Valaki el tudna magyarazni hogyan kell sminkelni? Ugyertem a legalapabb dolgokat?
22 eves vagyok es mivel eleg rossz csaladi korulmenyek kozott tengodtunk, nem futotta soha sminktermekekre, igazabol soha nem sminkeltem magam. Egyszer voltam kozmetikusnal egesz eletemben es akkor is csak a szalagavatom miatt.
Mar dolgozom es osszejott annyi penz, hogy magamnak is vehessek dolgokat, pl. sminkeleshez, de abszolut nem tudom, hogy hogyan kene belefogni, mit kell nezni, milyen termekeket kene valasztani, fogalmam sincs semmirol. Ha pedig azt latjak, hogy egy 20+ lany teljesen tanacstalanul all es segitseget ker, akkor csak rohognek, vagy egyaltalan nem ertik, hogy hogy lehetnek ilyen 'ostoba' kerdeseim.
Tudtok segiteni? Barmilyen tanacsot szivesen fogadok. Koszi.
You tube, egy nyitott könyv ebből a szempontból! :D
Pl. : https://www.youtube.com/playlist?list=PLs95DN7EX4w027FTyh5Hp..
Ha egy drogériában kinevetnek azért, mert segítséget kérsz, akkor nulla emberek. Ez nem vicces dolog, ez semmilyen. Nem is lenne róla véleményem.
Na. Vegyél olyanokat, hogy:
- alapozó: Maybelline Affinitone, 2000 Ft körül van, teljesen megéri az árát. Vicces, mikor valaki mondja, hogy szerinte jó az 500 forintos alapozója, nézzek csak az arcára! Ránézek, és semmit se fed, mintha semmit nem kent volna fel. Szóval ilyet vegyél. Kitart jóóóó pááár hónapig. Az óccsóval kár sz.rozni.
Egész arcodra felkenni, le az "arcodon túl" is, hogy ne érjen hirtelen véget, mint egy maszk.
A színében nem tudok segíteni, az a bőröd színétől, tónusától, mindenétől függ. Kép alapján menne csak. Plusz nyomhatsz picit a teszterből (abból, amit kitesznek tester felirattal a termékek elé) kis tégelybe, hogy megnézd természetes fénynél is. A lényeg, hogy UGYANOLYAN szinű-mindanú legyen, mint az arcbőröd.
Az ujjaddal fel tudod vinni szépen eloszlatva.
- púder: Ezzel fixálod az alapozót, ott marad egész nap. Én Catrice-t használok, nagyon sokáig elég. Kerek tégelyes. Valami "matt" van ráírva. A hátuljára meg az árnyalata: Translucent, azaz átlátszó. Ezzel nem lesz hülyeszínű az arcod, ez színezés nélkül fixál. Ehhez kell egy:
- púderecset: Minden Rossmanban van Essence púderecset. Valami 800 Ft körül. Ezzel felviszed a púdert, de nem kenegetve, hanem "ütögetve", így nem mozdul el az alapozó.
[[- az árnyékolást (bőrödnél sötétebb és világosabb porokat) szerintem még kerüld]]
- szem alatti korrektor: Ha frissebb fejet szeretnél, jöhet. Essence valami 16h korrektora, ecsetes. Szemed alá pötyögtetsz, de nem félhold alakban, ahogy a táskák szoktak lenni, hanem kibővíted le az orrod mellett. Kérésedre illusztrálható. 800 Ft körül.
- szemöldökcsinálgató: Ha nem születtél gyönyörű szemöldökkel, akkor jól jön valamiféle szemöldökcsinálgató. Catrice kis fekete dobozkája, valami eyebrow set, 1000 Ft körül, de egy életre elég. Értelemszerűen használod.
- szempillaspirál: szerintem mindegy, milyet veszel, a hosszabbító-dúsító csak kamu duma, festéktől nem lesz hosszabb egy szőrszál - attól, hogy befested. :) Mondjuk legyen 800 Ft. És ne legyen vízálló! Az csomósodik.... általááában.
- szemhéjpúder: Szerintem ez az, ami nélkül még szép a smink. :) Bele lehet menni ezen belül a színelméletbe, az egy jó kis olvasgatós délután. :)
- szemceruza, szemhéjtus: a tust nehezebb használni, ha nem vagy gyakorlott, ugyanis nem tudod elhalványítani fültisztítő pálcikával, ha nem sikerül, bátornak kell lenni, és ügyesnek. A szemceruza annyiból könnyebb, hogy csak odamázol felülre a pillllllláid tövébe valami vonalféleséget, és elkened fülpiszkával. Rámehetsz porral is, hogy szebb, elmosottabb legyen. 300- 800 Ft közt
A külön lemosogatás meg hülyeség, mikor fürdesz, lemosod az arcod, ahogy szoktad, ehhez mondjuk ajánlanám a Lidl 350 Ft-os "exfoliating facial wash"-ját, egy csoda. :) Úgy lehoz mindent, mintha smirgliztél volna.
Na ez a kezdőcsomag. Összeszámolva a nagyobb-de hosszabbtávú befektetéseket, 7000 Ft körüli össeg jön ki, ami elég ijesztő, tudom, de ha azt nézed, hogy pl. amiket írtam, azok jól használhatóak, felhúzzák az önértékelésed, magabiztosabb leszel - úgy nézd, hogy egyszer megveszel mindent egyben, aztán ami elfogy, újraveszed, ez már nem olyan nagy összeg, hiszen nem fog minden egyszerre elfogyni. Kiürül a púderes tégely, 1000 Ft, nem nagy etwas. Előtte pár hónappal az alapozó fogy el, 2000, nem hal éhen az ember miatta, ha ennyit félretesz. Nem rágom senki szájába, kinek mi a sok vagy kevés pénz, de a kérdező leány most ebben a témában érdeklődött, így leírtam, hogy anyagi szempontból azért nem olyan megterhelő utána. Persze van, hogy harapja az ember a fogát, ha bedob egy spirált a kosárba, de aminek szükségét érzi.. és utána nem is egyben kell mindig ennyit, 7000 Ft-okat elkölteni.
Én úgy nézek erre, hogy befektetek... abba, hogy szebb legyek, azért, hogy magabiztosabb legyek. :-)
Mindenhez kell kézügyesség és esztétikai érzék, hogy ne légy kiszeltünde, de az írásod alapján valami ilyesmid már van.
Az meg azért vicces, hogy az első válaszoló a majdnem legdurvább esti partisminket linkelte be neked, kezdőnek. Ehhez ecsetek kellenek és gyakorlat. Meg ha nem illik hozzád ez a durva smink, "személyiségileg", összhatásilag, akkor cseszheted. :)
Rengeteg videó van jutubon, én onnan szedtem össze minden tudásom. Ha tudsz angolul, annyira mondjuk, hogy érted, amit dumálnak, akkor youtube: makeup basics, és a többi, és a többi.
enis nemrég kezdtem el, most tanulgatom
korrektor, puder, alapozo, nagy szemhejpuder paletta, ecsetek, szemoldok formazo keszlet, szemceruza, szempillaspiral, szajfeny, vagy ruzs. és ezen kívül én még a koromlakkozast is ajánlom. ez is sokat dob szerintem a megjelenesen.
màrkàt tekintve essence nem rossz, de kicsivel drágábban tudsz venni catrice termékeket. ezek általában jobbak csomagolas ugyileg is, és tartósság tekinteteben is. de ha megteheted még tovább is mehetsz márka ugyileg (maybelline, astor, max factor)
én gyakran járok a rossmannba, és mindig az akciós termékekre vadàszok. nem mindegy az a pár 100ft is.
de annyit ajánlok, hogy a 100-as boltban kapható termékeket keruld. nagy részük elég gyatra minőség, hamar beszarad stb. szerintem megeri befektetni jobba.
és alapozó helyett lehet jobban jarsz egy BB krémmel. legalábbis ezek kevésbé maszk hatásukak, könnyebb vele bánni
én is a YouTubet ajánlom. szerintem elsőre elég annyi, hogy elfeded a borhibakat es szempillaspiral, szemceruza., meg szajfeny. aztán fokozatosan probalgass szemsminkeket. idővel egyre jobb lesz.
még pirositot, vagy bronzosítòt is érdemes használni (valami természetes arnyalatot)
és ajánlom a kremmania. hu-t. én mindig a legjobbra értékelt termekeket veszem, ritkán csalódtam még. ahol van 4-500 vélemény, és 4* fölött van az értékelés, az elég jó :)
és valami jó arckremet is ajanlok, foleg a téli időszakban
A jó alapozó nem maszk hatású. Nekem a Maybeline Affinitone 5*.
A körömlakkok közül az összes márkát felejtsd el, a Moyra nevet jegyezd meg. Egyetlen réteg elég, rengeteg árnyalat.
69%-os, elég lenéző, amit írsz, most mondjam azt, hogy az olcsó szar Maybelline meg is látszik azon, aki használja, mert én a 10 ezres Estee Lauder-t használom?
Kérdező, minden smink a bőrápolással kezdődik. Megfelelő arctisztító és hidratáló, plusz egyebek a bőröd igényének megfelelően. Enélkül az egész nem ér semmit.
Hidratálás után alapozol. Megint csak te tudod, hogy milyen a bőröd. Hogy mivel viszed fel az alapozót, tőled függ. Bár a szivacsot nem ajánlom, mert sok terméket magába szív, kezdőként meg nem biztos, hogy tökéletesen kezded használni az ecsetet, úgyhogy kézzel ajánlom a felvitelt. Kinyomod a kezedre, ott átveszi a meleget, és könnyebben tudod eloszlatni az arcodon. Az nem mindig igaz, hogy a BB krém nem olyan erős fedésű, a Garnier-s BB krémem sokkal erősebben fed, mint az Estee Lauder Invisible Fluid Makeup.
Korrektor: szem alá, fölé, szemöldök köré, ahol világosítanál. (Nekem most a Rimmel Match Perfection jön be nagyon.)
Pirosító: krémes vagy púderes. Nekem száraz-kevert bőröm van, a krémesre esküszöm, mert könnyebb eldolgozni, a porállagú csak még egy réteg, amitől maszkosnak tűnhet az arc.
Púder: áttetsző púdert válassz, én évek óta a Ben Nye Translucent Powder-t használom Fair árnyalatban, ennél jobbat még nem találtam.
Szemöldök: ehhez mindenféleképpen kell ecset. Vagy veszel szemöldökport, amibe belemártod és hajrá, vagy veszel egy szemöldökceruzát, erősen besatírozod vele a kézfejedet, és ebbe mártod az ecsetet. Ha közvetlen a ceruzával rajzolod be, nagyon mű hatás lesz.
Szem: hát, én eszméletlenül ceruza ellenes vagyok, szerintem nagyon olcsó hatást kölcsönöz a feketére maszatolt vízvonal. Fogsz egy ecsetet, az alsó szempillasort barna szemhéjpúderrel vékonyan kihúzod, a felsőt fekete tusfilccel. Szempillaspirált olyant válassz, ami illik a kezedre, tényleg inkább a technikán van a hangsúly, mint a kefén. Én többet nem szoktam csinálni, persze lehet a szemhéjpúderrel kreatívkodni.
(Nekem az Astor és a Rimmel jön be mind tus, mind spirál ügyben.)
Száj: legkönnyebb, ha natúr rúzst vagy színezett balzsamot használsz, ha erősebb színt próbálsz, előbb használj kontúrceruzát.
Ecseteket tényleg minden drogériában találsz, előbb ezekkel próbálkozz. Nekem csak egy-két drágább ecsetem van, a legfontosabb a púderecset, ez Kryolan-os, a sírba is magammal viszem.
én javasoltam a bb krémet alapozó helyett. azért, mert szerintem a kezdők gyakran esnek hibàkba, pl a nyak színe elut az arctol, vagy túl sötét az alapozó stb.
szerintem egyszerűbb bb krémmel megtanulni hogyan kell felvinni rendesen,meg eltalalni az arnyalatot. utana ha már jól megy, egyenletesen, akkor váltani alapozora. amiből tényleg érdemes minél jobb minőségűt venni, ezzel egyet értek. nekem is voltak olcsobbak, és hát volt amitol kipattogtam, volt ami rettenetesen olajos hatású volt, vagy lepergett. nem éri meg azokkal kínlódni.
egyébként én alapozó szivacsot használok. tényleg sokat besziv belőle sajnos. de ha ez nem zavar, a rossmannban kb 400 forintért már lehet kapni egész jót
sminklemosonak én a micellas vizeket ajánlom. :) egyáltalán nem irritàlja a szemet, és a szájról is irritáció nélkül le tudom szedni a rúzst.
és igen, a hidratalas nagyon fontos. én éjjelre mindig bekenem az arcom. főleg télen ez elengedhetetlen.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!