Miért száraz/olajos az arcom alapozás után?
Nagyon sokféle alapozót kipróbáltam már, de a bőröm visszásan működik!
Ha mattot használok (és intenzíven aláhidratálok!), az alapozó minden hidratáló összetevőjét pluszban felszívja belőle a bőröm, és egy szép színes porréteg marad az arcomon hámlásokkal bőrhibákkal. Ha önmagában hidratáló alapozót használok arckrém nélkül, akkor pedig extrém olajos leszek.
Ha mindezt fixálom, akkor a legrosszabb!!!
Moshatom a bőröm sminkelés előtt szappannal vagy olajos lemosókkal, az eredmény mindig ugyanez mindkét esetben. Nem lokális problémáról van szó, hanem teljes arcról!
Tipp?
24/N
#1 vagyok. Arra gondolok a leírtak alapján, hogy vízhiányos/száraz bőröd lehet és a lemosók még inkább kiszárítják. Ez paradox módon fokozottabb zsírosodáshoz vezet.
Nekem kombinált bőröm van (T vonalban néha zsírosodik, máshol pedig könnyebben kiszárad), én is Helia D krémeket használok, mikor melyiket. Az Aqua boom-ot próbáltad? Esetleg abból a száraz bőrre valót? Hátha lenne tőle változás.
Az a lényeg, hogy olyan krémeket keress ami vízhiányos bőrre van.
Alapozóból nem tudom próbáltál-e már Catrice-t, vagy Bourjois-t. Nekem a Catrice all matt plus bejött, újabban pedig Bourjois-t vettem. Alapozóból is ilyen bőrre valót kéne keresned hátha megoldódik. A primer is jó ötlet.
Most ez lehet hülyen fog hangzani. De én most 22 évesen jöttem rá, hogy nekem amúgy rohadt érzékeny bőröm van. Annó mindíg csak lemostam egy himalaya-s arctisztítóval az arcom és bekentem helia-d hidratálóval. Néha ment még hozzá a barackmagos radír. Krém előtt tök száraz volt, húzódott. Bekentem akkor zsírosnak hatott. Rásminkeltem akkor megint full száraz, nap vegére zsíros. Aztán szépen lassan rájöttem, hogy az arctisztító szétszárítja a bőrömet, a hidratálóban lévő alkohol és parfüm pedig irritál. A radírt ki is dobtam:D
Lecseréltem minden cuccomat. Lemosónak a cerave hydrating cleanser-jét használom. Nagyon szeretem, egyáltalán nem szárít. Előtte bioderma sensibióval szedem le a sminket/fenyvédőt. Lemosó után még nedves bőrre felviszem a the ordinary hialuronsavas szérumját, bele kell finoman ütögetni a bőrbe, ez is hidratál. Nem várom meg, hogy beszívódjon, hanem ugyan így teszem rá a cerave moisturizing lotion-t. Ha teljesen beszívta akkor tho ordinary hidratáló megy még rá.
Mindegyik termék "mindenmentes", nincs benne semmi irratáló, szárító. Még soha nem volt ilyen hidratált a bőröm. Kb alig zsírosodik, viszont van egy szép fénye.
Kicsit olvass utána a bőrápolásnak, a skinsmart.hu-t ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!