Szülők! Ti hány évesen engednétek meg a köldök piercinget a lányotoknak?
Gratulálni tudok az ilyen hihetetlenül konzervatív, buta embereknek, mint az előttem lévő válaszadók.
Igen, vannak undorító, ízléstelen esetek, de miért kell általánosítani?
Értelmes lány vagyok, egyetemre járok, 3-4-5ös jegyeim vannak, szeretnék majd egy normális állást, ezért is tanulok mérnöknek. Az emberek szerint közvetlen és aranyos vagyok, 2 éve van barátom... tehát nem vagyok egy ribanc. Nem rég csináltattam egy nyelvpiercinget, mert megtetszett, és hát fiatal vagyok, miért ne alapon. Normális szalonba mentem el, nem a szüleim háta mögött szúrattam... Nem lett tőle semmi bajom, normálisan kezeltem és már le is lohadt. Anyáék annyit kértek, hogy rendes helyen csináltassam meg, ők nem fizették ki, mondták, hogy gyűjtsek rá én, ha szeretnék. Nem ellenezték, emiatt nem lett belőle bajom.
Szerintem ez a normális szülői hozzáállás. Le kell ülni és meg kell beszélni. Ha szalonban csináltatja mi baja lesz belőle? Viszont ha a szülő ennyire tiltja, majd elmegy egy haverhoz, aki átszúrja neki ingyen, használt tűvel és szépen elfertőződik... Ezt lehet elérni ezzel a primitív hozzáállással. Nem értem miért nem veszik észre egyes szülők, hogy ez mekkora bajt okozhat.
Persze vannak dolgok, amiket én sem szeretnék, ha a gyerekem csináltatnak. Ilyen a fültágító, vagy a durva piercingek. A nyelv, köldök, orr, szemöldök, ajak teljesen elfogadott.
Mellesleg nagyon utálom ezt az általánosítós témát, akinek piercingje van az már egy ribanc, vagy igénytelen, aki ilyeneket mond az meg egy visszamaradott gondolkodású hülye:) Hogy én is általánosítsak, remélem tetszik, amit leszűrtem ezekből az írásokból^^
A kérdésre válaszolva pedig, szerintem 16 éves kor után lenne jó:) Az alatt... hát a 15 húzós, 14 évesen meg még semmiképp, ha jól neveled a gyereked, meg fogja érteni, ha elmagyarázod neki, hogy később ráér, ha még akkor is szeretné:) A legfontosabb pedig, hogy engedd neki, hogy válassza ki az ékszert, azok a pillangósok nem is voltak undorítóak, sokaknak van olyan!
19L
Utolsó, teljes mértékben igazad van és én is így gondolom. Nekem is van a köldökömben piercing. Sőt még a fülemben is a belső kis porcban, egy nagyon apró, ízléses kövecske. Ezektől nem lettem se ribanc, se butább.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!