Felnőtté válni de hogyan?
Munkahelytől függ.
Egyébként ez nem kortól függ!
Ismertem üzletkötőt (30 felett volt), hosszú hajjal, tele piercingekkel, és mégis nagyon határozott, igazi üzletember kisugárzása volt, mert belülről jött az, amit más egy öltönnyel és egy drága kocsival próbál láttatni.
Szoktam látni vagány néniket 60 felett extrém szerkóban, de valakinek még olyan idősen is jól áll. Szerintem attól függ, hogy tud-e valaki a bőrszínéhez, hajszínéhez és alakjához és egyéniségéhez illően öltözködni, s ha az rendben van, akkor bármilyen stílus jól áll neki kortól függetlenül.
Láttam már olyant is, hogy egy kiengedett vöröshajú (nem piros vagy bordó hanem természetes vörös), piros rúzsos lány fekete hosszúszoknyában és fekete ingben volt, csak egy-két kiegészítője volt még piros vagy bordó (kb. egy egyszerűbben öltözködő goth/lolita csajt képzelj el), és nagyon szolíd és elegáns volt mégis, semmi kivetnivaló nem volt a "designjában". Simán el tudom képzelni, hogy irodában dolgozott, bár ahol ügyfelek is vannak, ott általában nem engedik, hogy tiszta feketében legyen valaki.
Néhány munkahelyre akárhogy fel lehet öltözni, máshova elég, ha csak nőiesen csinos vagy, valahova pedig nagyon konzervatívan kell öltözni. Ha a középső kategóriába tartozik a munkahelyed, akkor csak elég, ha nem öltözködsz nagyon szélsőségesen, és már jó is. Egy példa: Nemrég voltam okmányirodában, ott mindenféleképpen voltak felöltözve az ügyintézők (fiatlok és középkorúak): nőies dressz (térdig ért), lapszoknyák, középhosszú szoknyák, hosszúszoknyák, elegánsabb nadrágok (hosszú és rövid) spagettipéntos vagy rövidujjú blúz, ing és nőies cipő vagy szandál. A felsők vagy szoknyák egyszínűek vagy sokszínűek, virágos, csipkések stb. voltak. Az öltözködésükben a közös nevező csak az volt, hogy nőies volt mindegyik, és jól összeillettek az öltözékek darabjai egy egészet alkotva azon, aki viselte őket. Bankokban dolgozók pedig általában nagyon csajosan néznek ki. Ahol ing vagy kendő van előírva, ott a sminkkel, körmökkel és kiegészítőkkel variálnak, máshol meg bármilyen csinos blúzt felhúzhatnak (ahogy én megfigyeltem).
Szerencsére ma már annyira keverednek a stílusok, hogy szinte semmi nem számít furcsának (talán csak a melegítő és a tornacipő, de bizonyos munkahelyeken még az is belefér). Pl. a bőrdzseki nem csak motoros szerkóval áll jól, hanem inggel vagy egy tök egyszerű pátos felsővel is. Ha nem akarsz farmert hordani, tök sok más fajta nadrágot lehet kapni mindenféle anyagból. Szóval ha nem vagy olyan, aki csak sportos ruhákban jár, vagy olyan, aki túl kihívóan öltözködik, vagy nem vagy punk vagy egyéb szélsőségesebb öltözködésű, akkor egy átlagos munkahelyhez nem is kell nagyon lecseréled a ruhatáradat.
(Egyébként én alapból nagyon szélsőségesen öltözködök, csak nem munkahelyre, bár mondjuk gyárba lehetne még kék hajjal is, szakadt gatyában, tornacipőben és bandás pólóban mennem, viszont olyan helyen még nem dolgoztam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!