Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért vásárolnak sokan a...

Miért vásárolnak sokan a kínaiakban, mikor majdnem olyan árakon mozognak, mint a márkás boltok?

Figyelt kérdés

A kínaiban 6000-65000 Ft körül mozognak a nadrágok, kényelmetlenek, büdösek, gyorsan rongyolódnak. A felsők szintén 4-5000 Ft-ok, a kabátok 10-12000. A cipőkről meg ne is beszéljünk, 9-10000 Ft, büdös mint a bűn, kényelmetlen.

Én a New Yorkerben, a Tally Weijlben és a Deichmannban szoktam vásárolni, jó, nem olyan nagy márkák, de én szeretem a ruháikat, nekem nagyon bejöttek. Cipőt néha a Playersroomban veszek, ez már kicsit drágább, de legalább kényelmes, tartós és nem büdösödik bele a lábam.

2017. júl. 27. 10:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem is nagyjából egy áron mozognak, úgyhogy ma már nincs az, hogy kínaiban jobban megéri megvenni mert semmivel sem olcsóbb....Én a kínaiban általában csak akkor szoktam vásárolni, ha éppen akció vagy kiárusítás van, de igazából akkor sem szeretek mert ritkán találok nekem tetsző cuccokat. Max. alapdarabokat, egyszínű trikókat, felsőket, bugyikat szoktam kínaiban venni, de normál utcai ruhákból (pl. nadrágok, felsők, kabát) szinte sosem találok normálisat mert mindig tele van az összes bugyuta feliratokkal, kövecskékkel, nem szép a szabásuk és a legtöbb cucc ilyen csúnya, rikító neon... Néha azért találni normálisabb, visszafogottabb ruhákat, amiknek az anyaguk sem olyan vészes, pl. nemrég vettem egy egyszerű, olajzöld maxi ruhát, de azért még mindig szívesebben járok H&M-be, C&A-ba, Orsaybe, New Yorkerbe stb., mert ott nagyobb valószínűséggel találok olyan ruhákat, amik tetszenek, szerintem valamivel a minőségük is jobb (bár azért ez lehet, hogy inkább egy-egy darabon látszik meg és nem lehet általánosan kijelenteni) és kb. ugyanannyiba kerülnek. A múltkor például fürdőruhát szerettem volna venni, de a kínaiban és a Tezenisben is 6000-7000 volt, amit kinéztem magamnak, de azért mind kinézetre mind anyagukban is volt köztük különbség bőven....
2017. júl. 27. 13:34
 12/21 A kérdező kommentje:
Kínais tornacipő 2-3 hónap alatt kiszakad, kényelmetlen, kemény a talpa, belebüdösödik a lábam, ellenben a Converse cipőmnek 2 év után semmi baja nincs, nem büdös, akkor sem, ha 40 fokban hordom és kényelmes.
2017. júl. 27. 13:39
 13/21 anonim ***** válasza:
70%
Én soknak találom a teljes árú farmereket, pulcsikat például a New Yorkerben, C&A-ban (Tallyról nem is beszélve), viszont mindig ezekben szoktam ilyesmit venni, csak leárazva. Szerintem jó minőségűek, és lehet, hogy Kínában gyártják őket, de mégis jobb a minőségük, mint a kínais cuccoknak. Cipőt azt nagyon ritkán veszek Deichmannban, abból márkásabbat szoktam többnyire bőrből.
2017. júl. 27. 13:40
 14/21 anonim ***** válasza:
21%
De a Converse nem is Deichmanos cipő. Lehet, hogy árulnak ott is olyat, de a 90%-a olcsó kínai és ugyanolyan büdös és kényelmetlen. New Yorker is dettó. Én ott csak pólokat szoktam venni, azt is inkább a barátomnak, mert fiú cuccok jobbak vannak ott, a női mintásokból meg már kinőttem, de azok is kinyúlnak pár éven belül. Viszont van olyan Springfieldes pólóm, ami már vagy 8 éve megvan és semmi baja, pedig sűrűn használom. Már az anyag tapintásán is érződik a különbség. Szóval az olyan, hogy tally, new yorker, kínai az mind egy kategória
2017. júl. 27. 13:43
 15/21 anonim ***** válasza:
75%

Kedves kérdező!

Nem mindenki teheti meg, hogy akárcsak 2ezer Ft-tal is többért vásároljon egy ruhát. Mellesleg, nem mindenki lakik nagyvárosban vagy olyan helyen, ahol márkásabb cuccok vannak.

Másrészt, attól, hogy neked nem vált be a "kínais" cipő/ruha bármi, még másnak jó lehet.

Én szoktam kínaiban is és márkaboltban is vásárolni. Közel a minősége egyforma, de az áruk nem...

És utolsó sorban, nem kéne foglalkoznia senkinek sem a másikkal, hogy épp mire telik neki.

Legalábbis szerintem! :)

20/L

2017. júl. 27. 14:44
 16/21 anonim ***** válasza:
44%

Nemtom te milyen kínaiban voltál, nálunk 3400 egy sztreccs nadrág, kényelmes, jó rám, felsők 2-3000ft bár azt nem szoktam mert így is annyi van mint a bűn.

Igazából a gatya miatt járok oda.

2017. júl. 27. 20:01
 17/21 anonim ***** válasza:
41%
Ahol en lakom ott alig van a kinaiban mai divatnak megfelelo nadrag, legutobb par eve vettem 5400ert, a new yorkerben draganak talalom a nadragokat, viszont learazva 5000 volt (felsoket is lehet kozel egy arban talalni), bar a kinaissal sincs semmi bajom, de az akcios termekek szerintem jobban megerik egy markasabb uzletben. Az en tapasztalatom akkor is az hogy ezek a ruhak jobb minoseguek.
2017. júl. 27. 20:20
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát ennél azért árnyaltabb a kép. Cipők közt bőven van 2-3000-es, persze szar, de pl a gyereknek alkalminak tökéletes. Vagy strandpapucs, sulis ünneplő (év közben, amikor máshol nincs is). Esőkabátot is itt lehet tutira találni, táska olcsóbb mint máshol.

Amúgy Tesco, Kik, Pepco szintén olcsó, és valamivel jobb a kínainál.

Farmert én is 6000 körül láttam, miközben a C&A-ben 4-5000.

2017. júl. 27. 21:41
 19/21 anonim ***** válasza:
59%

Én sem értem. Az esetek többségében a kínai ruhák anyagban a bőven alulmaradnak a fast fashion plazas cuccokhoz képest. Persze kivitelezésben sajnos botrányos tud lenni egy-egy Bershka cucc is.

De általában letisztultabb és jobb anyagminőséggel rendelkező ruhákat lehet kapni ezekben az üzletekben. Akciós áron szinte ugyanannyiért. Bár szerintem az online vásárlás verhetetlen ilyen téren. Ahogy az ASOS tesz ki kupon kódot irány az oldal és ár szerint rendezzétek a cuccokat. Módfelett jó darabokat lehet kifogni. Ingyen van a szállítás is, a visszaküldés szintúgy. A minőség pedig veri a Zarat is.

2017. júl. 28. 01:44
 20/21 anonim válasza:
39%
Ne próbáld meggyőzni a kínais prolikat. Érezzék jól magukat a köves, flitteres cuccaikban. :D
2017. júl. 28. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!