Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Szövetkabát nem "ciki" 13 évesen?

Imcsu2020 kérdése:

Szövetkabát nem "ciki" 13 évesen?

Figyelt kérdés
Azt szeretném kérdezni, hogy szövetkabát eleve egy 13 éves fiúra kapható-e ? A pólók közül 158-164-es a méretem. És ha kapható is, akkor nem "ciki", vagy "fura" ennyi idősen ilyen kabátot hordani szerintetek ?. Ééés még, hogy esetleg Debrecenben, illetve környékén hol lehetne kapni ?

2016. jan. 7. 20:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Jééézusom! Kit érdekel, mit gondolnak mások? Ha tetszik vedd fel!
2016. jan. 7. 20:23
 2/13 anonim ***** válasza:
62%
Nem. 1890-ben is az volt a divat.
2016. jan. 7. 20:24
 3/13 A kérdező kommentje:
Akkor megfogadom a tanácsotokat ! Köszi a gyors válaszokat :D
2016. jan. 7. 21:05
 4/13 anonim ***** válasza:
61%
Cikinek nem ciki, de szerintem nehéz lesz méretet találni, az S-es rám akkor volt jó amikor 172 cm voltam de olyat szinte lehetetlen találni, mármint minőségit, persze bóvlit tudsz szerválni de minőségiből az a helyzet hogy M-L-től kezdődik
2016. jan. 7. 21:29
 5/13 A kérdező kommentje:
Aha,értem.. Majd akkor megnézem . Köszi :)
2016. jan. 8. 06:53
 6/13 anonim ***** válasza:
61%
Kit érdekel, hogy ciki-e? Egyébként, szerintem még jó is, kicsit olyan elegáns, de nem túlságosan. De én maradok a bőrnél :D
2016. jan. 8. 17:10
 7/13 anonim ***** válasza:
61%

Attól függ milyen magas vagy. Én 167-170 alatt nem vennék fel szövetkabátot, alacsonyabbnak tűnsz a hossza miatt.

Egyébként nem ciki, csak felnőttes, nagyfiús (16+, ha be kéne lőnöm a korosztályt), így szokatlan.

A mérettel is lehetnek gondok. Ha hosszú szövetkabátot veszel, nagy eséllyel lesz válltömése. Arra figyelj hogy a vállnál lévő varrás pontosan illeszkedjen a vállad szélére. A válladon üljön, ne lógjon se túl, se le. A kabát alja kb. combközépig vagy annál magasabban legyen, szabástól függően. Arra is figyelj oda, hogy ne legyen olyan a kabát alja mint egy szoknya, tehát ne legyen a felsőtesteden passzos, a combjaidnál viszont szétterült. A kabátod ujja kb. a kézfejedig érjen ha lelógatod a kezed. Ha felemeled feljebb fog csúszni, megfeszül, esetleg rövidnek érzed, de ez így "szabályos", így van ez minden elegánsabb ruhadarabnál (blézer, öltöny). Arra figyelj, hogy a csuklódnál több ne lógjon ki ha magad előtt egyenesen tartod a kezed. Az már azt jelenti hogy túl rövid.

A váll-szabályt itt tudod megnézni:

[link]

Az első képen az ing váll-varrása tökéletesen illeszkedik a váll széléhez, az ing mérete perfekt. A második képen az ing túl kicsi, a váll-varrás fentebb van a kelleténél. A harmadik képen a váll-varrás lelóg, az ing túl nagy. Ezek ugyanúgy igazak minden férfiruházatra: Pólóra, pulcsira, zakóra, kabátra.

Persze nem muszáj betartani, pl. ha hip-hop-divat a bejövős, a nagy póló nem gáz.

Itt egy kép a váll-szabályról, válltöméssel: [link]

1. kép: Jó. 2. kép: Túl kicsi. 3. kép: Túl nagy.

Itt egy jól passzoló hosszú szövetkabát: [link]

Remélem nem sokkoltolak a sok infóval, szerintem ezek olyan tippek amikre egy életen át szükség van. Sok sikert a kabátkereséshez, és ne törődj azzal mit mondanak mások! Ha be is szólnak, van egy kabátod amit szinte rád öntöttek, és tudod hogyan kell hordani. Hajrá!

2016. jan. 8. 17:44
 8/13 anonim ***** válasza:
Ne érdekeljen mások véleménye. 13 vagyok,és olyan barna kabátom van mint thatsojacknek,imádom,és minden ismerősöm is imádja rajtam,kivéve pár srác,akik nem engedhetik meg maguknak. Ne törődj azzal,mások mit gondolnak. Az a fontos,tr mit gondolsz 😊
2016. jan. 11. 01:50
 9/13 A kérdező kommentje:

6-os válaszoló: Jaja, köszi :D a bőrkabát is jó :D

7-es válaszoló: Köszönöm a kielégítő választ, és nem,nem sokkoltál a sok infóval ! Köszi :D

8-as válaszoló: Hát, igen ! Köszi a választ :)

2016. jan. 13. 18:17
 10/13 anonim válasza:

Nekem is szövetkabátom van.szerintem egyáltalán nem ciki,sőt. Eleganciát sugároz.

Viseld egészséggel! :3

2016. febr. 20. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!