Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lelki fáradtság, kimerültség....

Lelki fáradtság, kimerültség. Bármit eszek/iszok, akármennyit alszok, mindig érzem ezt a borzalmas ólom nagyságú sújt. Mit tehetnék még ellene?

Figyelt kérdés
Például ha felkelek egy 10-12 órás alvás után, már feküdnék is vissza, mivel hiába testileg nem, de lelkileg ki vagyok merülve. Ez akkor sem változik ha 7-8 vagy 4-5 órát alszom. Rossz alvó sem vagyok, néha egy-egy rémálom és annyi. Szóval szerintem itt más a gond. Aztán gondoltam az étkezésre. Naponta eszek főtt ételt minimum egyszer, nem eszek sok édességet, főleg a koromat tekintve, és naponta eszek zöldséget,gyümölcsöt.1-1,5 liter folyadékot iszom naponta. Az emésztésemmel sincs gond. Naponta minimum fél órát sétálok, ha nem többet+ minden napi testnevelés. Másnak már nem nagyon tudom a számlájára írni, csak a lelki állapotomnak. Nem vagyok depressziós sem zárkózott. Visszatérve a tárgyra, lehet, hogy ez a felvételi előkészületek és a többi ilyen miatt van? És ha tényleg ez az ok, hogy korrigáljam? Tűrhetetlen, hogy minden délután 2-3 órát, este pedig 8-10 órát kell aludnom, különben lecsukódik a szemem tanulás közben. És ha ébren vagyok is, úgy érzem mintha mázsás súlyokat cipelnék. Valaki, (akárki!), tudna nekem segíteni? Lekötelezne, mivel a neten csak annyit írnak, hogy alvás, táplálkozás és sírjam ki magamból a dolgokat egy bizalmasomnak (az már más, hogy évek óta nem sírtam, és hogy nem bízom maximálisan senkiben, de ezen nem kívánok változtatni.). Még egyszer nagyon hálás lennék annak, aki megoldást találna a problémámra! CRP. 14/L.

2014. szept. 23. 13:47
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

14 évesen természetes, hogy így érzel. Most serdülsz, és a szervezeted egy halom energiát fordít arra, hogy felnőtt legyél. (Hormonok, menses, cicik, növekedés, nőiesedés, stb.) A terhes nők is érzik ugyanezt, mivel egy baba növekedése is sok energiát von el.

Amivel elviselhetőbbé teheted, ha sok vitamint eszel, és kialszod magad éjjel. Az éjfél előtti alvás a pihentető és regeneráló alvás. 22-6 közötti 8 óra alvás sokkal pihentetőbb, mint pl. 0-8 között.

2014. szept. 23. 13:57
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Szedj vitaminokat, nekem úgy tűnik magnézium hiányod van, és persze a serdülőkor is rárak erre egy lapáttal, és igyál többet, legalább 2 litert naponta, vagy levest mindenképp egyél.
2014. szept. 23. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!