Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Szemüvegekben jártas, esetleg...

Szemüvegekben jártas, esetleg optikus emberek? Ez fogyasztóvédelem?

Figyelt kérdés
Bevittem a Ray Ban szemüvegem egy optikába, mert ráültem a szárára és elhajlott, tipikus eset. Mondták, hogy az optikus megprobalja visszahajlítani, de eltörhet a szára. Mondtam hogy ez rendben van, probaljuk meg. Ennyi tájékoztatást kaptam. Ma hívnak, hogy megpróbálták visszahajlítani, de a szemüveg feszületes volt és eltörték a LENCSÉT. Most pedig az van, hogy vagy elhozom a szemüveget, vagy ők nagy kegyesen rendelnek nekem bele beszerzési áron lencsét (kb 25-30 ezerért). Ilyen esetben mit tudok tenni? Sajnos nem értek a szemüvegekhez, de szerintem ez az ő hibájuk és nem nekem kellene fizetnem, mert ha adott esetben el is törhet ilyenkor, nekem ezt nem mondták, csak azt hogy a szár, amibe bele is mentem. Mit tudok tenni? Fogyasztóvédelem?

aug. 1. 10:12
 1/7 anonim ***** válasza:
69%

Beletörődsz és vagy megcsináltatod, vagy kidobod.

Semmilyen hatóságánál nem fogadják el, hogy azt mondták, hogy....

Szó elszáll, írás megmarad.

aug. 1. 11:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Le van írva az átvételire amikor leadtam, hogy szár meghajolva, próba javítás- ha eltörne, szàr csere. Semmi féle lencse törés nincs feltüntetve
aug. 1. 11:59
 3/7 DeMoR ***** válasza:

Nem mondanám tipikusnak, hogy valaki ráül a szemüvegére. xd

Amennyiben van róla szerződés, az abban foglaltak szerint kell cselekedni. Van egy olyan érzésem, hogy nincs érdemi papírod erről, pedig ha lenne, valszeg per helyett adnának új lencséket, napszemüveggel együtt. Nyilván lehet nem az ő hibájuk egy az egyben, de mégis náluk történt pechükre, szóval "ez van" lenne nekik, de a te naivitásodból fakadóan túlélték. Ettől függetlenül is elmehetsz a fogyasztóvédelemhez, mivel ott van a kamera felvétel, esetleges számla blokk, stb. hogy ottan voltál.

Öszintén foglamam sincs, hogy tud eltörni egy szártól a lencse, s miértnem vették inkább ki a lencséket.. :D

aug. 1. 12:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Beszéltünk több optikussal és azt mondták hogy ez picit sem gyakori hogy törne lencse, menjek a fogyvédhez :D mellesleg en nemtudom mirol beszelsz, adtal le mar javitasra szemuveget? Ilyenkor egy bizonylatot kapsz, nem történik konkrét javítás vagy alkatrész rendelés amiről blokkod lenne..
aug. 1. 12:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Magyarul csak ingyen visszahajlították ezek a szerencsétlenek a szemüveget, de eltörték a lencsét. Nincs miről blokkod legyen.
aug. 1. 12:53
 6/7 DeMoR ***** válasza:

Nos hivatalosan mikor oda adsz egy idegennek valamit, minimum átadás átvételit kellene írni, föleg ha nem egy pár 1000 Ft-os dolog, illetve egy valami féle javítási költségek vállalásáról szóló szerződést, de sajna sokszor az emberek nem értik azt a mondást, hogy a szó elszáll.. khm. Szoval bár érdekes, hogy szerinted én vagyok a tudatlan, miközben te voltál naiv és befolyásolható egy random cég által.

Attól mert csomó helyen, ,,mi felénk így szokás,, attól még nem helyes és nem is teljesen felel meg a jogi alapvetéseknek.

aug. 4. 12:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez átverés szagú. Ha műanyag a lencse (polikarbonát) azt szándékosan, szerszámokkal sem könnyű eltörni, nemhogy javítgatás közben. Ha üveg, akkor ici-picit hihetőbb, de miért is akarják rádkenni a károkozásukat?
aug. 5. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!