Szerintetek milyen tetoválással lehet kifejezni a hazaszeretetet?
Mielőtt bárki hozzám vágná:
Tudom, hogy nem ide illik, de nem találtam jobb témakört, mivel a fő nézőpont a kérdésben a hazaszeretet.
Azt is tudom, hogy egy tetoválással nem feltétlenül lehet kifejezni a hazaszeretetet, de mindenképp szeretnék valamit és akkor már inkább ilyen legyen.
Szóval. Valami olyan kéne, ami nem szokásos.
Mindenhol Nagy Magyarország, Turul, hátrafelé nyilazó hunok, címerek.
Ilyen szinten nem akarok "beállni a sorba"
Akkor már legyen valami egyedibb.
Pl. eszembe jutott a Szózat első sora, számomra sokat mond és tetszik is.
De kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. Szóval?
"Az utolsó bekezdésedet nem nagyon értem, miért írtad. Miért lenne bűn, ha valaki földet művel? Én tisztelem a földműveseket."
Gondoltam probléma, hogy az én őseim nem dicsőséges, kuruc hadvezérek.
"Gondolom neked semmit nem mond az, hogy szimbólikus jelentés. Nem kell mindent szó szerint venni. Erősíteni kell a Szent Korona eszemiségét, és akkor egy sokkal boldogabb országban élhetnénk."
Pedig nagyon jó lenne, ha a magyarok végre elkezdenének nem a mesékben élni, hanem a valóságban. Hidd el, hogy sokkal előrébb tartanánk.
A Szent Korona eszmeisége nekem nem mond semmit, ugyanis nem tudok sem személyként, sem pedig magasztos, mennyei, utánozhatatlan dologként tekinteni a Szent Koronára. Elismerem, hogy fontos történelmi és nemzeti jelképünk, mert ezzel koronázták az uralkodóinkat, de ennyi. Nem vagyok bálványimádó.
Én is így voltam vele, mint Te, nekem ez lett a vége (a rózsától függetlenül):
A másik, ami nekem is eszemben volt sokáig:
' Légy híve rendületlenűl
Hazádnak, oh magyar:
Ez éltetőd, s ha elbukál,
Hantjával ez takar.'
a többi hozzászólásra nem kezdek el reagálni, mert hosszú lenne, és úgysincs értelme :)
Nekem konkrétan az első sor jutott eszembe
"Hazádnak rendületlenűl..."
ennyire gondoltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!