Hogy kezdjem el a sminkelést? Többi lent!
BB krém vagy enyhe fedésű alapozó, korrektor, szempillaspirál, esetleg színezett ajakápoló.
A szemöldököd attól függ, ha alapból ritkás és vékony, felesleges elmenni kozmetikushoz, vegyél egy szemöldökceruzát vagy szemöldökport, és tanulj meg vele bánni. Ha viszont sűrű, akkor menj el kozmetikushoz, ha egyszer kiszedi egy formára, akkor elég lesz utána ugyanúgy kiszedned, plusz vegyél egy átlátszó szemöldökgélt, ami segít a helyén tartani a szálakat.
Egyébként, ha van egy kis angoltudásod, akkor üsd be youtube-on,hogy "no make up make up" vagy "back to school make up", és többségében nagyon enyhe, láthatatlan smink tutorialokat fogsz találni.
Szerintem alapozót, vagy vmilyen lájtosabb fedésű cuccot, mondjuk egy jó bb vagy cc krémet használhatsz, és azt fixáld púderrel, meg az esetleg bőrhibákat korrektorral. ezáltal egy egyenletes arcszíned lesz úgymond, és ehhez használhatsz bronzosítót, pirosítót, highlightert, de persze csak visszafogottan, és ügyesen kombinálva, nem szabad túlzásba esni! nem tudom, hogy milyen az arcbeállításod, milyen színű a bőröd, hajad, stb, ezért konkrét ötletet nem adok, max. ha küldesz privátba képet. https://www.youtube.com/watch?v=KTYv23cLAgI de pl. szerintem ez egy tökjó videó :)
az előbb elhangzott paraméterek nélkül nehéz azt is meghatározni, hogy hogyan, milyen színnel érdemes kihúznod a szemed, használj-e szemhéjpúdert, hogy mondjuk jobban kiemeld a szemed, stb., de szerintem magadtól el tudod dönteni. én pl. az egész szemhéjamat, meg a szemöldök csontig vmilyen nagyon világos, enyhe színnel kifestem (amúgy is nagyon fehér a bőröm, szóval ez szinte láthatatlan) és arra építem fel a többit. még ha egy nagyon enyhe sminkről is van szó, ez nagyon sokat számít, és sokkal hangsúlyosabb lesz a szemed. de mint mondtam, sokféleképpen lehet kihúzni a szemedet, illetve a színe se mindegy, van akinek a fekete, van akinek a barna áll jobban, van akinek az jobb, ha eldolgozza a vonalakat, van, akinek az, ha nem... :) szempillaspirált is érdemes használni. ajkakra pedig valamilyen bőrszínedhez illő, enyhén fényes szájfényt vagy rúzst javasolok, ha valamilyen gyengébb árnyalatra vágysz, akkor nude színű rúzsok közül válogass, vagy ha jól áll használhatsz barackszínűt, vagy rózsaszínt is. :)
de mondom, ha ennél konkrétabb infókra vágysz, írj nyugodtan üzit ^^szerintem tudnék segíteni
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!