Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » 16éves lánynak az anyukája...

16éves lánynak az anyukája nem engedi, hogy fesse magát- ez normális?

Figyelt kérdés
16ot már betöltöttem, de ha csak egy kis szempillasprált használok, anya egyből mindennek lehord, meg takarodjak a fürdőszobába és mossam le. meg mit fognak szólni az iskolában...nem egy katolikus lányiskolába járok.a lányok 90%a festi magát. nem akarom nagyon durván kisminkelni magam, de egy szempillaspriált se enged... hogy győzzem meg?
2012. ápr. 13. 17:59
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

barátnőm anyukája már beszélt erről anyával, de nem érdekli:/ meg anyukám nagyon vallásos és igazából sose volt jó viszonyunk. meg 2-ban abba hagytam a hittant, mert megmondtam, hogy szerintem ez f.aszság és nem érdekel. de ez is azért volt, mert éveken keresztül mondtam, hogy én nem akarok hittanra járni és bánom is én, ha anya vallásos de ne erőltesse rám a hitét.

na és kb ezóta nem vagyunk jóban, alig beszélünk, de jobb is így mert állandóan veszekedünk így is. nagyon elegem van már:/ meg olyan jó másoknak, hogy bármiről tudnak beszélni a szüleikkel...de én semmiről nem... csak a suli az egyetlen téma...ott is jól tanulok, arra sem lehetne kifogása:/

2012. ápr. 13. 19:22
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én kb 13 éves koromban kezdtem el sminkelni magam, akkor még szemceruzával, szempillaspirállal és szemhéjfestékkel. Anya csak akkor szólt rám, hogyha valami nagyon nevetségeset festettem magamra, és ennek örülök is, mert 1-2 év alatt magamtól rájöttem, hogy a kevesebb néha több, és nem is áll jól a sok smink. Mostanában csak a bőrhibákat tüntetem el az arcomról, és szempillaspirált használok. Ha akkor anya eltilt a sminkeléstől, valószínűleg úgy akarnám kifesteni magam, mint egy udvari bohóc, hiszen mindig az vonzza az embert amitől tiltják.

Anyukádnak gyűjts össze minél több érvet, kérdezd meg, mivel érhetnéd el, hogy sminkelhesd magad. Próbáld megérteni, hogy miért tilt el tőle, próbáld átlátni egy kicsit az ő helyzetét! Mi történik, ha észreveszi délután, hogy a suliban kisminkelted magad? Ha nem (tud) büntet meg igazán, egy idő után hidd el, hozzá fog szokni. Ha nagyon büntet, akkor ezt inkább ne erőltesd, csak egyre nagyobb slamasztikában találod magad.

2012. ápr. 13. 19:31
 13/19 anonim ***** válasza:
67%

Gondolom a továbbtanulást vidéken tervezed?

Csak mert jót tenne.. neki is és neked is...

Ha így van, akkor meg még 2 évet kell neki kibírnia, utána már úgysem tud szabályozni téged.. Ezt jobb ha mielőbb felfogja, mert utána már kicsit sem leszel az édes kicsi lánya, aki mindig ott van neki..

Ha ezt akarja, hogy megromoljon a viszonyotok, akkor nyugodtan folytassa hogy próbál "megzabolázni". Csak szólok, hogy ez egy serdülőnél lehetetlen, úgyis mennek a saját fejük után.

Ha pedig vallási okokból van az egész herce-hurca, akkor sajnos ő az aki túl merev. Te nem ő vagy, és nem muszáj mindenben egyetértenetek. Ezt fogadja el. Szabadakarat. Azt teszel az életeddel amit akarsz.

2012. ápr. 13. 19:49
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
én is azt mondom, hogy fesd ki a pilláidat. nincs abban semmi. vallásos, írtad, egyébként valószínű, azért nem engedi, mert szerinte, akiknek hatalmas pilláik vannak (festet arcuk stb), romlottak. apukáddal milyen viszonyban vagy?
2012. ápr. 13. 20:29
 15/19 A kérdező kommentje:
apával jóban vagyunk, ő nem is vallásos, csak ő is utálja a festéket...erről pont nem tudok beszélni vele, ellenezne
2012. ápr. 13. 20:41
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
ki tudja, lehet nem szólna meg érte.:-)
2012. ápr. 13. 20:47
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
A megoldás annyi, hogy értelmesen kell vele beszélned: kérdezd meg miért nem engedi, mondd el, hogy az iskolában ez megszokott és sokan sminkelik magukat, mondd, hogy nem ártalmas és te ettől egyébként is jobban éreznéd magadat! Hajrá :)
2012. ápr. 14. 09:16
 18/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!:) megpróbálok beszélni vele ismént.
2012. ápr. 14. 09:21
 19/19 anonim ***** válasza:
74%
Ez szerintem nemnormális! mond meg neki ,hogy nemcsak te fested magad vagy valami ilysmit :) vagy ha akkor sem engedi akkor suliba fesd ki magad ,hazafelé meg mosd le :D egyik barátnőm is úgyszokta csinálni ő 15éves:)
2012. ápr. 16. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!