Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Ciki, ha nem tudok sminkelni?

Ciki, ha nem tudok sminkelni?

Figyelt kérdés

Évek óta csak BB krémet, korrektort, szempillaspirált és szájfényt használok.

Ovális arcformám van, cicaszemem, telt ajkaim, és a bőröm sem túl problémás.

Ilyenekről, hogy kontúrozás, bronzosítás, highlighter csak nemrég hallottam először.

Szemhéjpúdereket abszolút nem használok, azt sem tudom, mi illene hozzám.

Mennyire ciki ez 21 évesen?

2015. okt. 2. 09:34
 1/8 anonim ***** válasza:
54%

Nos, kísérletez, és rengeteg videó van Youtube-n.

Nem kell fél kiló smink egyébként.

2015. okt. 2. 09:52
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

Csak akkor ciki, ha magadra kennél mindent és borzasztó rosszul nézne ki. Na az azért elég vicces lenne.

Ha neked így megfelel, akkor tökéletes a rendszer. Ha érdekel a sminkelés és meg akarod tanulni, akkor hajrá. De szvsz hétköznapra bőven elég ennyi smink, alkalmakra meg úgyis találsz egy barátnőt, aki kifest buli előtt, vagy elmész kozmetikushoz egy sminkelésre.

2015. okt. 2. 10:32
 3/8 Sunshinedoll ***** válasza:
92%

Egyáltalán nem ciki. Van, aki szeret sminkelni van, aki nem, és sokan hiába szeretnek, akkor sem tudnak. Gyakorlással rengeteget lehet fejlődni egyébként, de ez nem egy olyan skill, aminek hiányában bárki fejbe lőne.

Olyannak tűnsz, akit nem is nagyon érdekelnek ezek a dolgok, nem kell erőltetni, ha nem izgat. :)

2015. okt. 2. 13:33
 4/8 anonim ***** válasza:
17%
igaz férfi vagyok (31), de évek óta van "rálátásom" testközelből a szépségápolásra. Most kb ott tartunk, hogy egy Nő... CSAK AZ ARCÁRA ... 34-38 kategóriát használ! Kategóriánként meg Isten sem mondja meg hány termék van .. de ezrével, tízezrével! A dekoltázs, a haj, a szájüreg és az egyéb kiegészítőket bele sem vettem! :D De az már leesett, hogy ha a férfi adna! csak adna magára az már megvetendő! :DDD Ezért is vicces pl az fb, mikor írják egymásnak, hogy "milyen szép vagy, kedvesem!" Mert kb az ilyen "országos nagy barátnők" egymás arcát (IGAZI ARCÁT) kb 14-15 évesen látták utóljára!!! Igaz, naponta együtt lógnak órákat és mégis. xddDD pici vicces. Amúgy sminkelni megtanulni idő kell - mind1, h férfi vagy nő vagy. Nem véletlen kb 13-14-15 max 16 évesen már sminkelnek a nők, mint a gép. De ez már egy bevett sztenderd, viszont mikor 25 évesen már szinte festékszóróval küldik az arcukat és mindent újra rajzolnak, újra festenek, újratetoválnak stb stb ... amúgy kb havi 10 ezer megy el egy átlagos lánynak szépségápolásra, ezután döntsd el ez mennyire ok vagy nem. Személyes véleményem, hogy nem ciki, de 25 körül már mindenkin elkezd látszódni az öregség (nő, férfi mind1) és ha ez mellé még cigi, alkohol, egyfeszt munka éjjel-nappal pörgés meg buli ez nem 25, hanem 20 :D Lassan, ha nem is fesékszóróval, de egy visszafogottabb sminket ajánlott elsajátítanod.
2015. okt. 2. 16:17
 5/8 anonim ***** válasza:
56%
Akkor lenne kínos, ha tudásod hiányának ellenére próbálnál kontúrozni, vagy éppen füstös szemet csinálni. De az is éppolyan ronda tud lenni, ha valaki csak alapozóz használ, és úgy néz ki, mintha teljesen sápadt lenne,mert nem bronzosít, pirosít. De bb krémnél már más a helyzet, ha nincs nagy fedése.
2015. okt. 2. 22:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Akkor én írok egy még "cikibbet" : én még sminkelni sem szoktam, ha úgy van.. Nyáron leolvad az ember fejéről, olyankor inkább arra figyelek, hogy mindig tiszta legyen az arcom. Télen szoktam inkább sminkelni, de akkor csak azokat használom, amiket felsoroltál. Szerintem egyáltalán nem ciki, hogy csak ezeket használod, nem úgy mint némelyik, aki már ennél fiatalabb korban felragaszt műszempillát meg 50 réteg alapozót ken magára...

23/L

2015. okt. 4. 14:24
 7/8 anonim ***** válasza:
56%

Nálam ez az egész kontúr dolog elég meredek, talán mert nagyon sok sminkmester ismerősöm van, akiknél a kontúr azt jelenti, hogy teljesen megváltoztatják az arcformájukat.

Bronzosítással meg a világból ki lehet üldözni, soha nem raknék magamra bronzosítót.

Azért a bolti alapozók többsége annyira nem pigmentált, hogy indokolja a kontúrozást. (Nekem a BB krémeknek túl erős a fedésük.)

Szerintem ennek akkor van értelme, ha teljesen meg akarod változtatni magadat, pl. a húgom a kislányos, kerek arcából csinál magának egy maszkulinabb Lady Gaga arcot (úgy, hogy anyánk is nehezen ismeri fel), vagy a másik változat, amikor valaki azt hiszi, hogy kontúroz. (Pl. híradót nézel, Erős Antónia borzalmasan van bekontúrozva, mert igen, elvileg úgy tanítják, de egy beesett arcú öreglánynak néz ki tőle.)

2015. okt. 10. 00:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne ciki? Komolyan itt tartunk mar, hogy ennyire azt lessük, hogy csak feleljünk meg minden elvart normának. Megjegyzem én is elég görcsös vagyok, de ez a téma például abszolút nem érdekel. Bronzosítás? Füstös szemek? Akkor en valami extrém, vállalhatatlanul ciki lehetek, mert kapaszkodjatok meg, hidegen hagy az egész sminkeles, egyszerűen nem tartom fontosnak. Szempillaspirált használok,neha szemceruzával kihúzom a szemem, de semmi több. Az mar extrémnek számít nálam, és szökőévente 1x fordul elő, ha rúzst, vagy szájfényt is használok. Nem is szeretem összességében a sminkelest, türelmem sincs hozzá és fölöslegesnek is tartom, nem is érdekel. Még tiniként próbálkoztam vele, de rájöttem, hogy érzékem 0 hozzá, így kb. addig is tartott az érdeklődésem. Mondjuk en elég fiús lány vagyok sokak szerint, de ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolnám magam es ápolatlan lennék, csak vannak dolgok amiket mar egész egyszerűen időpocsékolásnak érzek, és úgy gondolom vannak annal fontosabb dolgok is az életben. Más téren is gyakran elég fiúsan gondolkodom, nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat. Emiatt kevés lánnyal is vagyok jóba, mert nem ertenek meg, különcnek tartanak. Ellenben a párommal 6 éve együtt vagyunk, és őt se zavarja, hogy nem vagyok oda a sminkelésért, sőt, mikor latja, hogy szempillaspirált használok pl. mindig mondja, hogy de hat anélkül is gyönyörű vagyok neki. Ki tudja, lehet van abba valami, hogy két fiú testvér mellett nőttem föl, és anyukám se volt egy ,,smink-tündér'', es mindezek ellenére tudott jól kinézni. Nem volt előttem egy nővér, vagy egy olyan női rokon, akitől eltanulhattam volna a ,,nőcis'' dolgokat, de tudjátok mit? Nem is bánom. Sokkal többet és jobbat kaptam cserébe.

Most majd jöheznek a egkövezések.

2018. júl. 28. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!