LÁNYOK! Ti mit gondoltok erről? Hogyan oldjátok meg?
Kicsit hosszú, de kérlek olvassátok el, kíváncsi vagyok mások véleményére is!
Ma voltam a Fórumban(Debrecen), ahol ugye rengeteg üzlet van, rengeteg ruhával. Kb. 2-3 órán át jártam a boltokat, hogy "nah majd a következőben hátha találok egy jó pulcsit, egy nadrágot vagy hasonlót, amit huszonévesen meg is tudok fizetni".
Megdöbbenve láttam mindenhol, hogy:
6.000 ft. egy kötött (és még csak nem is téli vastag) pulcsi?
6-8000 ft. egy nadrág/egy miniruha?
A cipők ára 10.000-nél kezdődik!Ennél már csak fentebb van.
Sálat 4.000-ért láttam, a harisnyákról és fehérneműkről nem is beszélve, amik szintén ezresekbe kerülnek. Pedig azért 1 harisnya télre nem elég...
Ha jól számoltam, egy szettet( ami áll egy nadrágból, egy pulcsiból,egy cipőből, tehát elég hiányos...) közel 20-30.000 ft.-ból lehetne megvásárolni??? Ez felháborító!
Mégis ha minden nap el kell menni otthonról, nem árt a változatos öltözködés, ki az, aki heti hétszer ugyanazokat a ruhadarabokat veszi fel? Nem azt mondom, hogy legyen mindenből 10 a szekrényben otthon, de így...Ilyen árak mellett?Már 2 darabra sem futja...Hogyan legyen mindenből legalább 2-3 db, ha szinte egy kerül 10.000 ft-ba?
És hozzá kell tennem, nem a Levis, Zara, Mayo Chix és Calzedonia stb. stb. üzletekbe tértem be... Elszomorító, hogy tízezreket kérnek el 2-3 ruhadarabért. Nem is kell mondanom, üres kézzel jöttem haza. Ha van is rá pénzem, nem vagyok hajlandó 6000 ft.-ot adni egy tavaszi felsőért.A téli, igazán vastag pulóvert 10.000ért árulják az olcsóbb boltokban!!!Akkor vegyek egyet ennyi pénzért és amíg tél van majd hordom azt az egyet, mert 3-4 pulcsi 40.000 ft lenne!!! Nem értem, komolyan.
Esélytelen egy viszonylag változatos ruhatárat kialakítani, dühítő, hogy ilyen pénzeket kérnek el.
Ti mit gondoltok erről?Hogyan oldjátok meg ezt a helyzetet? Kíváncsi vagyok minél több véleményre, megoldásra!
L
Nekem mondhatni könnyű még, mert anyuék fizetnek helyettem, de az ő pénztárcájuk is eléggé véges, szóval igyekszem minél többet spórolni...
Mindenből olcsót/simát keresek, és én kiegészítőkkel szoktam variálni...a változatosság kedvéért...(a teljesen sima ruhákból több van mondjuk, hogy mindennap mást tudjak felvenni, de nem azoknak a kinézetére megyek, hanem inkább arra, hogy könnyen kombinálható legyen..)
18/L
Válogatok. Minél nagyobb uzletekbe megyek es megnezem elobb mindig az arat aztan a kinezetet. Talaltam pl nadragot 2700 forintert-farmert- rogton vettem kettot csak az egyik vilagosabb arnyalatu igy nem ugyanolyan. Budapesti vgyok es sokszor az aluljarokba vasarolok salat bar ott is 500ft a legeslegolcsobb. A teljesen divatnak megfelelo darabok-pillanatnyilag- sokkal dragabbak. Nem muszaj mindig minden ruhadarab divatos legyen. Eleg ha egy-egy szettben 1 ruhadarab a divatos. Soha ne add fel es mindig csak 1-2 darabot vegyel ami eppen szukseges.
L
Pont azt írtam, hogy NEM az ilyen márkás üzletekben néztem, hanem az olcsóbb boltokban, és ott kerül ennyibe!
Saját ruháimra mástól pénzt pedig soha nem fogadnék el(főleg a páromtól nem), persze aki tizenéves és a szülei fizetik neki, azt megértem.
A külföldi dolgok pedig tényleg igazak...szánalmas, ami itt van.:S
Én is néztem a H&M-ben pulcsikat (ott elég nagy a kínálat ebből), találtam is egy kötöttet, meg egy kicsit vékonyabbat is de ott is hagytam azt a 6-7000 Ft-ot...
Persze azért még lehet találni olcsóbb darabokat (és itt most nem kínaira meg turkálóra gondolok).
Alapvetően nem tudom, miért drágultak ennyivel a ruhadarabok, én még csak idén tapasztaltam, tavaly a legtöbb pulóver 5000 Ft alatt volt.
Egyébként már a kínai is ennyibe kerül, akkor meg már inkább veszek jobb minőségűt...
Én speciel úgy oldom meg, hogy próbálom mindig kipécézni a leárazásokat, most lesznek ugye a Joy napok is (Vásárlási láz)...Ettől független nem valami könnyű, pláne ha sürgősen kell valami, és nincs időd kivárni, hogy leárazzák.
Kedves 17:00!
Igen, arról nem is beszéltem, hogy kabátból, csizmából és sálból 1-1 darabom van! Az, hogy több cipőm legyen...szóba sem jön. Örülök, ha egyet-egyet be tudok szerezni tél előtt. Talán ezekből ímmel-ámmal elég is egy.
De azért nadrágból, felsőkből, pulcsikból, harisnyákból nem igazán elég, sőt. Szinte muszáj, hogy legyen legalább 2-3, ami még nagyon kevés is, de így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!