Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Körömlakk rejtély (? )

Körömlakk rejtély (? )

Figyelt kérdés

Én lány vagyok, de sosem volt még körömlakk a körmömön (rágom a körmöm, de ez most nem is lényeg), és mindig rejtély számomra ez a körömlakk-ügy.

Az, hogy nem értem, miért van az, hogyha van valakin valamilyen körömlakk, akkor tuti, hogy lesz egy lány, aki megjegyzi: hogy de jó a körömlakkod, mennyire jó színe van, hol lehet ilyet kapni?!

Rossmannban, dm-ben látom, hogy körömlakkból van ötezer árnyalat, akkor miért olyan nagyszám bárkinek is a körömlakkja?! Vagy van valami nehézség a körömfestésben? Nem olyan színű lesz, ha befestik, vagy mi?!

Na mindegy. Biztos hülyeség a kérdésem, és én kimaradok az egész körömlakk-mizériából, de akkor sem értem ezt az "júúj de jó körömlakkod van, hol vetted" mániát...

:)

2012. márc. 15. 17:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A körmeink afféle szaruhártyának számítanak, ami ugye különbözik a bőrünktől. Eredetileg ezt emeljük ki, na meg ugye a körömlakk nem roncsolja körmeinket, és színesebbé, egyedibbé tesz. Valakinek tetszik, valakinek nem :)
2012. márc. 15. 17:52
 2/15 anonim ***** válasza:
Szia! én 2x lakkoztam (régen, 15 éve??)- és úgy éreztem "nem kap levegőt " a körmöm:)) Azután elhagytam. Soha senki nem hiányolta rólam, így is tetszettem, akinek akartam:) Egyébként meg én sem értem, a hosszú sötét köröm olyan, mintha valami betegség lenne.. Erről meg értekezni olyan ostoba, üres dolog - azért beszélnek erről, mert nem megy komolyabb téma.
2012. márc. 15. 18:05
 3/15 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik,de nem szoktam sokszor kifesteni mert elég igényes dolog. Úgy értem,hogy mondjuk a legtöbb körömlakk max 2-3 napot bír ki normál állapotban ,ezért újra kell festeni utána. Ha meg nem festem újra akkor iszonyatosan igénytelenül néz ki.. :D Ja és én nem szeretem a nagyon rikító színeket, inkább pasztell ,fehér,rózsaszín,kék stb.. nyáron imádom kifesteni a körmeimet. : )) próbáld ki és megtudod miért szeretjük ha a körmünk színes :D .

14L

2012. márc. 15. 18:09
 4/15 anonim ***** válasza:
ja és nem is nagyon szoktam festeni kb 2 havonta ,vagy még ritkábban.. kivéve nyáron :)
2012. márc. 15. 18:10
 5/15 A kérdező kommentje:

Nem tudtam rendesen megfogalmazni a "naagy" kérdésemet, úgy tűnik :)

Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy miért csinálnak a lányok egymás körömlakkjából olyan nagy ügyet, mintha nagy tehetség kellene ahhoz, hogy valaki vegyen egy szép lakkot, amikor mindenki tudja, hogyha bemennek egy dm-be, megtalálják ugyanazokat a lakkokat ők is.

Ez nem olyan, mint egy ruha, amiből úgy kell "levadászni" a jó darabokat. Ez csak egy lakk... :)

2012. márc. 15. 18:14
 6/15 anonim ***** válasza:
Kérdező. Ez nem csak egy lakk,körmöt festeni tudni kell. Mintát festeni bele meg külön gyakorlást igényel. Amúgy meg én soha nem hallottam ezt,hogy jajj de jó a körömlakk,hol vetted stb. :D Ja és a köröm ha szép sokkal nőiesebb,ha valami normálisra ki van festve,ha hosszú,ha ápolt. Pl a rágott köröm engem visszataszít pedig én lány vagyok :D
2012. márc. 15. 18:25
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért kérdezik meg, mert az ötezer árnyalatból nehéz a jót kiválasztani. :D Ezt persze csak félkomolyan mondtam. Én mindig festem a körmöm, de még sosem kérdeztem meg senkitől, hogy hol vette a lakkját vagy milyen fajta. :) Tőlem viszont már nem egyszer kérdezték. Múltkor nagynéném, egy bordós pirosas lakknál. Azt mondta, már vett vagy 3-4 piros lakkot, de egyik sem az igazi, az enyém viszont milyen szép. Meg kellett mondanom a márkát, a számát, a pontos elnevezését, hogy hol vettem és mennyibe került. :D :D :D
2012. márc. 15. 18:36
 8/15 anonim ***** válasza:
Egyébként tetszik a "cím" ... körömlakk rejtély :D:D (Y)
2012. márc. 15. 18:36
 9/15 A kérdező kommentje:

Persze, hogy nekem is a szép, ápolt köröm tetszik, nem azért rágom, mert szerintem az úgy tök jól néz ki :)

Amúgy kicsit ferdítettem, mert már nem rágom, viszont 5-6 éves koromtól kezdve 17 éves koromig rágtam, és sajnos attól félek, sosem lesznek már normális körmeim. Nem olyan szép, hosszúkás a formájuk, mint normál esetben, hanem inkább kör alakúak, és nem hiszem, hogy túl jól nézne ki, ha befesteném. Bár nem tudom... Egyszer talán ki kellene próbálnom.

2012. márc. 15. 19:32
 10/15 anonim ***** válasza:

Tőlem max. azt szokták kérdezni, hogy hogyan csináltam 1-1 mintát. Pl. a cracking lakkjaimnál néhányan nem hitték el, hogy ez e lakk típus. Sokaknak tényleg nem fontos a lakkozás. Rám is hullámokban tör rám..

Régen én is rágtam a körmeimet, 2-szer is rámjött, szerencsére az erősségüket visszanyerték, a fehér rész egyenletlenségét meg el tudom rejteni a lakkokkal:).

2012. márc. 15. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!