Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Lányok miért nem használtok...

Lányok miért nem használtok mindennap rúzst az ajkak szépségének kiemelésére?

Figyelt kérdés

2016. jún. 7. 23:26
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:
39-es válaszírónak: Utolsó mondatodban hibátlanul megfogalmaztad a személyiségem lényegét! Képes vagy a szavak mögé látni, ami sajnos igen ritka emberi tulajdonság.98-as válaszra: Ahhoz hogy antifeminista jelzőt használd először ismerned kell a feminizmus kifejezés fogalmi jelentését! De mivel nem ismered elmondom nagyon egyszerűen: ez,a nők egyenjogúsági törekvésére használt szó. Vagyis te szerinted ha én azt mondom hogy egy nő vagy lány száján szép a rúzs akkor ezzel az egyenjogúsági törekvését minden nőnek megsértem. Elképesztő zagyvaságot vagy képes össze írkálni. Ezért azt javaslom ha fejből nem megy az idegen szavak alkalmazása az írt beszédedben akkor ne kísérletezz vele, ne rajzolgasd a mondandódat úgy hogy megnézed az interneten a szavak jelentését mert a nagyon okosnak tűnni vágyad visszájára sül el, és hogy is mondjam, inkább nagyon... nem okos leszel az irományaid alapján
2016. jún. 20. 21:59
 42/46 anonim ***** válasza:
100%

Azért vannak itt félreértések. Nem azt mondta senki, hogy azzal, hogy szerinted szép a rúzs a női szájon kettőbe töröd az egyenjogúságért folytatott több évtizedes harcunk, hanem azt, hogy eléggé harapósan tudunk reagálni arra, ha valaki a külsőnk alapján ítélkezik felettünk, és megkérdezi, miért NEM csinálunk valamit, ami számára vonzó. Ahhoz tudnám hasonlítani a kérdést, mintha én feltenném, hogy "Férfiak, miért nem használtok gyantát a mellizmotok szépségének kiemelésére?". Ugyanazokon a tereken hibáddzik, mint a Te kérdésed. Nem minden férfinak nő mellszőrzete, nem minden férfi mutogatja szívesen a mellizmait vagy a meztelen felsőtestét és nem minden férfi gyantázik szívesen a vele járó negatív dolgok miatt, vagy egyszerűen, mert nem tartják fontosnak vagy szépnek. Aztán védhetném magam, hogy nekem csak tetszik ez a dolog a férfiakon.

A kérdésed szimplán a külsőre irányult, és olyan hangnemet vett, mintha számonkérnéd, hogy egy nő miért nem követ el mindent, hogy az átlag férfinak a kedvére tegyen, már ami a külsejét illeti. Ennyi az egész. A feminizmus jelentésével meg tisztában vagyok, köszönöm szépen.

2016. jún. 21. 13:24
 43/46 A kérdező kommentje:
42-es válaszra: Jól levezetett érvelés, de azért egy valamire felhívnám a figyelmed. A szépséget ne kezeld úgy mintha az valami jelentéktelen adottság volna már ha javasolhatom! Sokkal fontosabb manapság a külső mint azt a feministák és ezzel a nézettel szimpatizáló nők be mernék vallani maguknak, annak ellenére hogy ezzel éppen úgy tisztában vannak mint ahogy én. Szóval a realitás talaján, vagy inkább sziklatalapzatán maradva elismerhetjük hogy olyan nagyfokú a környezet elvárása a megjelenésünkre, hogy az érvényesülés érdekében kénytelenek vagyunk eleget tenni ennek és az elől nem lehet semmilyen feminin eszme mögé bújni ha nőkröl beszélünk. Gondolom egy munkaügyi megbeszélésre vagy tárgyalásra Te sem izzadt ruhában meg rendezetlen hajjal, felszaladt harisnyában szoktál menni. Nos ha erre a válaszod az hogy valóban nem, kizárt hogy más legyen, akkor máris megdőlt, és egy hiteltelen feminin-propagandista szlogenné degradálódott a "külső nem számít" álláspont. Azt hogy a feminizmus szó jelentés tartalmával tisztában vagy azt tudom, nem neked írtam, hanem a 38-as pofozógépnek. Csak elírtam a kultúrált válaszának a sorszámát.
2016. jún. 21. 21:34
 44/46 anonim ***** válasza:
100%

A válasz egyszerű: nem akarnak tetszeni neked. Vagy nem neked akarnak tetszeni,így inkább pontosabb:)

Egyébként imádom az ilyen férfiakat,mint te vagy,ó a teremtés koronái akik szép és hangzatos szavakba,barokk körmondatokba bújtatva tesznek megalázó megjegyzéseket a nőkre :) Fiatalabb koromban még rosszul is éreztem magam,ha szemtől szemben nekem szegeztek egy ilyen kérdést,első második randin . Maga a kérdésed egyébként még csak sejteti a mögöttes tartalmat,nem annyira gáz,de a kommentjeiddel szépen kiegészítetted a rólad alkotott képet :D

Van ez a típus,aki azt gondolja számonkérheti (bóknak álcázva) a nőkön,hogy miért nem néznek ki ,és viselkednek úgy ahogy ő elvárná :)

Egyébként nem vagyok feminista,nagyon nagyon távol áll tőlem ,de ha nem érted mi a gond ezzel a kis litániával amit ideömlesztesz ,akkor egyszerűen nem akarod megérteni és felesleges is magyarázni .

Egyébként az ilyenek mint te szotkak rinyálni a leghangosabban,hogy minden nő egy b-dös r-banc,azért nem kell egyiknek sem :D

Azt kellene felfogni,hogy egy nő nem azért nő ,hogy a te szemedet kényeztesse,neked tetszelegjen.

Igen,fontos a külső,de egy ember elsősorban mindig magának szeretne tetszeni .Ha másoknak öltözöm és sminkelek,megvan a veszélye,hogy nem fogom tudni viselni ,mert hiába divatos,vagy tudom ,hogy imádják a férfiak,ha egyszer nekem nem tetszik .

Tehát aki rám néz,az engem lásson,az én izlésem,az én stilusom. Ha tetszünk egymásnak,akkor oké ,de ha nem,akkor menjen amerre akar,én miattad biztos nem rúzsoznám ki a számat,ha egyébként utálom:)

2016. júl. 5. 15:00
 45/46 anonim ***** válasza:
Ebben egyet tudok érteni, mivel a megjelenésünkkel benyomást teszünk az emberekre, ami vagy negatív, vagy pozitív, és például egy állásinterjú eseténél ez nem mindegy. Viszont én meg arra hívnám fel a figyelmed, hogy attól, hogy egy nő nem úgy néz ki, ahogy a társadalom elvárná, még nem ápolatlan. Egy állásinterjúra nyilván nem menne el senki leizzadva, de ugyanazt a megítélést várhatja el egy diplomás, szakképzett, tisztelettudó, ápolt nő, aki megjelenik egy semleges blúzban, fekete nadrágban, konytba fogott hajjal és egyszerű, fekete cipővel, mint egy szintén diplomás és szakképzett másik hölgy, aki aznap reggel 2 órán keresztül készülődött, sminkelt, felvette a kiskosztümöt meg a magassarkút. Az első benyomás, mint fogalom sok minden mástól is függ, például a testbeszédtől, gesztusoktól, mosolytól. Attól, hogy egy nőnemű nem a férfiak és a társadalom szerinti elvárásoknak megfelelően "csinos" még lehet szép, az is elég, ha magának, meg akinek tetszeni akar, tetszik. Csak, hogy erre is tudjak példát mondani, Ruby Rose sok férifinak és nőnek is esztétikus látványt nyújt.
2016. júl. 5. 17:15
 46/46 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként biztos van erre valamilyen találó kifejezés,aki arrogánsan és hülyének nézve a másikat bóknak álcázva sértegeti és lenézi a nőket .

Nagyon kellemetlen jelenség pl munkahelyen. Meg úgy mindenütt,ahol találkozni ezzel a habitussal :D

Egy vénembertől még csak csak elviseli az ember,elkönyveli demenciának,de fiatal férfiaknak is szokása. Nagyon visszataszító,mert egyrészt feltételezed,hogy te jobban tudod hogy lennék szebb (=neked tetsző) és ezzel azt is feltételezed,hogy minden vágyam te vagy . Pluszban hülyébbnek is hiszed magadnál a nőt akivel így beszélsz ,mikor tökre lejön,hogy akármilyen idegenszavakat,meg giccses kifejezéseket használsz van egy sértő háttérzaja az egésznek,és nem a bókolás volt vele a célod .

A bókolás az így hangzik : "Borika,milyen csinos vagy ma!Nagyon jól áll neked ez a rúzs!" Ezt senki nem veszi sértésnek ,hanem jó érzéssel megköszöni .

Ellenben : "Borika,te miért nem használsz rúzst minden nap az ajkaid szépségének kiemelésére?" -->

A birkatürelmű az a szádba rágja,hogy miért nem,bár semmi közöd hozzá,és valószínűleg örül,hogy nem tetszik a vén szatírnak ,ezért ezután még véletlenül sem kel semmit a szájára .

Akinek kicsit hevesebb a vérmérseklete,az meg elküld a búsba,főleg ha elkezded lökni neki ezt a sok hulladékot amit ide is .

Konkluzió: az ilyen stílusú párbeszéd két ember közt nem bókolás,kedveskedés,hanem egy allatomos és nagyképű lenézése a nőknek . Persze akit már megedzett az élet,az pont ilyen nyájaskodva fog elküldeni a halál bús f_szára :D

2016. júl. 6. 02:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!