Vannak itt olyanok akiknek erős fekete szőrük volt és meg tudtak tőle válni valahogy?
A végleges módszerekről nem tudok mit mondani,mert az nekem drága,de a többi csak átmeneti megoldás ideig-óráig.
Ezzel sajnos együtt kell élni.
A gyantázás meleggyantával pár alkalom után már vékonyítja, világosítja és még ritkítja is a következőknek kinövő szőröket. A borotválás, trimmelés erősíti, sötétíti, dúsítja, terjeszti a szőrzetet. Ezeket tapasztalatból mondom!
Én már X-epil gépet használok. Pár éve 5000-ért vettem tokkal vonóval, és nagyon hamar behozta az árát, mert előtte hiedg gyantét használtam (azelőtt meg krémet vagy borotvát). Amióta elfogyott a gyárilag hozzáadott patron és lehúzőpapír, azóta noname márkájúakat veszek, csak arra figyelek, hogy méhviasz legyen benne, mert az kevésbé fáj. (Bár most legközelebb környezetbarát gyanta tartalmú patront fogok venni.)
Ne melegítsd mikróban a patront! Vagy erre gyártott gépben, vagy esetleg gőz fölött egy edény vízben tartsd melegen! Mert az egyik barátnőm mindig mikróban melegítette (évekig), aztán egyszer kivette a mikróból, és az egész felrobbant a kezében, és nagyon csűnya égési sérülést szenvedett! Szóval ne mikrózd!
A hajlatokban (hónalj, térd alatt, bikinivonal) + a szeméremtájékon először ez is piszkosul fáj, de még mindig kevésbé, mint a hideggyanta, és minél többször csinálod, annál kevésbé lesz fájdalmas.
Ha viszont visszaváltasz mondjuk borotválásra, akkor újra megerősödik a szőrzet, és megint fájni fog, ha újra gyantázásra akarsz átállni. Néha én is borotválom, ha pl. nincs idő kivárni, hogy gyantázásra elég hosszú legyen a szőr (3-5 mm), de csak ritkán, nehogy visszaerősítsem a szőrzetemet. Egyébként sokáig marad szőrtelen gyantázás után, és csak egy kis idő van, amíg már nőnek a szőrök, és nem hordhatok olyan ruhát, amiből kilátszanak azok a részek, mert hamar megnő a kívánt hosszúságúra, és akkor megint le tudom gyantázni.
Jótanács: ha először gyantázod a nemiszerved vagy a hónaljad, mindenképp kb. 5 mm-es legyen, mert ha rövidebb, akkor lehet, hogy nem szedi le, ha hosszabb, akkor meg nagyon fáj. Így is fájni fog, de elviselhető. Nemiszervnél egy területre ne menj rá kétszer egymás után, mert akkor "lejön a bőröd is", szóval csak egyszer. Ha marad szőr, gyantás kézzel vagy csipesszel, esetleg másnap borotvával szedd le, és legközelebb már jobban fog sikerülni úgyis! :) Ott lent én még nem teljesen álltam át gyantázásra, mert trimmelem is, hanem egyre beljebb lévő területeket gyantázok, így szoktatom hozzá a bőrömet, mert egyszerre nem bírnék elviselni akkora fájdalmat, amekkora az lenne, hogy egyszerre zoktassam hozzá a bőrömet ott. De amelyik részeket már többször gyantáztam, azok már alig fájnak. Addig pedig a "gyantaszűz" területeket trimmelem vagy borotválom, amíg át nem állok teljesen. Ne haragudj a részletezésért, csak meg akartalak kímélni a kínok kínjától, ezért adtam tanácsot ezen a téren is! :D
Ja, és lábon, hónaljon már szinte nem is fáj, inkább csak kellemetlen, pedig erős, sötét szőröm volt ott, mert sokat borotváltam korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!