170 cm magas lánynak túlzás a magassarkú cipő?
Sziasztok!
170 cm vagyok, és nemrég vettem egy kb. 8 cm magas sarkú cipőt. Nekem nagyon tetszik, és már járni is megtanultam benne.
Viszont mikor barátnőimmel megyünk valahova, akkor mindig fennakadások vannak. Ezt úgy értem, hogy állandóan olyan szövegekkel jönnek, hogy "Úr Isten, de magas vagy; nem szeretek melletted menni, mert fel kell nézzek rád; kimagaslasz közülünk amúgy is, de ezzel a cipővel meg főleg," stb. Ebből pedig már kezd kissé elegem lenni. Mindig a magasságommal jönnek, és ez már fárasztó. Tény, hogy én vagyok a legmagasabb, összes többi barátnőm 160 cm körül van.
Már 13 évesen 170 cm voltam, azóta egy centit sem nőttem. De régen sokat csúfoltak a suliban is, mert én voltam akkoriban a legmagasabb.
Mára már elfogadtam magam teljesen, sőt, a fősuli ideje alatt rájöttem, hogy nem is én vagyok a világ legmagasabb nője. :P
Ezért nyugodt szívvel kezdtem el magassarkút hordani, mert már amúgy is régi nagy vágyam volt, hogy legyen egy ilyen cipőm.
Viszont barátnőim viselkedése idegesít. És néhol már sértőnek is találom.
A kérdésem az, hogy szerintetek egy 170 cm magas lánynak tényleg csak a lapos talpú cipőket lehet hordani? Az tényleg ennyire megbotránkoztató dolog, ha magassarkút veszek fel, vagy csak én nőttem föl nagyon idióta környéken?
Amúgy ilyesmi a cipő, csak ettől sokkal szebb. :D
Köszönöm a válaszokat!
24/n
9-es válaszoló: :D Örülök, hogy valaki irigykedik! Bár erre még nem is gondoltam, hogy talán az itteni barátnőim is irigységből csinálják azt, amit...Tényleg olyan 160-162 cm magasak és nem is vesznek föl magassarkút.
Pesti barátnőim magasabbak,ott érdekes módon nem téma az én magasságom...
Amúgy a cipő 8 cm magas, de még így sem érzem magam benne lónak. Csak hát ha sokat hallod, hogy jajjjj, de magas vagy, akkor egy idő után el is hiszed.
Szerintem azért a 165-167 cm sem rossz. ;) Én úgy tudom, hogy az az átlagmagasság a nőknél.
1.70 vagyok én is, és nekem is voltak ilyen problémáim..
A legjobb barátnőm indulás előtt szólt rám, hogy most azonnal vegyem át a cipőmet /10centis, platform telitalpú/
mert nem hajlandó velem bárhová is menni, ha 20 centivel fölémagasodok. Én meg megmondtam neki, hogy akkor vagy egyedül megy, vagy elvisel így. Aztán később leültünk beszélgetni a dologról. Elmondtam, hogy néha megbánt ezzel, és rosszulesik, és azóta már egyáltalán nem hozza fel a dolgot, és nincs közöttünk feszültség a dolog miatt...:) Szóval, ha fontosnak és közelinek érzed a barátnőidet, akkor beszéljétek meg a dolgot, és mondd el nekik, hogy ez szerinted nem vicces és idegesítenek. És nyugodtan felvehetsz magassarkút, a 170 centiben sarkakkal sincs semmi megbotránkoztató ;)
én is 170 cm vagyok és múltkor vettem egy 10 centis sarkú cipőt, annyira tetszett a cipő hogy már vártam mikor vehetem fel de mindig óriási voltam benne ezért féltem.
Aztán amikor felvettem fel sem tűnt hogy magasabb lennék mindenkinél nem érdekelt egyszerűen szóval téged se érdekeljen :)
Aprajafalva! :) Ezen most jót nevettem! :D Tényleg elég alacsonykák, de eddig az fel sem tűnt, hogy talán nem ők tartoznak az átlagmagassághoz...
Noriie: Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatodat! Minden bizonnyal beszélni foguk velük, hogy lehetőleg hanyagoljuk ezt a témát, vagy ha őket ez ennyire mélyen érinti, akkor vegyenek föl ők is magas sarkút (mert arra egyik sem hajlandó)
Előtte persze meg akartam bizonyosodni róla, hogy tényleg nem számítok e túl magasnak. :)
Köszönöm mindenkinek!
Én is 170 cm vagyok és semmi bajom vele, szerintem teljesen jó.
De most komolyan, vannak 24 éves nők, akik még mindig ilyen szinten vannak, hogy azzal cukkolják a barátnőjüket, hogy de magas vagy?
Te jó ég..
9 és 10-es vagyok. Cseréljünk:)
Amúgy a magasság az csakis pozitív lehet. Nézd meg a modellek, szépségkirálynők mind légiesek. Te azokhoz képest még éppenhogy a magasnak az alsó határán vagy, vagyis tökéletes, azaz ideális a magasságod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!