Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mit tehetnék? Borzalmas...

Mit tehetnék? Borzalmas ruháim vannak és szeretnék váltani kicsit (többi lent)

Figyelt kérdés
Nos...Nagyon utálom a ruháimat, azok a tipikus kínai szarok. Itt most nem a kínain van a hangsúly, mert nézegettem pl. ebayen gyönyörűek vannak. De én a sarkon lévő kis áruházban vásároltam eddig anyuval. 14 éves lány vagyok és eddig nem érdekelt a külső, nem láttam magam kívülről értitek. De most szinte minden ruhámtól undorodok. És nincs is sok. 3 farmer, 2 cicanaci, 4 lábbeli, 4 pulcsi, 2 kabát, 6 poló meg még ugye fehérnemű, pántos felső, 1 szoknya szóval ilyen alap kötelező ruhatár. 1 tornacipőm van, egy csizma, egy szandál meg egy ünneplős cipő. elegem van az egészből. Borzalmasak egytől-egyig! És mind ilyen "ettőlszarabbatmégnemláttál" ruha. Reális az álláspontom, nem akarok drága cuccokat vásárolni, csak egy alapszintet akarok fent tartani :( De hiába. Tudom, hogy vannak nagy akciók, most a deichmannban is vannak óriási akciók! De nincs pénzem :( Hiába mondom szüleimnek, ők csak akkor vesznek valamit ha szükségem van rá nagyon. Pl. ha kilyukad vagy ilyesmi. Pénzt soha sem kapok max. vagy 500-1000 Ft-ot ritkán kajára.Ha szülinapom van vagy ilyesmi mindig pénzt kapok mindenkitől, de azt elveszik és elrakják nekem számlára azt mondva, hogy később nagyobb szükségem lesz rá. Ez rendben is van, de akkor is ez nem normális. Nem vagyunk se gazdagok se szegények, de a ruháim mint a szenny. Turkáló is 2 van a városban, de borzalmasak is,(nem mint pl. a háda) de mint mondtam nem kapok pénzt és ruhát se még onnan se. (bár az se igényesebb) dolgozni nem mehetek még. Most leszek középiskolás és kell néhány új cucc. Mit tehetnék? :( Önbizalmam sincs semmi nagyrészt emiatt. Egyszerűen minden pénz eltesznek. Később oké hogy jó lesz, de most is kéne egy kicsi :( Egyébként ellátnak mindenben, kajával, tetővel a fejem fölé, szóval értitek.

2015. aug. 13. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:
nem próbáltad még felújítani a ruháidat ? bár elég rossz helyzetnek tűnik de biztos nem megoldhatatlan. Például az egyszínű felsőkre lehet mintát festeni/feliratot,vagy a világosszínű dolgokat batikolni,farmert feldobni szegecsekkel vagy kiszaggatni,a neten sok ilyen Diy /Do it Yourself ,vagyis csináld magad/ ötletet találsz hogyan dobd fel a ruhatárad .
2015. aug. 13. 18:45
 2/7 anonim ***** válasza:
mondd meg anyudnak hogy szarul erzed magad a ruhaidban... mast nem nagyon tudsz tenni. esetleg nagyszulok valaki aki segithetne?en is kinaibol kaptam kiskoromban ruhakat, de szegenyek voltunk + minden evben ki is nottem 😂 de 14 evesen mar szoltam anyumnak, es egyatalan nem volt problema, megertette. plane ha van egy csomo penzed, ami a tied!
2015. aug. 13. 18:54
 3/7 A kérdező kommentje:
De félreteszik, tovább tanulásra, jogosítványra, nyelvvizsgákra stb :( A pénzt semmiképp nem kapom meg, még egy 5000-et se. Nem értik, hogy szarul érzem magam a ruhákban, úgy vannak vele, hogy később majd meghálálom meg tanuljak, hogy majd ha keresek pénzt abból vásárolhatok, amit akarok. Első válaszoló köszönöm az ötletet! Az ilyen szaggatásos cuccok nagyon bejönnek, de hallani se akarnak róla a szüleim, mert "elszakítom, elrontom" a ruhám. Egy polómat viszont felújítottam már a tudtuk nélkül (észre se vették) a többi nem tudom, mert egyszerűen szarul nézne ki. Tipikus, csiricsáré, neonos szar. Nem tudom, hogy tudtam ilyen cuccokat megvásárolni, de már mindegy. Pénzt keresni nem tudnék? Néha nagyszüleim adnak nekem 3-4 ezret, de vagy havonta 1x és az nem elég semmire :(( (erről nem tud anyum) pénzt keresni nem tudnék valahogy? Egyéb ötlet? :)
2015. aug. 13. 19:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha a nagyszüleidtől kapsz egy kis pénzt abból már tudsz venni pár dolgot leárazásokon,vagy esetleg olcsóbb helyeken :) .
2015. aug. 13. 19:43
 5/7 anonim ***** válasza:

több dolgot is tehetsz:

- bemész turkálókba (az általad említett borzalmasakba) és ott eladod a ruháidat, és a pénzből, amit kaptál (meg nagyitól összespórolt pénzből) felújítod a ruhatáradat. persze előtte anyukáddal megbeszéled, vagy ha bevállalós vagy, akkor csak a végén árulod el neki, mikor már az új rucik is megvannak.

- leülsz anyukáddal beszélgetni, komoly hangnemben, hogy komolyan is vegyen, és szépen megmagyarázod a problémádat. így akár azt is elérheted, hogy ő vegye meg a ruháidat (tehát ne félszavakban, nap közbe elejtett szavakkal beszélj a dologról, hogy "ajjmár milyen pocsékül nézek ki ebben"

- ha a szüleid hallani sem akarnak a ruháid eladásáról, akkor a nagyitól kapott pénzt gyűjtögesd (bár ez sok idő, és a tanévkezdés is itt a nyakunkon)

- esetleg még azt megcsinálhatod, hogy "véletlenül" kiszakítod az egyik farmeredet, polódat, vagy azt mondod, hogy már kicsi/szűk/rövid, stb.

2015. aug. 13. 19:52
 6/7 anonim ***** válasza:
baratnod nincs akinek vannak felesleges cuccai? varrni tudsz? 3 rongybol eleg sok anyagot lehet venni. azt hogy a szuleid elteszik a penzt, ki tudnad azzal cselezni hogy alapbol ruhat kersz 😉 2. voltam
2015. aug. 13. 19:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha amúgy megtehetitek hogy vesztek új cuccokat csak nem engedik akkor megpróbálhatod azt hogy "hirtelen kinövöd" a legszörnyűbb darabokat ,ha kimosod forró vízben a ruhákat akkor általában össze megy ,de ezt tényleg csak akkor próbáld meg ha tudod hogy nem lesz belőle hatalmas balhé a szüleiddel .
2015. aug. 14. 05:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!