Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » A műkörömtől többnek érezzük...

A műkörömtől többnek érezzük magunkat?

Figyelt kérdés
Komolyan érdekelnek a válaszok. Nekem nagyon szép saját körmeim vannak, de úgy érzem, ha ilyen műkörmös társaságban vagyok, hogy "ciki", hogy nekem nincs. Én nem is szeretnék. Akiknek szép körme van, miért csináltat műkörmöt magának? Tényleg nagyon komolyan érdekelnének a válaszok, és előre is köszi, aki ír a témában.
2009. jún. 2. 12:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
89%

Amúgy soha nem csináltatok nagy körmöket,mert a munkám miatt sem lehetne elviselni!Akkora mindig,ami nem zavarja a mindennapjaim teendőit,és természetesként is akkora lenne!Ha hosszabb lecsiszoltatom,vagy lereszelem magamnak!

A barátom előtt is ciki volt amugy,hogy rágom,mindig dugdosnom kellett a kezeimet:(

Amig ugy érzem hogy jó nekem,addig lesz...

2009. jún. 2. 12:45
 12/24 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat lányok. Akik írtatok, úgy látom, szinte mindenkinek valami kis gond volt a saját körmével, és azért van nektek. Ez érthető számomra teljesen.

A fent emlitett szingli ismerősömnél döbbentem meg nagyon, mert mondta, hogy ő például most a villanyszámlát "tologatja", mert a körme fontosabb. :)) Na ezt nem értem, ráadául ismerem a saját körmeit is, és én egyáltalán nem láttam rossznak, sőt!

Most sajnos mennem kell, mert ébredezik a gyermekem, de még egyszer köszönet mindenkinek a válaszokért. :)

2009. jún. 2. 12:50
 13/24 anonim ***** válasza:
91%
Én sem éreztem még soha cikinek, hogy nincsenek műkörmeim. Pedig akkor engem igazán ki lehetne nézni. Szerintem szép körmeim vannak, ha megnövesztem őket, de egyszerűen annyira zavarnak, hogy mindig tövig vágom őket. Ha valamiért hosszabbak, akkor sem festem. Én tök jól érzem magam így természetesen (minden igazi rajtam, semmi festéket nem használok stb). Férfiak így is észrevesznek :), és tényleg én tetszek nekik nem egy műnő, aki a festék mögé rejtőzött (én reggel se okoznék senkinek csalódást :)). Ezen kívül sokkal fiatalabbnak tűnök így mint amennyi valójában vagyok, 8 évet simán letagadhatok (azt mondják), a lányomat mindig a tesómnak nézik :)
2009. jún. 2. 12:55
 14/24 anonim ***** válasza:
81%

Nekem volt egy osztálytársam aki csak divatból csináltatott, ő maga mondta mikor megkérdeztem minek ez a válasza ez volt: "azért mert ez a divat, másoknak is ilyen van". Engem is sokszor el akart hívni magával hogy én is csináltassak, persze nekem semmi szükségem rá, alapból 2-3 cm-es körmeim szoktak lenni, szépek, és saját, sosem törtek le, pedig semmit nem foglalkozok vele.

Ugyan most vágnom kell mert gitározok, de ha majd tehetem megnövesztem újra, szebb mint a műköröm. Jó, van akinek sosem nő meg ekkorára és szeretne hosszú körmöket, az más, csináltassa meg ha akarja, de akinek alapból szép körmei vannak annak ez tök fölösleges pénzkidobás.

2009. jún. 2. 13:23
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

éRdekes,de a müköröm pszichésen önbizalmat ad az embernek.egy nönek ugye fontos hogy äpoltak legyenek a körmei,ezert is rakatnak fel sokan,hogy szépek,rendezettek legyenek.egy müköröm ma mär nagy divat is egyben,és tényleg akiknek van mükörme,boldogabban järnak kelnek..pszichés..

mükörmös vagyok amugy

2009. jún. 2. 13:37
 16/24 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszik mar a mukorom, 17-22 eves koroming rakattam zseleset, de mar kinottem belole. Talan a munkambol kifolyolag is, jobban tetszik mar a sajat, rovidre vagott, manikurozott korom. A hosszu hegyes kormoket kifejezetten kozonsegesnek talalom.
2009. jún. 2. 13:58
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat, és azt is, hogy egy műkörmös is megtisztelt a véleményével! :) Valóban pszichésen kompenzálhatnak valamit azok, akiknek amúgy nem lenne szükség ilyen körmökre.

Akkor megnyugodtam, hogy nekem nem kell kompenzálnom semmit, mert így érzem jól magam, ahogy vagyok, műköröm nélkül, 5-6 kg túlsúlyommal! :))

Szép további napot mindenkinek!

2009. jún. 2. 14:05
 18/24 anonim ***** válasza:
95%

Nekem egyik munkatársam, hát hogyan is fogalmazzak, nem a legszebb nő a világon. Nem kövér, de az arca és főleg az orra, ami uarlja az arcát, valamint abőre, ez a kettő elront mindent. Ő olyan, hogy minden egyes nap vakolat nélkül el nem jönne dolgozni, és rajta érezni is, hogy nagyon nincsen önbizalma. az utóbbi időben elkezdett mindenféle bizsukat is beszerezni, de az a baj, ízlése nincsen a lánynak sajnos. Fekete sportcipőhöz képes magára aggatni rózsaszín gyöngyös-csilli-villi lógós fülbevalókat, amik csak nyújtják az eleve hosszú arcát... Ő volt az, aki az irodában a leghangosabban panaszkodott, hogy nem jön ki egy hónapban, és lassan fél éve háromhetente megy műkörmöket felrakatni... Hát igen, azt hiszem, nem kell folytatnom. Egy igazi műnő kezd belőle válni, ráadásul a gagyibb fajta, mert olyan ruhákat, cipőket és ékszereket aggat magára, amik nem illenek össze.

Visszatérve a kérdésedre, én is néha szeretnék, nekem elég vékonyés puha a körmöm, könnyen beszakad. De akkor meg ott van, hogy ha elkezdem, akkor utána folyamatosan rakatni kell. Szóval emiatt köszönöm, nem. Ráadásul a kontaktlencsém miatt amúgysem hordhatnék hosszút, csak olyan közepeset.

2009. jún. 2. 14:13
 19/24 anonim ***** válasza:
97%

nekem sincs műkörmöm több okból is egyik az hogy nem is tellene rá jó azért csóró nem vagyok de nem adnák ki érte annyi pénzt

másik meg az hogy félek tőle mert hallottam és láttam is egy két borzasztó sztorit

pl amit láttam az olyan volt hogy a csajszi hülyéskedfett a pasijával marakodtak és az lett ebből hogy a csajnak felszakadt az egész köröm saját körmöstől együtt ömlött belőle a vér majdnem rosszul lettem.......

na hát nekem ezért nem kell

pedig amugy tetszik mert nagyon dekoratív

2009. jún. 2. 15:02
 20/24 anonim ***** válasza:
79%

Nekem van műkörmöm, de nem fogok olyan "magyarázatokkal" jönni, hogy gyenge-e a sajátom vagy hasonlók. :)

Én egyszerűen szeretem. Magát a körmöt is, és azt a hangulatot, ami csak a "körmösnél" van. Nagyon jól telik az a havi másfél óra, sőt, néha bekukkantok a csajokhoz "csak úgy" is.

Anyagilag nem vagyok túlzottan elengedve, mikor nem tehettem meg, akkor le is növesztettem a körmeimet. De a munka mellett úgy érzem, hogy ennyi luxus jár nekem. Ez az én dilim.

Egyébként nem hinném, hogy hülyén kellene érezned magad azért, mert neked nincs. Szerintem nem is néz rád furcsán egy olyan csaj sem, akinek műkörme van- ezt csak te képzeled így szerintem.

Különben ez olyan dolog, hogy akinek nincs műkörme, azt hiszi, hogy leszólja őt egy műkörmös csaj. Az érem másik oldala viszont az, hogy a műkörömről van egy rakás előítélet, nem is beszélve azokról a sztereotípiákról, amiket egy műkörmöt viselő lánnyal (nővel) szemben támasztanak egyesek.

Bárki (és most mindkét tábor képviselőit ide értem) aki leszólja a másikat, annak a saját önképét kellene helyre tenni.

Én úgy gondolom, hogy attól, hogy valakit kevesebbnek titulálok, és nem leszek több.

2009. jún. 2. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!