Sminktanfolyamon megutálni a sminkelést?
Persze akármiféle tanfolyam is lehetne...
A lényeg: régi nagy álmom volt elvégezni egy tanfolyamot, imádok sminkelni másokat is, magamat is, képes vagyok órákat eltölteni youtube videók nézésével, beauty blogok olvasgatásával. Azért az évek alatt eleget fejlődtem, ha megnézek egy 1 évvel ezelőtt képet egy sminkemről. Nem követek el alapvető hibákat (természetellenes szemöldök, éles vonalak, hasonlók.) Szívesen sminkeltem a barátnőimet, és facebook-os képek alapján néhány 'idegen' is jelentkezett már. Úgy voltam vele, hogy legyen róla egy papírom, meg persze mindig jó tanulni, fejlődni.
A sulit nem mondanám, nem negatív reklámkeltés a célom... De beiratkoztam. Nem vagyok egy gazdag lány, de "ajándékként" felesbe fizettük ki a szüleimmel. Szóval nem vagyok gazdag, átlagosnak mondanám magam, nem küzdök a megélhetésért, de nem is abból áll az életem, hogy hetente vagyonokat hagyok a boltokban Chanel táskákra, stb...
Viszont azt tapasztalom sajnos, hogy ott az oktatás keretei között engem mindenki kinéz, ami alapból nem is érdekelne, de még az oktató csaj is lekezelő stílusban beszél velem. Állandóan leszólja minden sminkemet, ha nem talál ránézésre egyből olyat, amiért beszólhat, addig addig nézi a modell arcát, amíg nem talál valamit, amibe belekukacoskodhat. Persze, nem azt mondom, hogy sértő, mert nyilván hibázok, nyilván neki jó ehhez a szeme, nem is az a bajom, ha mondja a hibákat, hanem ahogy. Szinte minden (már komplett) sminket lemosat velem, állandóan azt hajtogatja, hogy milyen csúnya, ő ilyen munkát sosem adna ki a kezeiből, hogy gondoltam, hogy ezt kenem fel az arcára, hasonlók.
Nagyon elkeserít, mert elhiszem, ha esetleg nem sikerül, de akkor sem hiszem, hogy folyamatosan ezt kéne kapnom, folyamatosan éreztetni kéne velem, hogy minden rossz, amit csinálok.
Minden, nem csak a smink.
Volt olyan, hogy 2-3 tanulóval elkezdtek beszélgetni arról, hogy ki kéne menni Párizsba, de jó lenne Sephoraban vásárolni, hasonlók, és az egyik tanuló csaj kérdezte tőlem, hogy én is mennék-e, mire annyit mondtam, hogy mostanság nekem nem megoldható. (Anyagilag, de az mindegy..)
Erre az oktató odaszólt nekem, hogy "amúgy sem tudnád, melyik márkák a professzionálisak".
Teljesen kivagyok már az egésztől, 3.5 hónapos a kurzus, még hátra van 1.5 hónap, előre ki van fizetve az egész, szóval nem hagyhatom abba, és nem is akarnám, de már gyűlölöm minden percét, gyomorgörcsökkel megyek oda, mert egyszerűen nem bírom már ezt a fajta lekezelést. És nem értem, hogy mi baja lehet velem, vagy miért éppen én, mert most nem rosszból mondom, de volt olyan smink, amire ott áradozott, hogy gyönyörű, holott látszólag nem volt az. A szemöldök is természetellenes formájú volt, a modell arcához/hajához túl sötét, stb.
Szóval.. A lényeg, hogy annyira el vagyok keseredve, mert én nem ilyennek képzeltem ezt el. Tisztában voltam vele, hogy bizonyos szinten sznobság van ott, mert általában ilyen helyeken megélhetésért küzdő emberek vannak, de nem hiszem, hogy le kellene engem nézni/kezelni, csak mert nem vagyok mindig márkás ruhákban, nem költöm minden pénzem sminkre, mint ők.. (Konkrétan az egyik csaj 470 dollár értékben rendelt külföldről professzionális márkákat, kb. 6 db-ot.) Persze, ehhez nincs közöm, ahogy nekik sem ahhoz, hogy nekem nem telik random húszezres alapozókra hetente...
Totál el vagyok keseredve, mert eddig imádtam sminkelni, élveztem minden percét, de már magamra is alig kenek valamit, mert állandóan az cseng a fülembe, hogy ronda, ő nem adná ki ezt a kezéből, ő ilyen sminkben nem menne utcára... :(
Én pl nem vettem észre, hogy írtál, azért nem válaszoltam, pedig én is kértem, hogy küldj képet:D Fent sem voltam gyk-n.
Nem értek hozzá, hogy pontosan mik a hibák, de azért azt el kell ismerni, hogy van különbség a munkáid között és pl a képek között, amiket simán weheartitre vagy bárhova feltesznek az emberek. Pl: [link]
Pedig az itt szereplők nagy része nem is sminkes.
Egyébként akkor sem kéne lehordania, ez abszolút igaz, sőt, gyakorolni is lehet, de szerintem még jobban járnál vele, ha netről gyakorolnál youtube videók alapján, mint ilyen tanfolyamokról... egyszer olvastam egy posztot erről, hogy nem mindig a profinak hitt emberek a jók.
Szia! már szinte el is felejtettem, hogy kiírtam..... :)
Igen, hál'istennek vége lett. az oklevelet persze megkapta mindenki, ahogyan én is, de nem volt benne öröm. igen, beszéltem a tanárral, elmondtam neki, hogy szerintem nem így kellett volna velem bánnia velem, csak mert nem szar_m a chanel pirosítót, és hogy én azért mentem oda, hogy a legjobbat hozza ki belőlem, amit nem sikerült megtennie, mert csak leszólta minden mozdulatomat. annyi választ kaptam, hogy voltak a csoportban kiemelkedő tehetségek, és rájuk fordított időt, mert bennük látta azt, hogy a későbbiekben is tudnának ezzel foglalkozni.
kissé arconcsapásnak éreztem, és a mai napig bánom, hogy jelentkeztem, és egy csomó pénzem ráment.
a nő emberileg, illetve oktató ügyileg egy nulla. legalábbis azoknak, akik nem a rózsadombra születtek milliós jövedelemmel. :)
Jo-jo megint ez a Rozsadombos szoveg.
Van aki tud kinais sminkkel es olyanokat rittyenteni, hogy elajulsz: egy baratnom Rimmel es egyfontos sminkekbol csinal olyat hogy elajulsz.
Es van aki Macbol se tud kihozni semmit.
Nem kell szemelyeskedesnek venned, de amiket kuldtel kepeket rosszak. A szempilla csomos, a tusvonal furcsa, a szinek nincsenek osszedolgozva. Lehet sertodozni, de nem neked valo a sminkes karrier. Ha kifizetek x ezer forintot azert nem ilyen sminkeket varnek.
Szerintem pont ez volt a baja, hogy belátta volna a kérdező, ha nem úgy mondják el neki mint akit a seggéből rántottak ki. Főleg, ha ő ezért fizetett. Szolgáltatások esetében is ki kell szolgálni a vevőt, hiába kukacoskodik vagy szemétkedik. Attól még megmondhatta volna őszintén, hogy ettől függetlenül bocsi, de én nem látok benned ehhez tehetséget, de meglátjuk mit lehet ebből kihozni... például.
Egyébként ne aggódj, profinak mondott sminkesek sem csinálnak sokszor profi sminkeket, Magyarországon ritka az igazán tehetséges ember, amit nem értek, mert a youtube meg közben tele van velük... igaz, ők amerikaiak javarészt, de láttam már nagyon ügyes latin és német sminkes lányokat is, akik saját maguk tanulták meg. :)
persze persze, nem is veszem magamra. :) én már lezártam ezt a témát, lezártam ezt az egész "sminkes leszek" dolgot. és szeretném elfelejteni a tanfolyamot is, bár kicsit nehéz. és valóban, ha az oktató elmondta volna, hogy pl. MIÉRT ROSSZ a tusvonal, abból tanulhattam volna. de abból, hogy "ez csúnya, ezt mosd le" nem sok ragadt rám. :D
való igaz, hogy Rimmelből is lehet csodát kihozni, és mac-ből is sz_rt. ezzel nem is vitatkozom. elismerem, ha nem nekem való, legalább rájöttem erre is. csak a pénzt és időt bánom. :/
Lehet zeneben meg enekben meg profi vagy.
En pl. hip-hopra akartam jarni, de hot bena vagyok, szoval beismertem ez nem nekem valo.
Volt h a tanar kerte masik iranyba forgassam a csipom. Egy iranyba profin megy, forditva meg nem tudom... diszes vagyok amugy. Csak nezett ram: de csinald mar?! Nem ertette hogy miert nem megy.
Enekelni es zenelni viszony jol tudok/tudtam, jo a zenei hallasom.
Jo a memoriam is.
Mindenkinek mas miben jo.
De nyugi meg ez mindig nem olyen cinkes, mint amikor az en idomben mindenki modell akart lenni es egy gagyi ertektelen oklevelert kepesek voltak 120.000-et fizetni amikor a minimalber 40 korul volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!