Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Csak szerintem furcsa hogy...

Csak szerintem furcsa hogy ennyi embernek van tetoválása? Ugyanilyen furcsa nekem hogy ennyien dohányoznak.

Figyelt kérdés

A körülöttem levő emberek jóval több mint a fele erősen tetovált. Érdekes módon a közeli baráti körömben egyetlen embernek van tetkója.

Én is szeretem a művészetet, meg a képeket, de azért nem hagynám hogy tűvel festéket szúrkáljanak a bőröm alá. Nekem nagyon furcsa az szokás. Nem fáj? Meg nem zavaró hogy kindig ott van egy minta a bőrötökön? Mi van ha megunod? Én pl. hetente cserélem a képernyőképem. Fogszabályzóm volt, az is csak azért mert tényleg randák voltak a fogaim.

A dohányzás is furcsa nekem. Én aztán tényleg nagyon hajlamos vagyok az addikcióra. Nem tartok otthon alkoholt a kísértés miatt, 2 féle antidepit, 2 féle benzót, altatót, rengeteg koffeint fogyasztok. Egy időben az ekivel is voltak problémáim. A dohányzást viszont nem értem, nem nyugtat, nem pörget, nem oldja a gátlások, nincs hangulatjavító hatása, még csak nem is pszicedelikum. Nem csinál semmit. Én kamaszként mikor kipróbáltam csak simán fostam tőle. Milyen élményt ad ez az embereknek?

2022. febr. 13. 20:57
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
*mindig
2022. febr. 13. 20:58
 2/15 anonim ***** válasza:
72%
Igen. Elég elterjedt mindkettő - sőt 30 éve éttermekben, repülőn, egyetemeken is lehetett dohányozni. Sokkal elfogadottabb volt, mint manapság. A fiatal korosztályban pedig kb annyira menő, mint ma az Insta-pózolás.
2022. febr. 13. 23:35
 3/15 anonim ***** válasza:
93%
Nekem meg például, az a furcsa, hogy egy csomó ember gyereket akar. Vagy az, hogy évente lecserélik a kütyüjeiket, új telefont vesznek, havonta vesznek valami új ruhát, stb stb stb. Mások vagyunk, más igényekkel, más esztétikai érzékkel, más vágyakkal, más örömforrásokkal. Szerintem egyáltalán nem kell megértenem valamit ahhoz, hogy elfogadjam a létjogosultságát.
2022. febr. 14. 13:47
 4/15 anonim ***** válasza:
95%

Nekem egyik se furcsa, egy jó tetoválás a megfelelő helyen, szerintem mindenki külsején dob (ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki varrasson, egy tetoválatlan bőr sokkal szebb lehet, mint egy igénytelen mintákkal teli), önkifejezési forma, figyelemfelkeltő, kifilterezi a toxikus emberek egy részét.

A dohányzás megnyugtató tevékenység, valahogy boldoggá tesz. Ritka alkalom, mikor cigit szívok, de mikor igen, az nagyon jól esik és eléggé feldobott vagyok utána.

2022. febr. 14. 20:17
 5/15 anonim válasza:
100%

Több száz éve dohányzik és tetováltatja magát az ember.

A divat és a társadalmi elvárások persze befolyásolják, most lazább a gondolat ezekkel kapcsolatban.

Én személy szerint nem dohányzok, próbáltam, nem nyugtatott, nem tetszett, nem is tudtam rászokni, nem is akartam... egészségtelen dolog, ezért kihagyom az életemből. Dohányos ismerőseim azt mondják nekik ez egy fajta szokás, szeretnek másokkal együtt dohányozni, mint valami rítus.:D

van akit amúgy tényleg nyugtat.

Tetoválásom van, nekem nagyon tetszik és máson vonzónak találom. Nem tudom megmondani miért, szeretem a művészeteket és ez olyan számomra, mintha művészetet hordhatnék, vele kifejezhetném azokat a dolgokat amiket szeretek, és magamat is vonzóbbnak találom a tetoválások által, bármilyen hülyén is hangzik. Attól nem tartok, hogy megunom. Van olyan tetoválásom amit mai fejjel már nem tetováltatnék magamra, de nem zavar különösképpen, csak megmosolyogtat a tudat, hogy akkor jó ötletnek tűnt. De nem olyan rossz, hogy elakarnám tüntetni valaha. Kedves kis emlék marad

2022. febr. 16. 18:45
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem nagyon furcsa az szokás."

Nem furább mint a hajfestés, aszőrtelenítés vagy a műköröm.

Nem fáj?

Néha, de inkább irritáló fájdalom, én pl szívesebben ülök végig egy tetoválást mint azt amikor a műköröm köt és égeti a körömágyamat a lámpa, oszt még is gyakdabban járok körmözni mint varratni.

Szal ja, egyéni dolog, de csak egyszer fáj.

Meg nem zavaró hogy kindig ott van egy minta a bőrötökön?

Nem, kb olyan mint egy anyajegy, fel se tűnik egy idő után.

Mi van ha megunod? Én pl. hetente cserélem a képernyőképem.

Hát ha nagyon utálod, még mindig lehet belőle coverup vagy át lehet dolgozni.

De az ilyen nagyobb projekteket az ember alaposan megtervezi, nekem pl sok tetoválásomat a 10 éves énem és a mostani 32 éves énem is imádja.

"Fogszabályzóm volt, az is csak azért mert tényleg randák voltak a fogaim."

Én pl azért varrattam, hogy ne utáljam bizonyos testrészeimet, most sokkal szívesebben hordok pl shortot.

"A dohányzás is furcsa nekem. Én aztán tényleg nagyon hajlamos vagyok az addikcióra. Nem tartok otthon alkoholt a kísértés miatt, 2 féle antidepit, 2 féle benzót, altatót, rengeteg koffeint fogyasztok"

Ez tökre más tészta.

A tetoválást azért szokták élvezni mert tényleg ad adrenalint meg endorfint, kb mint egy hullámvasút.

De a az emberek csak emiatt az érzet miatt nem fognak magukra varratni, mert az érzet tart max pár órát, a tetoválás meg megmarad egy életen át.

2022. febr. 16. 21:25
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
mennyi idős vagy, ha szabad tudnom?
2022. febr. 16. 22:01
 8/15 A kérdező kommentje:

6: Érdekes, mások vagyunk. Én 28 éves hetero férfi vagyok és szőrtelenítem az intim területet de még a fenekemet is. Nagyon jó érzés, olyan mint a babapopsi. Volt lézeres szőrtelenítésem szóval most full szőrtelen vagyok. Egyedül a zacsit nem csinálták meg, azt naponta borotválom. Baromi kellemes érzés és az asszonynak is bejön. Ő egyébként csak borotválja magát. Nem kényes a bőre, nem pattogzik ki szóval neki ez nem nagy gond. Amikor megismertem még fazonra nyírta, nekem az is meg felelt de így azért jobban tetszik.

A tetoválás meg a műköröm más mint a szőrtelenítés. Az előbbiektől csak kaotikusabb lesz az ember megjelenése. Utóbbitól letisztultabb és nekem sokkal kényelmesebb is. Nem irritál a durva testszőrzet. Barátnőm nem is sminkeli magát. Pedig vannak bőrhibái, én mégis imádom ezt benne. Sokkal ártatlanabb, aranyosabb. Nekem ez nagyon bejön.

Szerintem lehet valami megfejtendő összefüggés a tetoválás és a dohányzás között. Az én környezetemben levő embereknél nagy a közös halmaz. Sőt, a dohányos és tetovált halmaz kb. egybe esik. Most hirtelen egy ember jut eszembe aki tetovált és nem dohányzik, egy se aki nem tetovált és dohányzik.

Lehet tudat alatt valami Indián flashben vannak némely emberek. Ha jól tudom voltak olyan törzsek akik nyomták mind a kettőt. Persző ők nem nemzeti dohányt toltak és nem is tüdőzték le, csak pipáztak.

Amikor LSD-ztem akkor és is nagyot tripeltem az e-cigin, de tisztán valahogy nem köt le.

2022. febr. 16. 22:45
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nézzük csak:

Én-alkalmi dohányos, tetoválatlan, aki tetkót szeretne

Anya, párja, anyai rokonság kb fele-erős dohányos tetoválatlanok

Kollégista társaim-kb fele dohányzott, a legtöbb nem agy enyhén tetovált

2 ismerős lány-tetováltak, nem dohányoznak

Másodunokatesóm apja- mindene kivarrva, 0-24 dohányzik

Volt tanáraim-sokuk cigizett, 1 volt csak tetovált

2022. febr. 16. 23:46
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Én tetoválok, a melóhelyemen vagyunk öten.

Ebből egy totál nem cigizik-iszik, még kávézni se láttam, kiegyensúlyozottan eszik meg sportol.

A második kettő idősebb, ők régebben tiniként cigiztek, de már egy évtizede nem, inni max szociálisan egy pohár bort.

Mi a másik kettő kicsit fiatalabbak vagyunk, néha havi egyszer eljárunk kocsmázni, de kultúráltan egyáltalán nem vagyunk szétcsapva.

Koffeint a maradék négyből hárman iszunk, mert ez egy precíz és nagyon koncentrálós munka, agyban ott kell lenni.

Kb azt a légkört képzeld el, mint egy orvosi vagy fogászati rendelőben, elég szigorú higénia van, és hibázni nem igen szabad, szóval ha valaki rendszeresen szétcsapatja magát, az nem marad meg.

És igen, mivel rohadtul stresszes tud lenni, sokan dohányoznak, mert ha napi 6-8 órát nézel egy bonyolult geometrikus mintát, figyelsz a reakciókra, meg a higéniára.

De azok közül akiket tetoválok se sokan kérnek cigi szünetet, tea-kávé szünet jellemzőbb, hogy az energia szint fenn legyen tartva.

2022. febr. 17. 06:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!