Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Miért nem marad mindenki a...

Miért nem marad mindenki a saját ligájánál?

Figyelt kérdés

Kezd nagyon tele lenni a nem létező tököm azzal, hogy az átlag alatti kinézetű fiúk is csak az átlag feletti lányokat akarják megkörnyékezni. És persze, ha a lány visszautasítja, akkor ő a szívtelen r.banc, akinek csak a külső számít.

Én nő létemre kimondom azt, hogy igenis SZÁMÍT a külső, mert egy kapcsolatban nem csak beszélgetünk, hanem fizikai megnyilvánulása is van a szerelemnek, amihez viszont elengedhetetlen, hogy vonzónak találjuk a párunkat.

Éppen úgy, ahogy a pasik rá se néznek a ronda nőkre, mi sem találjuk vonzónak a csúnya férfiakat. De emiatt szerintem senkit sem kéne megkövezni.

Ezen túlmenően, a "ligatévesztés" a szellemi képességekre is vonatkozik. Nem értem, hogy hogyan nem látják egyesek, hogy egy nála jóval intelligensebb/műveltebb embernél nem kéne bepróbálkozni? És itt most nem az számít, hogy egyetemet végzett-e vagy csak szakmunkásképzőt. Egy fél órás beszélgetés alkalmával kiderül az, hogy ki mennyire intelligens (vagy éppen mennyire nem). Ha ez a különbség olyan szembetűnő, hogy még a vak is látja, akkor ő miért nem veszi észre és hogy jön ahhoz, hogy erőltesse a dolgot?

Miért nincs ennyi önkritikája az embereknek?

Miért nem válogat mindenki a saját ligájából (külsőleg és mentális képességek alapján is hasonlóak közül)

2013. okt. 14. 11:04
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

Mert ez az egész úgy ahogy van, teljesen hülye ostobaság.

Mindenkinek joga van arra, hogy elvárásokat támasszanak fel a másikkal szemben. Nyilván van,akinek az elvárásai túl nagyok (és nem saját magához képest, hanem a világhoz, az élethez képest), az úgyis egyedül marad.

De az emberek külső alapján való besorolása szörnyen tárgyiasító és buta dolog.

Az életben semmit nem ér, ki hogyan néz ki, bármennyire is szajkózza ezt a média, vagy akármi.

Csak azért, mert valaki, teszem azt, genetikája miatt kevésbé vonzó, válasszon magának olyan párt, aki neki nem tetszik, de vele "egy ligában" van? Milyen hülyeség ez?

A vakok, siketek, transzplantáltak, vagy esetleg járni nem tudók is válasszanak hozzájuk hasonlóan fogyatékos embert, gyakorlatilag azt sugallva, hogy ha már beteg vagy, vagy nem vagy szép, vagy nem látsz, akkor maradj meg a te fajtádnál. Ez ugyanolyan logikán alapul, mint a fehér ember ne házasodjon feketével. Tudod mikor volt ez felkapott? Az 1950-es években, és már akkor is gáz volt.

2013. okt. 14. 12:13
 32/49 LeftBehind ***** válasza:
58%

1.Senki nem választja,hogy neki ki/mi tetszik.

2.Aki hülye,annak nem tudod elmagyarázni hogy hülye,mert hülye.

3.Ne tessék már megint minden szart a férfiak nyakába kenni. Ha annyi pénzem lenne ahányszor egy szárazföldi bálnát láttam bőgni az álompasiért,már rég Malibu felé kolbászolnék.

2013. okt. 14. 12:14
 33/49 anonim ***** válasza:
Amúgy a buta emberek pont ettől buták, mert nincs semmi önkritikájuk és hiába szólsz nekik, hogy nézzenek már magukba, nem fognak mert az önelemzés képessége az úgy ahogy van, hiányzik belőlük. Ha be tudnák látni a hibáikat, valószínűleg változtatnának rajtuk és akkor már értelmesebbek lennének. Szóval ez van, ilyen emberek mindig is lesznek - és mindig is ők lesznek többségben, sajnos.
2013. okt. 14. 12:18
 34/49 A kérdező kommentje:

alapvetően nem az a baj, ha valaki (csúnyán fogalmazva) más kategóriából választ valakit. hanem az, hogy ő van felháborodva és megsértődve, ha elutasítják. és ez igenis általános jelenség. lehet próbálkozni átlagon aluli fizikai vagy mentális adottságokkal olyannál, aki ezeket magason felülmúlja, de akkor tessék büszkén viselni a vereséget és nem lehordani a másikat.

szándékosan nem mondtam nemeket, mert valóban mindkét nemnél fellelhető ez a probléma.

és továbbra is képmutatásnak tartom azt mondani, hogy nem számít a külső. már hogy ne számítana.

2013. okt. 14. 12:21
 35/49 anonim ***** válasza:

Mindenkinek számít a külső, csak minden embernek másmilyen mennyiségben. Akinek sokat, az felszínes, akinek egészséges mértékben az normális, akinek meg nagyon kicsit, az vagy csúnya, vagy lelkileg megkeseredett ember.

"Nem értem, hogy hogyan nem látják egyesek, hogy egy nála jóval intelligensebb/műveltebb embernél nem kéne bepróbálkozni?"

Az IQ mínuszos embereknek aztán mondhatod, pont ezért buták, mert az ilyen dolgokat nem képesek felfogni. Túl sokat ne várj tőlük.

2013. okt. 14. 12:26
 36/49 anonim ***** válasza:

De most ezen miért vagy felháborodva??? Honnan tudod h ezek az emberek miért háborodnak fel??? Azt aláírom, hogy vannak akik ok nélkül ilyenek de azt tudom, hogy sok esetben jogos ez a felháborodás, mivel a másik fél olyan jeleket küld ( gondolom tudod miről bezsélek) amik arra utalnak h az illető bejön neki, és ismerkednek stb, és egy idő után beköpi h bocs nem. Én is kilennék akadva. de akkor sem értem, hogy ez téged miért is zavar.

És igen számít a külső, csak ám én hiába írom le pl magam h de csúnya vok mikor egy álltalam győnyőrű lány azt mondja h kellek neki és szép vok. És ennek itt az ellentéte is, h vki hiába gondolja h huu milyen vki ha közben senki rá sem néz.

2013. okt. 14. 12:31
 37/49 A kérdező kommentje:

36: ezért szükséges a REÁLIS önkép

amit meg előtte írtál, hogy az ismerkedési fázis kellős közepén pattintanak le valakit, nos, ehhez nem tudok hozzászólni. szerintem én már nem tartozom abba a korosztályba, ahol ez most a divat.

2013. okt. 14. 12:34
 38/49 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon visszataszító személyiséged van. Az intelligenciához nem csak a magas IQ tartozik hozzá. (Személy szerint én úgy gondolom érzelmi dolgok is benne vannak ebben, empátia, ilyesmik, de mindegy.)

Az én párom (természetesen nem csak szerintem) a majdhogynem legintelligensebbek közé tartozik (bár nincs róla papírja, isten bocsássa meg) De soha nem hangoztatja. Szerény, nem szükséges neki hogy ezt mások orra alá dörgölje, sírjon hogy neki milyen rossz hogy ilyen okos, és ennyi butával van körbevéve. Ezt csak egy igazán ostoba ember teszi. Nem tudom hogy mennyire vagy intelligens (mert ebből az írásodból annyira nem), hogy mennyire vagy színes egyéniség, mennyi minden érdekel, mikhez értesz, mennyire vagy művelt (bár a műveltség nem feltételezi az intelligenciát, míg fordítva inkább), de lehet át kellene gondolnod még jópárszor. Rajtad kívül és a családodon kívül ki tart intelligensnek? Csak a saját véleményedből nem hozhatsz egy általános következtetést. És ha az értelmes emberek elkerülnek, annak oka van. A válaszolók nagy részének sincs valami jó véleménye rólad. Bár biztosan van köztük olyan, aki valóban nem értelmes, de azért voltak itt összeszedett gondolatok, amikre talán kicsit hallgatni kéne. Nem is írok többet azt hiszem. Ha gondolod tudok ajánlani könyvet ami talán segítene rajtad. Bár úgyse érdekel.

2013. okt. 14. 12:35
 39/49 ASOT ***** válasza:
hány éves is vagy?
2013. okt. 14. 12:40
 40/49 anonim ***** válasza:

Egyet értek azzal, hogy a kérdező önteltnek tűnik. Akkor is, ha nem ismeri be. Lehet akármilyen papírja, ha egy érzelmi nulla. Nem csodálom, ha az intelligensebb fajta elkerül, mert Te, kedves Kérdező, nem vagy a "ligájukban". Ahogy már leírták, egy okos, intelligens ember nem kérkedik vele, mert tudja jól, érzi, hogy minél többet tud, annál többet kell még tanulnia és sosem mondhatja el magáról igazán, hogy sokat tud. Akik általában okosnak/műveltnek hiszik magukat, gyakran nem azok. Egyszóval önteltség sugárzik a hozzászólásaidból.

A külső persze számít, hiszen egy kapcsolathoz szükség van vonzalomra és bizony ehhez a külső is kell valamilyen szinten, de így besorolni "ligákba" az embereket, szánalmas - finoman szólva.

22/F

2013. okt. 14. 12:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!