Sminktanfolyamon megutálni a sminkelést?
Persze akármiféle tanfolyam is lehetne...
A lényeg: régi nagy álmom volt elvégezni egy tanfolyamot, imádok sminkelni másokat is, magamat is, képes vagyok órákat eltölteni youtube videók nézésével, beauty blogok olvasgatásával. Azért az évek alatt eleget fejlődtem, ha megnézek egy 1 évvel ezelőtt képet egy sminkemről. Nem követek el alapvető hibákat (természetellenes szemöldök, éles vonalak, hasonlók.) Szívesen sminkeltem a barátnőimet, és facebook-os képek alapján néhány 'idegen' is jelentkezett már. Úgy voltam vele, hogy legyen róla egy papírom, meg persze mindig jó tanulni, fejlődni.
A sulit nem mondanám, nem negatív reklámkeltés a célom... De beiratkoztam. Nem vagyok egy gazdag lány, de "ajándékként" felesbe fizettük ki a szüleimmel. Szóval nem vagyok gazdag, átlagosnak mondanám magam, nem küzdök a megélhetésért, de nem is abból áll az életem, hogy hetente vagyonokat hagyok a boltokban Chanel táskákra, stb...
Viszont azt tapasztalom sajnos, hogy ott az oktatás keretei között engem mindenki kinéz, ami alapból nem is érdekelne, de még az oktató csaj is lekezelő stílusban beszél velem. Állandóan leszólja minden sminkemet, ha nem talál ránézésre egyből olyat, amiért beszólhat, addig addig nézi a modell arcát, amíg nem talál valamit, amibe belekukacoskodhat. Persze, nem azt mondom, hogy sértő, mert nyilván hibázok, nyilván neki jó ehhez a szeme, nem is az a bajom, ha mondja a hibákat, hanem ahogy. Szinte minden (már komplett) sminket lemosat velem, állandóan azt hajtogatja, hogy milyen csúnya, ő ilyen munkát sosem adna ki a kezeiből, hogy gondoltam, hogy ezt kenem fel az arcára, hasonlók.
Nagyon elkeserít, mert elhiszem, ha esetleg nem sikerül, de akkor sem hiszem, hogy folyamatosan ezt kéne kapnom, folyamatosan éreztetni kéne velem, hogy minden rossz, amit csinálok.
Minden, nem csak a smink.
Volt olyan, hogy 2-3 tanulóval elkezdtek beszélgetni arról, hogy ki kéne menni Párizsba, de jó lenne Sephoraban vásárolni, hasonlók, és az egyik tanuló csaj kérdezte tőlem, hogy én is mennék-e, mire annyit mondtam, hogy mostanság nekem nem megoldható. (Anyagilag, de az mindegy..)
Erre az oktató odaszólt nekem, hogy "amúgy sem tudnád, melyik márkák a professzionálisak".
Teljesen kivagyok már az egésztől, 3.5 hónapos a kurzus, még hátra van 1.5 hónap, előre ki van fizetve az egész, szóval nem hagyhatom abba, és nem is akarnám, de már gyűlölöm minden percét, gyomorgörcsökkel megyek oda, mert egyszerűen nem bírom már ezt a fajta lekezelést. És nem értem, hogy mi baja lehet velem, vagy miért éppen én, mert most nem rosszból mondom, de volt olyan smink, amire ott áradozott, hogy gyönyörű, holott látszólag nem volt az. A szemöldök is természetellenes formájú volt, a modell arcához/hajához túl sötét, stb.
Szóval.. A lényeg, hogy annyira el vagyok keseredve, mert én nem ilyennek képzeltem ezt el. Tisztában voltam vele, hogy bizonyos szinten sznobság van ott, mert általában ilyen helyeken megélhetésért küzdő emberek vannak, de nem hiszem, hogy le kellene engem nézni/kezelni, csak mert nem vagyok mindig márkás ruhákban, nem költöm minden pénzem sminkre, mint ők.. (Konkrétan az egyik csaj 470 dollár értékben rendelt külföldről professzionális márkákat, kb. 6 db-ot.) Persze, ehhez nincs közöm, ahogy nekik sem ahhoz, hogy nekem nem telik random húszezres alapozókra hetente...
Totál el vagyok keseredve, mert eddig imádtam sminkelni, élveztem minden percét, de már magamra is alig kenek valamit, mert állandóan az cseng a fülembe, hogy ronda, ő nem adná ki ezt a kezéből, ő ilyen sminkben nem menne utcára... :(
Ne legyél elkeseredve! Akármi oka lehet, hogy így viselkedik veled. Igazából a kritikájával nem lenne baj, ha építő jellegű lenne. Az "én ilyen munkát nem adnék ki a kezemből" dolog nem építő jellegű. Kérdezz rá, hogy mégis konkrétan mit kellene kijavítanod, ő az oktató, azért van ott, hogy segítsen, ezért fizeted be a tandíjat. Talán nem jó árnyalatú a korrektor? Nem szépen dolgoztad el a szemfestéket? MI AZ konkrétan, ami miatt nem tetszik neki, mert ez a komment, hogy "ez így szar, ahogy van" totál haszontalan egyrészt szakmailag is, másrészt nem ezért fizetsz.
Nézd, én nem tudom, te milyen sminket csinálsz, nem tudom, az oktatód milyen sminket csinál, de vagy tényleg gány a sminked - ez esetben viszont az oktatód sem túl segítőkész, - vagy jobb sminket csinálsz, mint ő, és ez a baja.
3 és fél hónap?!?
Azalatt már filmes maszkokat is meg lehetne tanulni. Elég nagy lehúzásnak tűnik. De nem látván,lehet,hogy csak te hitted olyan jónak a saját munkáidat...
Bár a végét,a 20 ezres alapozós részt olvasva,nem tudnék melléjük állni.
Beszélj a tanfolyamot tartó nővel, vagy a sminkiskolával! A sminkiskola felelőssége, hogy a tanár ne legyen bunkó. Ne tűrd el!
Egyébként miért elvárás a nagyon-nagyon drága sminkfelszerelés egy tanfolyamon? Csak gazdagok mehetnek oda? Nem? Akkor miert szólnak be rád folyton ?
Neked ezt szeretned kéne és tanulnod belőle, ne hagyd, hogy elvegyék a kedved! Ha tényleg ügyetlen vagy se kéne így beszélnie. Senki se tökéletes, mindenkinek fejlődnie kell. Az oktatódnak emberség terén.
Látatlanból nehéz megmondani, hogy mennyire sminkelsz jól, de én azt is el tudom képzelni, hogy pont azért szapul téged, mert tehetséges vagy. Sok tanfolyamon nem nézik jó szemmel, ha valaki érti, amit csinál. Én ugyanezt átéltem, csak én informatikai (programozó) tanfolyamon. A különbség annyi volt, hogy bennem emberére akadt a kedves tanerő. :) Amikor pedig bejelentettem, hogy a vizsgát másik vizsgahelyen fogom letenni, egyből másképp viselkedett velem.
Én azt mondom, ne hagyd, hogy a játékszere legyél! Ez nem egy általános iskola, ahol te vagy a szerencsétlen kis tudatlan, a tanár meg mindennek az ura. Itt felnőtt emberek vannak, te is felnőtt vagy, ő is, ráadásul te keményen fizettél a szolgáltatásaikért. Ha valamivel baja van, tessék rákérdezni, hogy mit kifogásol, mit tart rossznak, és szerinte hogy lenne jó. Ha nincs változás, akkor beszélj az intézmény vezetőjével! Általában ez hatni szokott.
igen, könnyen lehet, hogy nem vagyok tehetséges, aláírom. de nem azért megy az ember tanfolyamra, fizet ki egy vagyont, hogy a legjobbat hozzák ki belőle? :/ és ebből az állandó lekezelésből nem sokat tudok tanulni.... :(
holnap teszek fel képet! :) kíváncsi lennék a látatlanok véleményére... :)
Íme néhány munkám. A képek azért picik (elnézést érte), mert a szem.jogokat azért tiszteletben tartom. :)
Köszönöm szépen amúgy a 'lelkesítést', azt hiszem, tényleg ideje lenne kiállnom magamért... Holnap lesz óra, akkor azt hiszem, a sarkamra állok, és megmondom a tanárnak, hogy így nem fejlődök, ha csak fikázza a munkáimat, és miért kell lekezelni.. Csak mert nem tart el a párom/szüleim, és nem az a legnagyobb bajom, hogy milyen pirosító palettát vegyek? :/
Sajnos nem neked valo a sminkeles, mint szakma.
(szerintem ezert nem irt senki se a kepek utan)
Az könnyen lehet, utolsó. :) Nem is azt vártam, hogy a tanár állandóan nyaljon nekem, hogy de ügyes vagyok, ha nyilvánvalóan nem. Csak vegyen engem is emberszámba, és ha nem jó a smink, ne fikázza, a stílusával ne sodorjon a sírás határára, hanem mondja el, hogy mi nem jó. Ha már ott vagyok, ha már fizetek, mondhatni elvárom, hogy hozzám képest a legtöbbet hozza ki belőlem. Lehet, hogy nem lesz belőlem sosem profi, lehet, hogy sosem fogok ezzel foglalkozni, de ezt akkor sem kéne éreztetnie velem. Ne mondja, hogy világhírű leszek, ha ő látja, hogy nem... Na mindegy is. :)
Megkérdezhetem amúgy, hogy Te szerinted mik a hibák?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!