Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Nagyon régóta szeretnék...

Nagyon régóta szeretnék tetoválást, ugyanazt a mintát régóta. De nincs pénzem rá, és anyámék se engedik hiába vagyok nagykorú. Azt mondják, ha teljesen önáló leszek és lesz munkám akkaor lehet tetkóm. De nem bírom már, hogy nincs. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok. 10 éves koromban elterveztem, hogy rózsát akarok fellvaratni.

ma 10:29
 1/8 A kérdező kommentje:
tudom furcsa, de egyre jobban vágyok a tetoválásra. Valakinek már 18 évesen lehetett... pircingem az van kettő, azt nagy nehezen megengedték.
ma 10:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Diákmeló ?
ma 10:34
 3/8 A kérdező kommentje:
nem vesznek fel mert már nem vagyok diák..
ma 10:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Ok, akkor egy normális munka. Abból már félre tudsz tenni a tetoválásra.

Mennyibe kerülne ? Mekkorát szeretnél ?

ma 10:51
 5/8 anonim ***** válasza:

A szüleiddel ne foglalkozz, már nagykorú vagy, teljesen a te döntésed, hogy mit teszel a testeddel. Ha olyan helyre csináltatod, amit könnyű takarni, még tudniuk sem kell róla.

A pénz pedig munkával meg kell rá keresni.

ma 10:53
 6/8 A kérdező kommentje:
4: mellem fölé balra szeretnék egy közepes méretüt.
ma 11:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A szüleid gondolatmenete teljesen érthető.

20 éves vagy, de nem vagy diák. Ebből azt következtetem, hogy nem tanultál tovább. Ha netán évvesztes is vagy, akkor is egy éve érettségizhettél le, tehát már egy éve úgymond "nem csinálsz semmit".

Kivéve persze, ha buktál, vagy halaszttottak veled évfolyamot, netántán nem érettségiztél le és már évek ót befejezted a tanulmányaidat.

Megjegyzem, hogy 12 éves korom óta akartam tetoválást és piercingeket. Első piercingem 16 évesen, első tetoválásom 18 évesen lett, míg első 8 órás munkám 15 évesen lett (nem bejelentett és csak nyáron két hónapon át). Szüleim ellenezték a tetoválást és a piercinget, úgymond nem engedték egyiket sem. A tetoválással pont ezért kellett várnom 18 éves koromig. De 16 évesen iskola és sport mellett muszáj volt ilyen-olyan munkákat csinálnom, hogy legyen pénzem enni, ruhát venni, vagy elmenni valahova. Volt olyan évem, amikor bejelentett munkahelyem nem volt, de mégis dolgoztam, és bár sok csalódás, átverés ért különféle helyzetekből, mégis ez volt. Elismerem, hogy nem leányálom munkát keresni, de találni meg nem túl nehéz.

Szóval itt jön a viszontkérdés, hogy akkor miért nem dolgozol? Tartós fogyatékos vagy (látássérült, mozgássérült, hallássérült, genetikai betegségben lévő, stb), vagy mentális gondokkal küzdesz? Azok mellett is lehet találni munkát, sőt, tartós fogyatékkal élőket sok helyen előszeretettel foglalkoztatnak a munkaadók, mivel a cégnek komoly adókedvezményt jelentenek, míg mentális gondok ellen el kell járni orvoshoz és pszichológushoz, dolgozni kell a problémád megoldásán.

Netalán a világ végén egy zsákfalu utáni tanyán laktok?

Ott mindig akad munka, bár nem bejelentett, de a sok állat, növény és a többi az év minden napjára ad munkát és a munka után járó bevételt (őstermelői, beszállítói..stb.), bár ezt tényleg a családdal kell megbeszélni, hogy te mennyit dolgozol, és a bevétel mennyi része illet téged, még akkor is, ha fizeted az általad használt dolgokat.

Szóval menj el dolgozni.

Helyek, ahova mindig keresnek embert:

Máv, Posta, hiper és vagy szupermarketek (ha mást nem, takarítani), egészségügy (a és b kategóriás ápoló, aki kb pelekát cserél meg ágyat takarít) nagyobb raktárak, üzemek, pláne most a csomagosok a karácsonyi őrültekháza miatt.

Tény, ha olyan helyen laksz, akkor napi 3-4 órát kell utazni a munkáért, és szar így belekezdeni, de ha nem kezdesz, akkor a kisebb bajod lesz előbb utóbb, hogy nincs tetoválálsod, mert egyszer a szüleid fogják és kiraknak és akkor már ételed és hajlékod sem lesz.

Vagy felköltözöl egy nagyobb városba társbérletbe szobát bérelsz.

Egy rózsa tetoválás, ami kb egy tenyér nagyságú, ha drágán számolok egy színes, full realisztikus mintával, akkor is 60 ezernél nem több.

Ha otthonról tudsz járni dolgozni, akkor vármegyebérlettel együtt az életfentartásod ára 80-100 ezer havonta. (étel, ital, tisztálkodás és a többi alapvető) A minimálbéres munkával még rossz esetben is két hónap alatt összejönne a tetoválásod ára.

Szóval a válasz a kérdésedre:

"Mit csináljak?"

- Cselekedj, rakd rendbe a bajod/dolgaid és menj el dolgozni.

- Tetováltass

ma 11:24
 8/8 Metionin ***** válasza:
Pl. legyél önálló és legyen rá pénzed. Ha most nincs, akkor valószínűleg nem a tetkó az elsődleges dolog, amire költeni kellene. 20 éves vagy, nem tanulsz, ígyis-úgyis el kell menned dolgozni, nem csak a tetkó miatt, hanem mert valamiből meg kell élned, nem fognak a szüleid mindig eltartani. Szóval keress szépen állást és akkor majd annyit varratsz magadra, amennyit csak szeretnél. Megjegyzés, én kb. 10 éves koromtól álmodoztam tetkókról, 26 évesen lett az első, mert bár 19 éves koromtól elköltöztem és eltartottam magam, volt ezer más dolog, amire költenem kellett, lakhatás, kaja stb. és csak később jött el az, hogy egyenesben voltam és már nyugodtan adtam ki összegeket ilyen "luxus" dolgokra. A felnőtt élet velejárója, hogy az ember megtanulja, mi a prioritás és mi nem.
ma 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!