Akik turkálóból öltözködnek miből gondolják, hogy egyediek a ruháik és egyedibbek, mint azoké, akik a plázából?
Tök ugyanazokat a márkákat lehet ott is kapni, mint a "plázában" vagy az onlineshopokban.
A különbség annyi, hogy a turkálóban ráadásul már több szezonnal ezelőtti használt kiadásban van a tucat ruha.
Komolyan, ne akarja már senki megmagyarázni, hogy a használt lejárt turis h&m, next stb. az egyedibb, mint a nem használt, legalább még újdonság ugyanabból...
Inkább csak változatosabban lehet öltözködni turiból, nem egyedibben. Változatosan is azért mert egy tízezresből egy plázában max 2-3 felsőt veszel, míg turiban annyiból akár 2 szatyor ruhát is kifoghatsz.
Azért nem annyira 100éves cuccok vannak a Háda turikban pl. Azért az angolok sem 3 év hordás után szanálják ki a cuccaikat. Én a Hádákban csupa olyan cuccot látok, ami stílusban egyezik a zara, h&M, Tally weijl stb boltokéval. Max nem pont ugyanaz van a turiban de hasonlók. Max emiatt egyedi.... ugyanaz a felső csak em kutyafej van rajta hanem valami felirat...stb.
Én már nagyon rég nem turizok, régen fan voltam, de manapság már 2 gyerek mellett nincs ilyenre időm főleg hogy a közelemben nincs.
Én szinte csak a Blahánál lévő renoválás turiba jártam, igényes darabáras hely, nem a legolcsóbb.
Majd ha járok arra azért biztos benézek :)
Turiban jóval többféle fazon megtalálható, gondolom pont azért mert több év és több márka választékából merít egyszerre. Az utóbbi években plázás üzletben nem nagyon láttam olyan felsőt amit felvennék (igaz pont emiatt is szoktam rá a turira), nekem ezek az egyenes, bő dolgok nem állnak jól; a kisebb boltok meg drágák.
Azt szeretném még mindenképp leírni, hogy nem csak angol turi létezik. Van az a fajta, ahonnan 2 perc után fordul ki az angol turihoz szokott nő, mert úgy érzi a nagyanyja gardróbjában találta magát. Na ezeken a helyeken lehet egyedi dolgokat találni. Nálunk van egy ilyen üzlet, csak akkor megyek be ha a másik zárva van :p . Az áru egy része persze az ami máshol is megtalálható, de a másik fele kész kincsesbánya... meg persze számomra úgy 95%-ban hordhatatlan. De van dirndl, csíkos kordnadrág, puffos ujjú ruhák, nadrágkosztümök, télen bundák, sokszor ismeretlen márkák, de vettem már olyan gyerekruhát amin látszott hogy házi készítésű :D :D :D. Tényleg jó alap átalakítani.
Egyediségben inkább az számít hogy mit mivel vesz fel valaki, milyenek a kiegészítők, milyen az összhatás. Hogy manapság miért akar mindenki egyedi lenni, azt nem tudom.
Azért a second hand nem áll meg a háda szintjén, vannak nagyon is jó kincsesbányák. Tény, hogy ezek nem feltétlen olcsók, de ott tényleg egyedi darabokat találsz.
A haza bolti kínálattal pedig az a baj, hogy végtelenül egysíkú és unalmas, ha az ember nem trendfüggő, elkényeztetett tini. A legtöbb plázás boltba a márka kínálatának csak egy részét hozzák el - mert itt csak a tucat, uncsi és olcsóbb darabokat tudják eladni - és igazán unalmas, hogy ránézésre meg lehet mondani, melyik boltban vette az illető. A kínai boltok sem jobbak, ott is ugyanazt találod mindenhol, ráadásul ízléstelen és full gagyi a legtöbb ruha.
A turikban azért kicsit szélesebb a választék legalább minta és fazon tekintetében, persze a mérethiány miatt így sem vagy előbb általában. Persze nem hétköznapi pólókat meg alapdarabokat kell venni. Az ár miatt is sokkal bevállalósabb az ember, szívesebben veszel meg egy olyan ruhát, amit egy szezonban csak néhány alkalommal vehetsz fel, ha 2000 forint az ára, mint ha 25000, amennyiért a plázában találsz hasonlót.
De szerintem nem kéne ennyire egyszerűen és korlátoltan gondolkodni. Lehet jól és érdekesen öltözni mindenhonnan. Meg miért kéne egy forrásból? Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki plázában, kínaiban, turiban és neten is vásárol ruhákat, sőt, idősebb rokon szekrényében is találtam már kincseket. :D
Kérdező, ennek két oldala van. Én meg mindig azt olvasom hogy mindig van ami akciós, meg milyen olcsón ki lehet fogni a boltban, hát pont a héten voltam az Arénában, ami akciós volt az vagy ronda, vagy nem áll jól, nincs a méretemben, esetleg még leárazva is drága, vagy azért van leárazva mert nem kell senkinek. Nem követem a divatot, inkább alapdarabokat vennék, azokat nem szokták leárazni :/. Néhány bugyit sikerült eddig olcsón kifognom és ennyi. Pedig néha azért járok ilyen helyekre...
Persze a legnagyobb Hádából is mentem már haza üres kézzel, van az úgy, türelem kell hozzá. De szerintem csak azon múlik hogy kinek melyik jön be, hogy melyikre szánja rá az időt vagy melyik van közelebb. Aki turiba jár gyakran az ott akad kincsekre, aki meg rendes üzletbe az ott botlik bele az évszázad ajánlatába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!