Ciki, ha egy 27 éves lány emós lesz?
az emók minden korban nevetségessé teszik magukat.
más kérdés, h nem találtak ki semmi újat, és ők is csak a ruhaboltban veszik a cuccaikat, tehát ha csak a ruhád emós, a kiegészítőid meg a hajad ésa sminked nem akkor jólvan.
az emó meg a gót ruhák egybk sztem nem igazán hasonlítanak...
Az a gáz hogy azért akarsz emo lenni mert ez most "menő". Én szánalmasnak tartom mindet, mert kitünni akarnak a tömegből, közbe meg mind ugyanolyan. Semmi egyedéniség nem szorult beléjük. Én goth ruhákat sem ajánlanám mint itt mások, ahhoz is egy életérzés kell, egy stílus ami belülről jön.
Szóval a többi emos igencsak lenézne ha csak a ruhák miatt lennél te is az.
Én mindenkinek azt szoktam ajánlani, hogy sokszor a kevesebb a több. Én most már 36 éves pasas vagyok. A nyolcvanas-kilencvenes években én Depeche Mode-os voltam. Eleivel igen precízen kidolgozott külsőségek szerint. Aztán ahogy idősödtem, egyre többször kaptam meg, hogy miért "teszem ki a kirakatba". A Mode-osok anno úgy öltöztek, hogy talpig fekete vagy max egy-két fehér kiegészítő, mint a frontember Dave fellépőruhája, kockaforma kefehaj, vaskos, bakancsszerű, de félcipő, de a fekete szín és a kissé rockeres bőrdzseki volt a meghatározó. Aztán annyi lett a vége, hogy elkezdtem újra "normálisan" öltözködni, a hajamat sem olyan precízen "lőttem be", de a mai napig sem öltözködöm túl színesen, inkább kicsit rideg eleganciával. A lényeg, hogy belül mit érez az ember. Illetve a másik, hogy mindenkire az első benyomást a külsőnkkel tesszük. Én ma már úgy gonsolkodom, hogy a külsőnket pedig aszerint válasszuk meg, hogy milyen visszajelzést szeretnék, minek néznek bennünket??: Lúzernek (emos, szar az élet feeling, elszenvedője és nem alkotója vagyok életemnek) vagypedig: sikeres (már elért ezt azt az életében... stb stb) Tehát az attitűd számít. Ha valaki azt akarja, hogy kimondottan egy meggyötört vesztesnek nézzék, aki szenved, az nyugodtan legyen 1000% emós, ha azért számít a tekintély és az, hogy "vagy valaki", akkor egy-két, az irányzatra jellemző kiegészítő extravagánssá teheti az amúgy hagyományos öltözködést. Hidd el, hogy az életben aszerint érvényesülsz, amilyennek "maszkírozod" magadat.
Saját tapasztalatom: rövidgatya, póló: nyaralóscsávó, jó a piacra bevásárolni vagy kiránydulni. Öltöny: üzleti külső, de túl merev. A mai saját stílusom: ing, nyakkendő nélkül, nem öltönynadrág, de nem farmer: lezser, félüzleties küllem, azt sugározza, hogy nem egy topis szandálos pasi, aki nem tud felöltözni a városi tartózkodáshoz, de nem írják elő, hogy köteles öltönyt felvenni. Remélem tudtam segíteni, elnézést, ha sokban eltérek a tárgytól, de ez az öltözködés/külső téma sokkal komplexebb annál, mintsem egy-egy irányzatot "vesézzen" az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!