy milyen magabiztos vagyok stb

- nem okozhatok csalódást,ha esetleg nem felelnék meg az adott lány elvárásainak.

2014. jan. 20. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!