Leszbikusok, melegek! Jöttök a szombati melegfelvonulásra?
Tudom, a meleg szó annyit jelent, hogy homoszexuális, de nem szeretem a 'b*zi' kifejezést, tudom, hogy nem sértés, de annyian használják rossz szándékkal, hogy már nem szívesen mondom.
Én most megyek először! :)
16/L, Bp
Lehet, hogy igazatok van - hiányos öltözet, vallásgyalázás szempontjából -, mondom, még soha életeben nem voltam ilyenen, úgyhogy nem igazán tudom, mik szoktak ott lenni.
És azt tényleg értékelem, aki normálisan írja le a véleményét, szóval köszönöm! :)
Azt hittem, hogy egy ilyen felvonulás normális keretek között zajlik. De majd meglátom a saját szememmel, hogy mi lesz és majd eldöntöm, hogy mi a véleményem!
idén még sajnos nem :/ elmenne egy fél napom csak az oda meg vissza utazással talán 2 év múlva remélem addigra sikerül felköltöznöm :)
18/f
Valószínűleg azért is zavarja őket mert a jobboldali tüntetéseket betiltják, provokálják, míg ilyen ellenkultúra képviselő galandférgek bátran mutogathatják magukat.
Bassza meg a tolerancia meg a multikulturalizmus!
Nos, akkor szépen kifejtem a véleményem e kérdésről, ha már én is meglettem szólítva a címben.
Előre leszögezem, hogy leszbikus vagyok.
Én soha az életben nem mennék el egy ilyen felvonulásra. Ez a felvonulás eleve rég nem arról szól, hogy egyenlő jogokat akarnak, hanem provokációról.
Az egyenlő jogokkal nincs semmi gond, sőt, az lenne a helyes, ha ez így lenne, viszont az emberek tudatába juttatni ennek a dolognak a súlyát nem ilyen módon kéne, mint egy felháborító stílusú felvonulás.
Szinte csak a magamutogató melegek, leszbikusok járnak ki, a normálisabbik fajta szerintem mind elítéli és nagyban elkerüli az egészet.
Ez az ország nem érett arra egyelőre, hogy komoly lépések történjenek a meleg jogok terén, ezt meg kéne érteniük a szervezőknek is. Viszont sajnos úgy tűnik, hogy csőlátásúak és ezt nem veszik észre, hanem továbbra is abban a hitben ringatják magukat, hogy bármit is elfognak érni ezzel az egésszel. Nos, én ezt kétlem.
De persze ez megint kétélű dolog, hiszen a szervezők is hülyék, de azok is, akik kimennek követ dobálni vagy erőszakosan fellépni a dolog ellen. Persze értem én, hogy nem tetszik, viszont ezt több módon is kilehet nyilvánítani, akár békésebben. Engem ha valami nem érdekel, akkor nem megyek oda és figyelmen kívül hagyom.
Lényeg a lényeg, hogy látszik fiatal vagy még kérdező és nem érzed át ennek az eseménynek a hátterét és jelentőségét. Nem cukormázas, csodás dolog ám ez, hanem azzal, hogy csatlakozol, pont, hogy egy olyan tömeghez kapcsolod magad, ami a normálisabb melegekre és leszbikusokra is szégyent hoz.
"Én soha az életben nem mennék el egy ilyen felvonulásra. Ez a felvonulás eleve rég nem arról szól, hogy egyenlő jogokat akarnak, hanem provokációról. "
Nem értek egyet, ez a felvonulás nem a provokációról szól, hanem arról, hogy láthatóvá tegyük magunkat, hogy igenis elfogadást és egyenlő jogokat akarunk. A másik, hogy ez egy hatalmas buli, ez a hét, ez nekünk-értünk van. Én hatalmas felszabadultságot érzek mikor LGBTQ emberek között vagyok, mert önmagam lehet, és ott nem vagyok egyedül.
A másik, hatalmas a változás, már az elmúlt 15 évben is elfogadás terén, és ha már fejlődünk, miért hagynánk abba.
Egyébként nem tudom, mi ez a egyszál tangában vonaglós dolog, amit mindig felhoztok, mert ha csak a neten a videókat nézitek meg, látjátok, hogy ilyen nem szokott lenni.
Vagy a transzvesztiták zavarnak? Bocsánat, a közösségünk részei, és hatalmas arcok, igazi dívák.
Ne haragudjatok, de a világ egyre elfogadóbb velünk, főleg a felnövekvő generációval, remélem egyszer Budapesten is akkora buli lesz a Pride, mint Bécsben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!