Kismamaként ciki lenne?
Van rajtam felesleg is, plusz az esküvő napján 6 hónapos kismama leszek. Ja, és én lennék a menyasszony, az kimaradt. :)
Kutatok a neten, nézem a kölcsönzőket: iszonyat drágák, és a ruhák többsége túl csicsás.
Egyszerű polgári szertartás lesz.
Találtam egy ilyet:
Elöl ráncolt, nyúlik, gondoltam rendelek eggyel nagyobb méretet, max. picit megigazíttatom varrónővel, hogy jobban passzoljon.
Az a kérdés, nem lenne kevés? Vagy ciki lenne, hogy nagyon kerekedik benne a pocakom? Vélemény?
Őszintén, ha nem vagy olyan szerencsés, hogy csakis hasra hízz, máshova egy grammot se, akkor ez nagyon hülyén fog állni félidős terhesként.
Az ilyen típusú ruha (vékony, semmi tartása) mindent kiad (nem csak a hasat).
Egyébként nem lenne annyira "kevés". Hasonló szabású ruhában esküdtem, csak vastagabb anyaga volt és valamivel elegánsabb hatást nyújtott (egyébként az orsay-ben vettem leárazva vagy ~6000 Ft-ért.).
Hát szerintem hiába van dísznek megráncolva az eleje, még a nagyobb méretbe se fogsz beleférni és hülyén is fog kinézni a többi részen.
Semmi baj nincs azzal, hogyha egyszerű ruha lesz rajtad - a te esküvőd, neked kell eldönteni. De inkább keress valami elegánsabb kismamaruhát. Azt legalább fel is lehet próbálni és nagyobb eséllyel mutat előnyösen. Lehet pár ezer forinttal drágább, de legalább megúszhatod a varrónőt is, szóval ugyanott leszel kb. :)
Itt a kismama ruha nem pár ezerrel drágább, pár nullával több van mögötte, és még csak béreltem. Ez van.
Alaphangon 50-60 ezer a ruha bérlése, és csicsás, habos, királylányos... pont nem az én világom, meg pocakosan, sima polgári esküvőn mit csináljak már bohócot magamból egy földet söprő ruhakölteményben.
A varrás se sokkal olcsóbb, mivel az anyagok is rettentő drágák, és a jó szakember megkéri az árát, nem jóhoz meg minek menjek.
Amúgy tetszik a ruha, és jól is állna, szívesen hordok hasonlókat, csak nem terhesen. :)
Lehet, veszek egy feketét, biztos ami biztos, aztán ha úgy nyúlik, ahogy gondolom, jöhet a fehér, ha nem, akkor meg szülés után ebben fogok koktélozni. :)
Ha azt írod hogy van egy kis felesleged, akkor 6 hónaposan lesz az több is, szerintem ez a ruha nem fog annyira jól állni. Nagyon zárt es rafeszulos, fehér is, így mindent egybevetve erősíteni fog.
Ezen az oldalon sztem tok jók vannak, nem túl csicsás, es némelyiket molettebbeken is el tudnám képzelni:
Az a gond, hogy alapból 44-es méretet hordok, szóval a 42-es még kismamaruhából se lesz jó.
Sok helyen van kismama alkalmi, világosban is (nekem a krém szín jobban áll, mint a fehér, és előnyösebb is lenne nagy pocakkal), csak nagy méretben már nincs.
A másik, hogy van nagy méretű ruha, és ha nem úgy néz ki, mint amiket öreganyám hord temetésekre, akkor is kicsi a pocakomon. Ha már most nem jó, egy hónap múlva még annyira se. Molett ruhaüzletben meg úgy néznek rám, mint aki nem normális, ha mondom, hogy alkalmit keresek, de NEM feketét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!