Szerintetek egy kiskorú hány éves kortól sminkelheti magát?
Nem iskolába ertem, csak ha mondjuk vásárolni megyünk (hozzáteszem anyaval es nem a sarki boltba, hanem pl. Camponaba), vagy moziba.
A smink alatt pedig nem rúzst, meg egy kiló szemfestéket es alapozót értek, hanem egy kis szájfényt, meg szempillaspirált (esetleg egy kevés alapozót).
Szerintetek az efféle smink hány éves kortól van rendben?
Alapozót semmiképp.
Ha nekem gyerekem lesz, és szeretne elkezdeni sminkelni, összerakok majd neki egy kis csomagot, kezdő készletet, ami a következő lesz kb.:
BB krém
korrektor
púder
highlighter (krémes)
pezsgőszín/semleges, de szépen csillogó szemhéjpúderek (valami kisebb, 4-es paletta)
szemöldökpor (csakis por, finomabban lehet dolgozni)
szempillaspirál
színezett ajakápoló
plusz az ehhez szükséges ecsetek, amikre megkérem, hogy mossa őket rendszeresen.
(egy ferde sörtés, kettő szemhéjra való és es kabuki)
Ehhez aztán később vehet még ceruzákat, rúzsokat.
Fontos, hogy jó minőségű cuccok legyenek, ne Essence és társai.
Kb. 13-14 évesen okés kezdeni szerintem.
(Bár én is 12 évesen vettem titokban egy durva szemhéjtust, suliban reggel kifestettem magamat és mikor mentem haza, a buszon mostam le :D)
11 évesen bizos ne kezdj el sminkelni. Csak negatív kritikák érnének a suliban,lehet hogy rbancoznának.
Meg még teljesen felesleges, én 14 évesen jó ha havonta párszor használok egy kis szempillaspirált, mégis 16-18 évesnek néznek az emberek...
Köszönöm a válaszokat!
#4 már mondtam, hogy nem a suliba szeretnem kifesteni magam, de köszönöm a válaszod
#5 igen, van borhibám. A szemem alatt allandoan bazi nagy sötét fekete es lilás karikák vannak (nem az alváshiánytól, hanem mert vashiányom van), erre használhatok korrektort?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!