Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » 17 éves lánynak tetoválás/pier...

17 éves lánynak tetoválás/piercing? 36/N

Figyelt kérdés
Anyukák... Nem túlzás ez egy picit? Próbálok a legjobb anyuka lenni, menő stb.. De ti meg engednétek ezt a lányotoknak? Nem tudom mit csináljak.. Engedjem vagy ne?

2020. dec. 30. 02:09
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
100%

Több piercingem van, tetkóm nincs. Tapasztalatból tudom, hogy sokszor nehezen gyógyulnak, főleg a porcba szúrtak. El is fertőződhetnek, ha az ember nem kezeli rendesen, túl hamar strandra megy, türelmetlen és korán kicseréli, stb. Én fiatalon csináltattam a piercingeket és elkövettem ezeket a hibákat. A gyerekemnek csak akkor engedném meg, ha ezekkel tisztában van, és van elég kitartása, türelme a kezeléséhez. Ettől tenném függővé, nem a kortól. Más hátránya szerintem nincs a piercingeknek, mert bármikor kiveheti, akár átmenetileg is, pl. ha vizsgázni megy, de ilyen helyeken is egyre elfogadottabb.

A tetkóra megkérném, hogy még várjon. Az osztálytársam csináltatott tetkót 16-17 évesen. Akkor nagyon menő volt, és sokan irigykedtek, de ma visszanézve béna tucat mintának tűnik. Ha még egy év múlva is szeretné akkor nem szólnék bele, de ennyi idősen nem támogatnám, mert ilyenkor még nagyon sokat változhat az ízlése.

2020. dec. 30. 08:14
 12/52 anonim válasza:
52%

14 évesen apukám írta alá az első tetoválásomat. 17 éves koromra az egész bal lábam ki lett tetoválva. Én nagyon szeretem őket, fontosak számomra. 22 éves vagyok most, tanári diplomát csinálok, és az első babámat várom a férjemmel. Soha nem gátolt munkában - pedig nagy felületen van - mivel takarható. Szerintem ez fontos szempont, hogy hova tetováltat az ember.

Piercingem egyszer volt az orromban, de nagyon nem akart begyógyulni a heg, így attól megváltam. Férjemnek tinikorában több is volt, ő van amelyiket megbánta, mert nem szépen gyógyult be. Minőségi szalonban készítették őket. Ő is fiatalon tetováltatott, igaz, neki látható helyeken vannak javarészt: kar, nyak, mellkas. Mégsem zavarta a munkahelyein (villanyszerelő), most pedig saját maga főnöke, így ugyancsak nem származik hátránya belőle.

2020. dec. 30. 08:20
 13/52 Lena7 ***** válasza:
100%

A piercing szerintem simán belefér.

14 éves voltam akkor, amikor még +2 lyukat szurattam a füleimbe a már meglévő 2 mellé.

Szerintem a fül/or piercingek simán beleférnek.

(A nyelv és az egyéb piercingek is, mert már idős a lányod)

A tetoválás viszont az már más tészta. Jelenleg a lányod 17 éves, ami azt jelenti, hogy kell a tetoválás készítéséhez a te belegyetésed.

A tetkó az nem egy olyan dolog, mint a piercing, hogy ha kiveszem, akkor pikk-pakk nem fog látszani. Az örök életű (jobbik esetben).

Szerinten ülj le vele és beszéljétek meg szépen kettesben a dolgokat, hogy milyen mintát szeretne, mért szeretné, mit jelent neki, biztosan szererné-e. Próbálj meg segíteni neki és "jó útra" téríteni ilyen szempontból, hogy ne varrasson magára hülyeséget, amit úgy is megbán.

Ha nagyon szeretne tetoválást, akkor arról nem fogod tudni lebeszélni. Igy vagy úgy, de biztos, hogy megfogja csinálni, ha nem is most, akkor majd a közeljövőben, mivel (gondolom) nensokára betölti a 18-at és onnantól kezdve nem lesz beleszólásod.

Ezért is jobb az ha szépen nyugottan megbeszélitek a mintát, mert jobb az ha segítesz neki, tanácsot adsz, stb, mint az, hogy megtíltod, aztán 1x majd haza jön egy teletetovált karral (amivel nincsen probléma szerintem, csak mondjuk ezt nem 18 évesen kéne)

Esetleg ajánld fel neki, hogy várjon még vele pár hobapot és ha akkor is akarni fogja, akkor elmész vele.

2020. dec. 30. 08:27
 14/52 anonim ***** válasza:
22%
Szülőként nem hiszem hogy meg lehet élni nagyobb csalódást minthogy a gyereked egy tetkós proli akar lenni. Azt kellene megértetni vele hogy a tetoválás semmi pluszt nem ad csak kevesebb lesz tőle, de sokkal.
2020. dec. 30. 09:12
 15/52 anonim ***** válasza:
100%

Tetoválás: attól függ hogy hova szeretne és hogy

mekkorát?

Piercing: az egy test ékszer, szerintem semmilyen hátránya nem származik belőle.

Nekem 18 e lányom van, neki meg nincs egyik sem :)

2-2 fulbevalja van és ennyi, így is gyönyörű. ::))

Én azt mondtam neki ha szeretne nem állok az útjába, de egy tetko befojasolni fogja az egesz életet és munkáját is, ha látható helyre varatja.

Enged meg neki a test ékszert, és a tatoval neg várjon míg érettebb lesz.

Azzal is huzod az időt meg csak 17.

2020. dec. 30. 10:29
 16/52 Sunshinedoll ***** válasza:
80%

A piercinget kiveszi, a tetoválást meg max megbánja és tanul belőle. Egyszer fel kell nőnie és felelősséget vállalni a döntéseiért. És ha sz-r lesz? Elvárjuk 14-18 évesektől, hogy felelősen döntsenek a jövőjüket illetően, de a tetoválásnál mi alapon húzzuk meg a határt? 14 évesen igeins tdja, mi akar lenni, ha 20 évesen házasodik vagy szül, az isteni áldás, de ISTEN ÓVJON ATTÓL, hogy egy béna tetoválást csináltasson. Miért? Mi a rosszabb? Egy béna tetoválás, vagy egy nyakadon lógü gyerek, amit utólag átgonolva jobb lenne, ha nem is lenne pl? Nem szólok bele senki szülői viselkedésébe, nekem nincs gyerekem és nem is tudom, hogy kezelném, ha lenne, de én őszintén semmi okot nem látok arra, hogy bármi különbség van egy 17 meg egy 18 éves között tetoválás szempontjából.

25-30 évesen is lehet sz-r tetoválást csináltatni, és akkor? Legrosszabb esetben is lesz egy tucattetoválása vagy egy kevésbé szép tetoválása és ennyi. Szerintem eléggé túl van dramatizálva ez a tetoválás megbánás dolog.

Nekem is van olyan tetoválásom, amit ma már nem csináltatnék, vagy nem így csináltatnám, de a napomnak a 0,0001%-át se teszi ki, hogy ezen aggódjak, mert nem érdekel annyira, szóval nem értem, hogy egyeseket miértérdekel, ha xy egy béna vagy nem jó tetoválással flangál? Rám semmi hatással nincs a szomszéd bokáján díszelgő szivecske pl.

Az lenne a fura, hogy az embernek 18 és a halál között ugyanolyan marad az ízlése és ugyanazt tartana szépnek és jónak 40 évesen is, mint 18 évesen...

Azt meg végképp nem értem, hogy elvileg szerető anyukák-apukák itt letinip-csázzák a fiatal lányokat lol? Miért kell ennyire leszólni meg utálni őket? FELNŐTT EMERKÉNT? Egy mi miatt is? Egy SZERINTETEK rossz döntés miatt? Ti nem hoztatok rossz döntést sose? Édesistenem. Ki is az, aki nem tud felnőni agyilag? Ti nem nőttetek fel agyilag ahhoz, hogy másoknak tetoválása legyen, inkább.

2020. dec. 30. 11:33
 17/52 anonim ***** válasza:
68%

ne haragudj meg, de te 19 evesen mar gyereket szultel, es azon problemazol, hogy o meg 2 evvel fiatalabban piercinget/tetkot akar? nem hinnem, hogy akkora tulzas lenne.

a piercinget barmikor kiveheti kb nyom nelkul, a tetkot erdemes azert atgondolni, de gondolom, nem egy egesz hatas koponyat akar, hanem valami picit. ha tiltod es nagyon akarja, 18 evesen egy ev mulva ugyis megcsinaltatja..

2020. dec. 30. 11:56
 18/52 anonim ***** válasza:
86%
#16 már ne haragudj, de 14 évesen fogalmuk sincs, hogy mik szeretnének lenni. Ezt csak rájuk erőltetik, úgy ahogy ránk is erőltették anno. Saját tapasztalat, két középiskolás gyerekem is van és fogalmuk sincs, hogy mihez kezdjenek az életbe azzal a szakmával, ami 14 évesen jó ötletnek tűnt.
2020. dec. 30. 12:07
 19/52 anonim ***** válasza:
54%

Nem zárkóznék el előle, de nagyon nem mindegy, mit és hova akar.

Ruha alá, vagy látható helyre, téma, stb.

Meg azt azért elmondanám neki, hogy pl. goth szörnyekkel a karján nagyon menő lesz a suliban, de 10 év múlva egy diplomával a zsebében normális munkahelyen komolytalannak fogják tartani miatta.

2020. dec. 30. 12:47
 20/52 anonim ***** válasza:
56%
Nekem 20 évesen lett tetoválásom, de ha előbb szerettem volna akkor is támogattak volna benne, ha fix elképzeléssel álltam volna oda. Nekem mindig azt mondták, hogy lehet, de csak akkor ha tényleg szeretném és nem bánom meg 1 hónap után. 18 évesen találtam ki, hogy mit szeretnék majd 2 évre rá varrattam magamra, azóta is imádom és sokat jelent számomra.
2020. dec. 30. 14:06
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!