Szerintetek hány éves kortól lehet sminkelni? Ti hány évesen kezdtétek? 11L
Én tizenöt évesen kezdtem, de akkor még csak szempillaspirált használtam, tizenhat évesen kezdtem el alapozót felkenni, kihúzni a belső szemhéjam, és ceruzával, meg szemöldökkefével formába pofozni a szemöldököm.
Szerintem tizenegy évesen még nem kéne, de ez végső soron a te arcod, azt csinálsz vele, amit szeretnél. Ellenben valószínű, hogy akaratlanul is furcsának találnék egy sminkelt kislányt. Szerintem olyan tizenhárom-tizennégy évesen már oké a szájfény meg a szempillaspirál, előtte suliba ne, max alkalmakkor.
Nemrég kezdtem el, 14 évesen.
De ne gondoljon senki komoly sminkre. Iskolába csak korrektort (1-2 bőrhibára az arcomon) és nagyon halvány szájfényt használok. Ha valamilyen alkalom van éppen (ünnepély, színház...stb), akkor felkenek egy kis szempillaspirált is.
Van ugyan alapozóm (+púder), de még nem használtam, mert szerencsére nem annyira pattanásos a bőröm.
Szerintem ilyen fiatalon (haha, mintha én annyival öregebb lennék ;))még ne nagyon használj ilyeneket. Furán néz ki, és a bőrnek sem túl egészséges.
Van egy veled egyidős, 11 éves lány a szomszédban. Nagyon kislányos még az arca, de nagyon nagylányos akar lenni. Kimosható hajfestő spray-vel lilára és rózsaszínre fújja a haja végét, kis öntapadós strasszkövekkel ragasztgatja tele magát, mert az olyan, mintha "piercing"-je lenne, erősen körömlakkozik.
Na és a smink. Szempillaspirál, szájfény, szemhéjpúder, minden van...szánalmas ez a lány, amit csinál. És röhejes, ahogy sminkeli magát. Nem néz ki jól egy ennyi idős lányon.
14/L
14 évesen kezdtem, de semmi komoly nem volt még. Korrektor, púder, szempillaspirál volt az elején. Egy időben fekete szemceruza (rocker korszak :D) meg lilás szemfesték volt még, ez már gimi elején. Most 22 éves vagyok és nemrég kezdtem el kicsit profibb sminket csinálni alapozóval, kontúrral, tussal, mert munkahelyre "elvárás", hogy szépen összeszedett fejem legyen.
Szerintem kb. gimitől okés sminkelni, de azért ésszel. Nagyon sok kis tizenévest látni mostanság vastagon alapozott és elrontott kontúrral és folyton olyan hatást keltenem mint mikor a kislányok az anyuka elcsent sminkcuccaival játszanak :D Annyira próbálnak felnőttnek látszani, de ettől leszek még inkább gyerekesek. Meg mikor sokkal nagyobbra próbálják festeni a szájukat, szörnyű...
Ha problémás a bőröd akkor korrektor, BB krém és púder vékony rétegben, hogy természetes legyen, egy kis szempillaspirál, visszafogott szemfesték meg egy kis szájfény már bőven elég hétköznapokra, alkalmakra meg tus és rúzs még, de ezt se kezd el még általános iskolában. :)
11 évesen ha akarod alkalmakra a szájfény nem gond, de ennél többet még felesleges.
én 11-12 évesen kezdtem, szempillaspirállal meg szájfénnyel. Szerintem nem probléma, ha ennyi idősen már érdekel az ilyesmi, csak nem kell túlzásba vinni, mert egyrészt felesleges, másrészt nagyon hülyén tud kinézni a túl sok smink egy kistinin
18/L
13 évesen kezdtem el, szempillaspirált és korrektort használtam, meg színezett ajakápolót. Alapozót először szerintem olyan 14-15 évesen használtam. Jelenleg alapozót, korrektort, pirosítót, szemöldökceruzát, meg szempillaspirált használok mindennapokra, alkalmakra szoktam szemhéjtust, esetleg szemhéjpúdert, illetve rúzst feltenni.
Szerintem 11 évesen felesleges sminkelned magad, ráérsz vele 2-3 év múlva. Bár ha pattanásos vagy, akkor korrektort használhatsz, de mást szerintem felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!