Nektek mi a véleményetek az ilyen lányokról? Többi lent.
Én is hallgatok rockot, habár nekem inkább a szimfonikusabb irányzat tetszik tehát nem nevezném magam igazi rockernek.
Mindenkinek szive joga azt hallgatni amit szeret és úgy öltözködni ahogy szeret és én kénytelen vagyok elfogadni.Mindezek ellenére szerintem sokan csak feltűnési viszketegségben szenvednek, minden áron ki akarnak tűnni és ezt valóban kissé elítélem,de ez is az én problémám nem az illető személyeké.
"Nem. De ha az emberek 99%-a a csoki tortát választaná a szar ízű torta helyett, akkor nagy valószínűséggel a csoki torta a jobb. És hidd el, hogy nem gyávaságból nem választják a szar ízű tortát többen. "
Óóó, az irónia. Ha mindenki tudja hogy a torta szarból van, de jól néz ki, jó íze van és könnyű hozzájutni, akkor az emberek azért meg fogják venni.
De most halál komolyan. Voltál már gyorsétteremben? Tudod miből van az a massza amiből a chicken nuggetset sütik? És hogy a kólában így effektíve mi van? Amit pl. a Dönc árul, sőt, igazából a legtöbb gyorsbüfé, az ipari hulladék.
A kereskedelmi rádiókban pedig pont ez megy zenei szinten. Könnyen befogadható, hangulatos, mindenkihez szóló háttérzaj. Az esetek nagy részében sem zeneileg, sem gondolatilag nem mond semmi kiakasztót. Vagy ha véletlen mégis, akkor az kész csoda, hiszen nem könnyű úgy valami értelmeset alkotni, hogy megmondják merre nézz, mit csinálj, kivel és hogyan.
Ez sokmindentől függ. Unokatestvérem rocker lány, de nincs túlsminkelve, nincs felnyírva a haja, és mindig kedves és mosolyog. Megszámolni se tudnám, hány fiú fut utána...
Másik rocker lány ismerősöm viszont félig kopasz, irgalmatlan erős a sminkje, és az arcán csak a gyűlölet és a bosszúvágy látszik, pedig amúgy nem lenne csúnya lány, sőt!!
szóval a kisugárzásodtól függ sokminden!:))
Nem értem a problémádat. A rockerség a lázadásról szól, a lázadókat meg kinézik az emberek. Ezt nem szeretem az ilyen feltűnően öltözködő tinikben, hogy még ők vannak megsértődve ha megnézik őket.
Amúgy én is voltam punk-rocker, fekete cuccokban, bakanccsal. 18 alatt oké, utána már elég gáz ha az ember nem tud túllépni ezen az öltözködésen.
Miert lenne igaza!
Csak 18 eves korig szabad kimutatni az erzeseinket? Utanna mar meg kell felelni a tobbiek elvarasainak?
Na latom ti ketto utolso ,a tobbseghez tartoztok.
"Nem értem a problémádat. A rockerség a lázadásról szól, a lázadókat meg kinézik az emberek. Ezt nem szeretem az ilyen feltűnően öltözködő tinikben, hogy még ők vannak megsértődve ha megnézik őket.
Amúgy én is voltam punk-rocker, fekete cuccokban, bakanccsal. 18 alatt oké, utána már elég gáz ha az ember nem tud túllépni ezen az öltözködésen."
Értelmezzük a lázadás fogalmát. Ez nem azt jelenti hogy suli után jól leiszod magad miközben üvölt a Depresszió és tetanuszos biztostűből csinálsz piercinget a fitymafékedbe. Ezt hülyeségnek hívjuk.
A lázadás arról szól, hogy nem tetszik a status quo, és és ezért aktívan igyekszünk változtani rajta.
Pl. számomra továbbra is érthetetlen, hogy ha X feladatot tökéletesen el tudok végezni Y ruhába öltözve, akkor miért kell mégis mindenféle sza rt rámaggatnia valami PRes teamnek.
És igen, idegesít, hogy a cégek azt hiszik, hogy ha a munkaerőmet kifizetik, egy robotot kapnak. Kicsit ilyen kisujjam nyújtom és a fąszom kéne de tőből-effektus.
És igen, az öltözködés része az életstílusnak, identitásnak, és ha ettől megfosztják, az ember szürke birka lesz lélekben is. Nem véletlen, hogy a börtönökben, militáns csoportokban, szigorú vallási iskolákban ezt alkalmazzák, mint népnevelési taktika.
A Gánzen József és a Ramones már a nyolcvanas-kilencenes években is popzene volt, idehaza nem, de külföldön mindig is lehetett kapni a pólóikat ilyen Hot Topic szintű sząrokban. Tudod mi lenne az underground rock vagy punk? Hát mondjuk Crass meg Frank Zappa...abban úgy van is beltartalom.
A szegecses nyakörv gyerekes? Szivem, te se jártál még a dolgok forrásánál ...egyszer menj le egy fétispartiba, majd meglátod.
"a Nirvana CD közvetlenül a Nótár Mary CD mellett van"
Látom azért az ábc megtanulásáig nem sikerült eljutni. Vagy hogyan kéne rendszerezni? Mondjuk a Cranberries-t, a RHCP-t és a Meatloaf-ot a hűtőbe, a The Raincoats-ot, a Bikinit-t és a Die Toten Hosen-t meg egy nagy ruhásszekrénybe?! Na az aztán értelmes lenne.
"És igen, az öltözködés része az életstílusnak, identitásnak, és ha ettől megfosztják, az ember szürke birka lesz lélekben is. "
Nem lesz senki szürke birka attól, ha a munkáltatója által előírt munkaruhát hordja.
És senki nem kényszeríti rád - számolj le ha nem tetszik Te idióta barom!
Lázadás? Számomra ez az önálló gondolkodást és saját értékrendet jelenti. Mondjuk sokszor ittam le magam suli után, és piercinget is szúrtam magamnak, de ebben a világon semmi "lázadó" nem volt, gimiben mindenki ezt csinálta. Akkor, ott nem tűnt hülyeségnek. Mai fejjel már nyilván az, de 15-16 évesen túl lettem ezeken, aztán az élet ment tovább. Szerintem sokszor a leghülyébb tinikből lesznek a legértelmesebb felnőttek.
Én azt sem tartom lázadásnak, hogy nem tetszik a rendszer. Miért, kinek tetszik? Mindenki fikázza a "mai világot". Mert kritizálni rohadt könnyű. Meg monnyonle a zorbánviktor, meg amúgy is ez egy szar ország. Igen, ez így van, de ezt mindenki tudja, így nem valami nagy vásziszdász ezeket kimondani a szólásszabadságban. De pl. a CPG ezt a kommunista rendszerben is meg merte fogalmazni. Na AZ lázadás volt. Ha valaki tényleg aktívan tesz is a változásért, az valami. Az nevezhető lázadásnak. De már megint nem értem, hogy ennek mi köze az öltözködéshez. (Mert asszem alapvetően arról szól a vita.)
Mi az az X munka amit "félelemkeltő, deviáns viselkedésre utaló(Y)" ruhában el tudsz látni? Eleve semmi olyan, ami emberekkel kapcsolatos, mivel az átlag kispolgár nem bírja ezt az öltözködést, így nyilván rossz fényt vetnél a cégre. Itt kell dönteni, hogy mi a fontosabb, a kaja, vagy az, hogy éjjel-nappal halálfejes pólóban ijesztegethessem a nyuggereket. És ha a halálfejes póló, akkor szerintem ott értékrendbeli problémák vannak. A munkahelyen elvárnak egyfajta birka szemléletet, igen. Mert az MUNKAhely, és nem a Valósítsuk Meg Önmagunkat Központ. De az meg luxus, hogy valaki azért ne dolgozzon, mert nem hajlandó megválni a szegecses kabátjától. Akkor viszont nem kell csodálkozni, hogy basszus nincs pénz a beton Szofira, de lassan már kenyérre sem. És szerintem ma Magyarországon nem te teszel szívességet azzal, hogy elvállalsz egy munkát. Mert ezt a cég úgy értelmezi, hogy ők a kisujjukat nyújtják, megélhetést ajánlanak, te meg a karjukat akarod, mert még neked áll feljebb. Akkor lehet menni az utcára lakni. De itt nem te vagy az aki válogat, hanem a te érdeked az, hogy kiválasszanak. És ez nagyon nem mindegy.
A Crass-t nem említeném egy lapon a Ramones-al. A Ramones punk volt már az elején is, a Crass meg valami avantgarde művészkedés. Ennyi erővel nevezzük punknak Andy Warholt is, vagy Nicot, vagy Patti Smith-et. A rock műfaji kérdéseibe most nem mennék bele, igazából az én szívem mindig is a punk zenéhez húzott, a rock őstörténetét annyira nem ismerem. De az, hogy SZERINTED pl. a Guns nem rock zene, az számomra nem érv. Mert ez a te szubjektív véleményed, amihez minden jogod megvan, de egy vitában nem lehet érvként használni, mert nincs megindokolva a kijelentés. Definiáld légy szíves, hogy mi az a rock zene, aztán indokold meg, hogy a Guns miért nem az, különben ez a kijelentésed nem állja meg a helyét.
Nekem nincsenek ilyen jellegű fétiseim, ezért a szegecses nyakörv 14 éves kis világutáló tiniket juttatja eszembe. Mivel jórészt rajtuk látni ilyet. Ha neked erre áll, akkor oké, de tartogasd ezt az ágyba, ne a munkahelyedre.
Direkt két azonos kezdőbetűjű énekest/bandát írtam. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy manapság pl.: a Nirvana nem közmegbotránkozás tárgya, senkit nem érdekel a kócos-drogos, halott Kurt Cobain. Ugyanolyan zene csak az embereknek mint a mulatós. A rock már csak egy zenei műfaj és nem a lázadás szinonímája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!