Alkaron levő friss tetoválást hogyan érdemes védeni
ilyenkor mikor az embernek muszáj pulóvert és kabátot
viselnie?
Figyelt kérdés
A héten megyek majd csináltatni. Annyit tudok hogy 3-4 napig rajta kell hagyni ilyen speciális fóliát. Ez alatt illetve az utána levő pár napban hogyan érdemes védeni a tetoválást? Mert ugye ahogy a mindennapjait éli az ember, ahogy az ember mozgatja a kezét minimálisan de dörzsölheti a pulóver a bőr felületét. Vagy ha letelik a 3-4 nap és lekerül róla a fólia ettől már nem kell félni?
Ha piszkosabb közegben vagy, ami belemehet, vagy ha vízbe nyúlkálsz, akkor be kell kötni, vagy kesztyűt venni.
Amennyiben éppen nem, csak pl szobában vagy, akkor lehet levegőn.
Puha pamut póló lehet rajta. Durvább meg szöszös anyagok, amik belekaphatnak a varrba, vagy beleragadhatnak, azok annyira nem jók.
jan. 27. 00:35
2/6 anonim válasza:
Nekem október végén készült az elsö tetkóm alkar belsö felére. Nap közben amikor dolgoztam/ otthon a lakásban pólóban voltam. Két éjjelre kapott egy réteg háztartási fóliát (azt rakott rá a tetováló is, azt hazaérkezéskor levettem, tisztítottam, újat raktam fel), ha ki kellett mennem, próbáltam védeni, de annyira nem, hogy két hétig fóliázzam. (2 napig fólia volt rajta, utána szabadon maradt.) Azóta már a sokadik készült el, már csak éjjelre kaptak fóliát (a tattoomed fólia, ami maradhat rajta pár napig, még aznap lejött, így mondtam is, hogy nekem ne pocsékolja, úgyis lejön, marad a háztartási fólia+bepanthen)
jan. 27. 06:13
3/6 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ha 3 nap után lekerül róla a second skin fólia, már nem kell aggódni az apróbb fizikai behatásoktól?
jan. 27. 20:28
4/6 anonim válasza:
Dehogyisnem.
Figyelsz arra amit itt írtunk?
Ez attól még egy három napos friss seb, semmilyen felhám sérülés nem gyógyul meg ilyen gyorsan.
3 naposan kezd majd viszketni.
Ha megkarmolod, vakarod, szedegeted róla a varrt akkor foltos lesz a gyógyult tetkó.
Ha beleradad a dzsuva, akkor el tud fertőződni.
Ha beáztatod vízbe, vagy ha elmész vele uszodába, akkor meg jól felázik, és foltos is lesz, meg be is gyulladhat.
jan. 27. 22:16
5/6 anonim válasza:
Nő lévén nem végzek dzsuvás munkát. Akkor fóliáztam, mikor tudtam, hogy kerülhet bele bármi (pl sepregetéskor), de mivel koszos munkahelyem sose volt, így nem tudott elfertözödni. Uszoda, szauna, szoli 4-6 hétig felejtös. 2 hétig Bepathen, utána masszív testápolózás. Nekem az utolsó tetkóm valamiért gennyesedet, pedig nem fertözödött el, nem izzadt be. Egyik sarkában foltos a fekete. Gondolkodj picit. A sebet is elkaparod?
jan. 28. 03:23
6/6 anonim válasza:
5, A takarítás pl portörlés és wc pucolás, mosogatás, nyers hús elkészítése kifejezetten koszos női munkának számít, hogy példákat mondjak, abból a szempontból, hogy vannak dolgok ott, amiknek nem kéne belemennie a tetkóba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!