Akik turkálóból öltözködnek miből gondolják, hogy egyediek a ruháik és egyedibbek, mint azoké, akik a plázából?
Tök ugyanazokat a márkákat lehet ott is kapni, mint a "plázában" vagy az onlineshopokban.
A különbség annyi, hogy a turkálóban ráadásul már több szezonnal ezelőtti használt kiadásban van a tucat ruha.
Komolyan, ne akarja már senki megmagyarázni, hogy a használt lejárt turis h&m, next stb. az egyedibb, mint a nem használt, legalább még újdonság ugyanabból...
Vannak olyan márkák, amiket itthon nem lehet kapni, vagy nem olyan elterjedtek, de a turikban van belőlük választék. Így gyakorlatilag azok valóban egyedibbek, sokkal kisebb az esély, hogy szembejön veled az utcán.
Bár nem hiszem, hogy az 1-2 szezonnal ezelőtti ruha már lejárt lenne, ezt te sem gondolhatod komolyan :) Nem szakavatott szem nem mondja meg, hogy egy póló a 2015-ös vagy a 2014-es tavaszi kollekcióból származik-e.
Én egyébként turiban is, és plázákban is vásárolok, és nem törekszek arra, hogy egyedi legyek, abból már kinőttem.
A plázákban általában csak az aktuális trend szerint vannak ruhák. Lényegében: az üzletek tele vannak divatmajmoknak szánt cuccokkal.
Én is szeretek plázába járni, de nagyon nehéz dolgom van, mert a legtöbb divatcuccot nevetségesnek találom, nem könnyű kifogni olyan darabokat, amik egyedibbek, vagy klasszikusak, esetleg egy kis átalakítással egyedibbé tehetők.
A turkálókban különböző helyekről vannak ruhák, nem csak mostaniak, régebbiek is. Mivel sok helyről van, nagyobb az esélye, hogy egyedibb darabot találsz.
Igen, ez egy tévhit, hogy turiból egyedibben lehet felöltözni. Én se plázából se turiból nem vásárlok, csak külföldről netről. De egyébként néha betérek turiba szétnézni designer cucc után, nem azért, mert akarok valami ruhát. Ott lehet olyan márkát találni, amit itthon nem forgalmaznak. A plázában meg lehet újat, szépet, és egyedit is, nem biztos, hogy mindenki fel fogja venni azt a magasvállas blézert, amit a kirakatban látsz. Ha pedig egy sima topot vennél üzletben, akkor az ugyan úgy szembe fog veled jönni ha turiban veszed akkor is, nem biztos, hogy ugyanaz a darab, de semmivel se különb, mivel neked sincs ízlésed. Tök mindegy, hogy honnan vásárol az ember, az ízlés a lényeg. Ugyan úgy le tudsz akasztani turiból is olyat amit üzletből, és senki más nem venné fel, csak te. Vagy még max. 1-2 valaki.
És megint más kérdés a turi és a vintage shop.
"Bár nem hiszem, hogy az 1-2 szezonnal ezelőtti ruha már lejárt lenne, ezt te sem gondolhatod komolyan "
Te se gondolod komolyan, hogy tavalyi ruhák vannak a turiban? Tudod mik jönnek ide Magyarországra az angol turikba? Amit az angolok kibäsznak charity zsákokba, és az nem a tavalyi lesz.
Sose értettem, mikor több évvel ezelőtti pulcsik között turkálnak az emberek a vállfás turiban is, és akkor az ezer bolyhos, kinyúlt, pecsétes között találnak egyet, ami olyan egyedi, mert mondjuk atmosphere márkát itthon nem lehet kapni, igaz, hogy tök ugyanolyan, mint az összes többi 4 évvel ezelőtti pláza-márka pulcsik, amik itthon is kaphatók voltak....
Azt értem, hogy olcsóbb, ami tök jó is. De itt is meg más fórumokon is folyton azt írogatják, hogy azért öltözik turiból, mert bár megtehetné, hogy megveszi a legdrágábbat is, de a turi sokkal egyedibb meg izé. Aham.
éppen azért gondolják, hogy egyedi, mint amit te is leírtál. régebbiek, ezért nem biztos hogy látsz ugyanolyat. de ez elég hülyeség. azért a turkáló nem designer darabokkal van tele, meg olyanokkal amik hű de egyediek. ha egyedit akarsz, akkor tényleg, vegyél designer ruhát, meg varrj magadnak.
én új ruhákat szoktam vásárolni, de így is lehetek egyedi. mert mint ahogy megint csak egy előttem szóló írta, az ízlés a lényeg. turkálóból és plázából is fel lehet öltözni egyedien is és átlagosan is.
Én például nem a h&m és nextre utazok a turiban. Vannak olyan márkák amiket imádok, de vagy nincs itthon vagy ha van is drága. Külföldről is 10-20 ezer egy felső + szállítási díj. A turiban megkapom 100 ft-ért akár.
Van olyan pulcsim amiért még mindig ölni tudnának sokan, azzal nagyon nagy szerencsém volt, azóta sincs olyan sehol.
Ja igen, ezek a ruhák is például nagyon jó minőségűek. Már eleve használtak és már én is évek óta nyúzom őket, milliószor voltak mosva és még a színük se kopott semmit, nemhogy az anyag elérjen.
Szóval igen, inkább a turi, mint a plázás éppen divatos tucat cuccok amik még drágábbak is.
Az egyszerű darabok attól lesznek egyediek, hogy hazahozom a turkálóból és utána itthon átalakítom őket valahogy. És még mindig inkább nekiesek egy 300 Ft-os felsőnek, mint egy 2-3000 Ft-osnak, mert ha elcseszek rajta valamit, akkor csak 300 Ft-om bánja.
De rengetegszer vettem már turiban párszáz forintért olyan göncöket (sokszor eredeti címkével felruházva), amiket csak külföldről lehetne rendelni 40-50-60 Euroért. A legutóbbi ilyen fogásom egy 750 Ft-os goth stílusú felső, aminek az eredeti ára 39.90 Euro volt. Full acélmerevítős fűzőt is kaptam már 1500 Ft-ért, ráadásul olyat, amire a sorszáma alapján rákerestem és akkor derült ki, hogy 10 vagy 15 darab készült belőle összesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!