Jó ez a mellméret? Hogyan vegyem rá anyukámat hogy vegyen nekem melltartót?
hmm
nem minden 14évesnek van még olyan szőrzete amit borotválni kellene nem azt írtam h ha van akkor ne tegye csak visszakérdezzem van-e mit
az h neked van olyan ismerősöd akinek már 11 évesen az más tészta nálunk a suliban van olyan -- 16 éves akinek nincs olyan szőrzete ami kéne
ez teljesen alkat függő
cicitartó -- 3 gyerek után képzeld nekem nem lóg a mellem pont olyan mint tininek és nem szeretem a melltartót szal ha lehet nem veszek fel -- ez is alkat függő
csak tudod a suliban utálom h a 12-16 évesen sminkelik magukat és nem egy finom pici alapozó + szempilla festés hanem vastagon
tisztára olyan mint ha már ennyi idősen felnőtt akarna lenni és úgy is öltözködik
és csodálkozik h a nagyobb fiúk fogdossák őket és sírva szaladnak a tanáriba h mi történt
jaaaa ha felnőtt akarsz lenni akkor viselkedj úgy is és vállad a következményeket is
mert honnan tudja az a fiú h te mennyi vagy ha úgy nézel ki mint egy nagylány akivel már lehet ....
tudod sajnálom a mai tiniket mert annyira meg akarnak felelni valaminek amik nem ők
annyira felnőttek akarnak lenni
Ne haragudj, ha kicsit felindult voltam. :)
Van amiben egyet értek veled. Most bővebben kifejteném, én és anya hogyan álltunk ezekkel a 'nehéz dolgokkal'.
-Körömfestés: tudom, hogy ez nem volt benne a kérdésedbe, de had mondjam el a véleményem.
Régebben találkoztam itt egy olyasmi kérdéssel hogy : 'anya nem engedi hogy rózsaszínre fessem a körmömet, mit tegyek 14l'.
Erre jött ilyen válasz hogy: 'várj még vele 16-ig, meg minek akarsz még a fiúknak tetszeni, hiszen mindenki tudja, hogy csak a-miatt festik ki a lányok a körmüket.'
Emberek! :) 4-5 éves koromtól fogva festem a körmöm, kb annyit jelentett anno mint a tetkós rágó..dejó tudni hogy 5 évesen ribi voltam és pasizni akartam :/ de én a mai napig festem, és nem gyengék tőle a körmeim sem meg semmi.
-Smink. Kb 7.-es voltam, amikor anya kiszedte a szemöldökömet, és 8. Év végén /tablókép miatt/ festette be a szemöldököm. Már 8.-ba használtam spirált, alapozót meg mióta pattanásos vagyok. (6.tól)
Gimibe kezdtem el jobban sminkelni: spirál, alapozó, szájfény +halványrózsaszín szemhéjpúder NÉHA /kihúzni nem szoktam/
-Öltözködés: utálom a sportcipőket, csak egybetalpú magasítottat vagyok hajlandó hordani. Egyébként semmi extra.. Farmer, ing, póló, szeretem a nagyöveket, meg kiegészítőket, nah eltértem a tárgytól :D de nem szívlelem a kivágott nagynős rucikat.
-Szőrtelenítés*: kb amióta el kezdtem szőrösödni zavart, mindig zavart. Az én anyukám is kicsit konzeratív, emlékszem mennyit agyaltam ezen 5.-ben, hogy hogy álljak elé. Aztán ollóval nyirbáltam magam, annyira zavart és el keserített gyakran sírtam e-miatt. Aztán egy nap elé álltam és őszintén: 'anya, szeretném leborotválni a hónaljamat, egyrészt mert izzadok, másrészt ciki, harmadrészt nem tetszik, ÉS NEM MÁS MIATT HANEM MAGAM MIATT SZERETNÉM leszedni mert boldoggá tenne ha az, ami régen csupasz volt, ne lenne őserdő.' kb így fogalmaztam meg, hát nézett egy nagyot, eleinte vonakodott idézem: 'majd megerősödik meg még nem kéne' aztán beadta a derekát. Vett nekem egy borotvát, és annyi volt a kikötése hogy először had tegye meg ő, mert fél hogy megvágom magam. Tehát felvettem egy topot felemeltem, fullra bekente borotvahabbal és leszedte. Aztán persze már magamnak csináltam, később 7.-ben a lábamon is elkezdtem, és 'ott' is amikor már túl nagy volt és nem bírtam..
Melltartó*: 4.-től hordok mellpólót (topszerűt) 6.tól meltartót. Anyukám maga javasolta, hisz már tesin futni nem tudtam, és csúnya volt ahogy lóp. Persze itthonra sosem hordok...viszomt bárhová máshova elképzelhetetlen lenne.
Na csak azt akartam bemutatni, hogy nem a két véglet 'ribi/szent' létezik. Bár magassarkút hordok, sminkelem magam, és a körmömet is festem, : -nem járok bulizni
-Életemben nem cigiztem /huh pedig nem egy alkalmam lett volna rá
-A pia szagjától is rosszul vagyok
-Nem fiúzok /pedig erre is lett volna alkalom, még korainak éreztem/érzem/
És nem értek egyet az olyan szülőkkel akik 13-14 éves gyerekeknek engedik az együtt alvást, meg a hajnali kimaradásokat.
Ezek mellett egy erős katolikus gimibe járok bocs a kifejezésért de szarrá tanulom magam hogy az átlagom 4 felett legyen..de ebbe a suliba aza tanítók célja, hogy okos, jó embereket faragjanak belőlünk, nem pedig holmi szájfényen és spirálon akadnak ki. :)
És elhiheted, attól hogy valaki sminkeli magát vagy szőrtelenít vagy melltartót hord, nem lesz ribi, nem lesz nagylány, nem fogják megerőszakolni. Ha így nézzük, a 4 éves katikának sem való aza rövid ruhácska, mert a pedofilok szemet vethetnek rá.
Üzenem minden szülőnek, alapvető dolgokat ne tiltsanak meg a gyerekeknek, /szőrtelenítés, melltartó, szemöldökfestés/ mert a jövőben ha elmúlt 18, bizony csinálni fogja. Mit ér el a szülő ezesetben? Nem nem arra gondolok hogy fogja magát és lelécel. Érzelmi problémák alakulnak ki. Nyakam ráteszem, hogy hiába írjátok a kérdezőnek h csinálja titokba, -nem fogja merni- :)
De abba is biztos vagyok hogy 2 év múlva fogja, megveszi azt a borotvát, meg meltartót, (remélem hamarabb!) és használja őket!
Az ilyen szülők azt érik el, hogy a gyerek meg utálja őket, ez pedig ki hat majd a kapcsolatotokra felnőttként is! Ezt értesd meg anyukáddal. Ui.: menj oda hozzá, puszilgasd, kérd meg hogy tegye meg ő maga, de ne akarja hogy cikizzenek e-miatt. Jobb ha ezt tisztázzátok!
Üdv: 15l
Jah és a moderátoroknak üzenem, helyezzék vissza a kérdést oda ahol volt /gyermeknevelés;kamaszok/
na ezt rebegem én is
nem olyan nagy dolgok ezek ha megfelelően vannak használva ha nem nézel ki 4-5 évvel öregebben tőle
hanem annyinak amennyi vagy
sajnos sok olyan tinilánykával találkozom akinél nincs mértéktartás
semmi baj a sminkkel ha megfelelő az adott helyre tizenéveseknek még nem kell erősen kihúzni a szemet extravagáns színeket használni mikor még annyira szép a bőrük üde és ugyan így a körömlakk is
egy halvány szín vagy francia manikűrnél nem kell több
pont azt felejtik el a túlzásokkal amik -- fiatalok nagyon fiatalok :-)
ezt nem kellene elrontani
ha nem esik túlzásba akkor mindegyik kérése helytálló és ami fontos ez belső igény kelljen h legyen és nem a külső megfelelési vágy
Menj és vegyél magadnak , ha nincsenek otthon majd kimosod és dugd el valahova , hogy a szüleid ne találják meg. Kérj valami másra pénzt és vegyél belőle melltartót.
Vegyél egy borotvát is vagy ha van otthon olyan amit nem használnak a szüleid akkor csend el. fürdés/zuhanyzás közbe pedig leborotválhatod a lábad , hónaljad amit akarsz. Nem tudja visszacsinálni úgy sem. Smink , ennyi idősen nem muszáj sminkelned mondjuk én is sminkelem magam (13/L) de szerintem elég lenne a szájfény is , azt csak megengedi ha meg nem akkor eldugod a zsebedbe vagy a táskádba és miután elmentél otthonról kikened vele magad. A szemöldököd pedig ugyan úgy mint a borotvás dolog , szedd ki nem tudja visszaragasztani de szerintem először kozmetikussal szedesd ki. :)
13/L
Na figyelj. (előre is bocsánat, ha valami olyasmit írok, amit már az előttem válaszolók, de nem olvastam végig az összes hozzászólást)
Nekem 13 évesen is ugyanez volt a problémám,akkor mentem hetedikbe szóval ha jól értem, akkor most mész nyolcadikba. Én is mindenhol keresgettem rá megoldásokat, de az az igazság, hogy nem igazán lehet általánosítani.Rengeteg különböző család van, sok családban teljesen eltérő a gyerekek és a szülők kapcsolata, ezért jó lenne tudni, hogy te hogy jössz ki anyuddal.
A legjobb, legegyszerűbb (és legáltalánosabb) megoldás, ha elmondod neki, miért szeretnéd, amit szeretnél. Nem kell kitalálni semmiféle ilyen "mert másoknak is van" meg "mert itt meg ott láttam" mert ezekkel hidd el csak rontani fogsz a helyzeten, és csak azt fogod elérni, hogy nem fogja elhinni, hogy magad miatt szeretnéd.
Próbálkozz meg először azzal, hogy vegyen neked egy melltartót, hogy kipróbálhasd, és ha azt mondja, hogy nem, akkor még mindig ott van az a lehetőséged, hogy veszel magadnak a saját pénzedből, és azt hordod, közben pedig megpróbálod rávenni, hogy vegyen neked, aztán a végén valamikor úgyis beadja a derekát, addig is neki is jó, és neked is. ;)
Azzal kapcsolatban, hogy egészségtelen, meg megereszkednek tőle a melleid csak annyit tudok javasolni, hogy nem kell elsőre teljesen kiszivacsott (push up, vagy hasonló) melltartót venni, először elég egy normális merevítős melltartó is, az eleve sokkal természetesebb is, szóval ne aggódj, hogy majd húh milyen már bocsánat de lógó melleid lesznek, mert nem feltétlenül, főleg ha csak suliba hordod.
A szőrtelenítés, és a szemöldökszedés a mai világban teljesen alap dolognak számít, de ha megfogadod a tanácsomat, akkor a szemöldöködet kozmetikusra bízod, ott SEMMIKÉPP nem szabad borotválni! Kereshetsz bármilyen kozmetikust, átalában 4-500 forintért megcsinálják. Ha mégis úgy döntesz, hogy te szeretnéd kiszedni, akkor használj szemöldökcsipeszt, de szerintem elsőre az fájni fog, ha még egyáltalán nem volt kiszedve, mert ugye sok szál van, amit ki kellene csipkedned.
Ehhez még annyit, hogy anyukád kénytelen lesz elfogadni, mivel ennek tényleg semmilyen káros hatása nem lesz, hiszen a kozmetikusok 99%-a gyantával szedi ki főként, csak a "maradékot" csipesszel, és ettől ugye nem erősödik meg a szemöldököd, sőt.. ez egy olyan dolog, amit igazán nem anyukádnak kellene eldönteni, mert ugye rólad beszélünk.
A szőrtelenítésnél nem tudom pontosan milyen helyzetben vagy, a hónaljadat borotválhatod? Habár ha a lábadat nem , akkor gondolom nem..
Na ha rám hallgatsz, akkor a lábad, és a hónaljad - de főleg az utóbbi - szőrtelenítését kozmetikusra bízod, vagy veszel magadnak gyantát, mert ha a hónaljadat elkezded borotválni, akkor ott tényleg nagyon durván meg tud erősödni a szőr, és ha később akarod csak legyantáztatni (ami egyébként tartósabb, és jobb is) akkor fájni fog, ha a már megerősödött szőrt gyantázzák le. Ha már elsőre gyantáztatod, akkor egyre gyengébb lesz a szőr, és már szinte meg sem fogod érezni. Szerintem ez az a terület, ahol akár magadnak, akár mással ha leszőrtelenítteted, akkor anyukád valószínüleg nem is fogja észrevenni.
A lábad szőrtelenítése is egyszerűbb és tartósabb gyantával, de persze te döntöd el, le is borotválhatod. Ha viszont borotválni kezded, akkor mindenképpen használj borotvazselét, vagy habot, és előtte mindenképp vizezd be a lábad. Megjegyezném, hogy a borotválás egyik esetben sem tart sokáig. (itt maximum 3-4 napra gondolok,amikor még nem látszik a te adottságaidtól függ)
A sminkeléshez csak annyit, hogy "minimálisat" írtál, az nálam a korrektor/alapozó/púder szempillaspirál és szájfény. Ezeket szinte majdnem biztos vagyok benne, hogy anyukád észre sem fogja venni. 14 évesen különben ha rám hallgatsz nem érdemes még olyan "láthatóan" sminkelni, várhatsz vele gimiig. :)
Még csak annyit akartam, hogy ha jól kijössz anyuddal, és más dolgokat meg tudsz vele beszélni, akkor ne aggódj, ezeket is meg fogja érteni:)
Én a helyedbe először megkérdezném a szemöldök, meg a melltartó dolgot - a többi annyira nem látható hacsak nem pont azt nézi - és ha nemet mondd, akkor írtam még mindig megteheted, csak ne tudjon róla, aztán közbe meg próbáld rábeszélni. :) addig is win-win ;)
Hát kicsit hosszú lett néhol elttért a témától, de remélem segítettem, sok sikert!;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!