Honnan van erre pénze a mai fiataloknak?
Régóta gondolkozom már rajta, hogy a legtöbb fiatal honnan a csudából szerzi a pénzt a márkás ruháira? Pl. nagy ritkán a kezembe kerül egy PestiEst, vagy Exit, nem tudom pontosan, melyikben van ez a bizonyos rovat - az utcán megállítanak fiatalokat, és kivesézik a öltözéküket. A legtöbbnek szinte az összes cucca drága, márkás holmi!
És nem csak ott figyeltem ezt meg, hanem sok más helyen is.
Sok helyen olvasom, hogy nagy szegénység van, a környezetemben is nehezen élnek meg a legtöbben. Az én családom is nehezen jön ki a pénzből; édesanyám egyedül nevem minket a tesómmal, és még úgy is kevés a pénz, hogy nekem is van részmunkaidős állásom. Örülök, ha tudok magamnak egy olcsóbb kínai nadrágot vagy cipőt venni, nemhogy márkásat! Bementem egyszer-kétszer C&A-ba, H&M-be, és hasonló üzletekbe, ami állítólag olcsó. Semmit nem találtam, amit megengedhettem volna magamnak; a kis tinilányok meg Converse cuccokban meg hasonlókban nyomulnak.
Nem értem, honnan van pénzük? Ennyire támogatják őket a szüleik? Nem irigységből kérdem, csak tényleg nem értem. Ha nagy szegénység van, miből telik ilyesmire? Vagy csak az én környezetemben vásárolnak az emberek kínai üzletben meg turiban?
Normális turkáló,
Sok hülye fasz, több tízezret költ évente ruhákra.
Én letudom ezt pár ezerből, úgyhogy HendM, meg NewYorkeres ruhákba járok.
Nyitott szemmel kell járni, járni kell a turikat. Majd találsz te is kincseket pár száz forintért.
Nekem is a legtöbb ruhám márkás. És nem költök rá túl sokat.
Kizárólag szenzon végén veszem meg jövőre a leakciózott dolgokat. Normál áron nagyon ritkán vásárolok. Bemegyek a new yorkerbe, h&m-be és megveszem fillérekért. vettem már cipőt 290-ért, ahogy sok más ruhát, övet is.
h&m-ben szokott olyan akció lenni, hogy ha veszel 2 akciós terméket a harmadik ajándék, stb. Ki lehet fogni csak körül kell nézni. amúgy a turkáló is jó, de nekem nincs szerencsém vele, még sosem találtam olyat ami tetszett és jó volt rám.
a kínai és a vállfás turi amúgy drága. nagyon is. én láttam már kínai boltban 8ezerért nadrágot (new yorkerben 2-3ezer akciósan, h&m-ben is akörül)
A szüleim nem gazdagok,átlagosan éltünk én a zsebpénzemből spóroltam ki anno, néha kaptam a szüleimtől is a szülinapi karácsonyi stb pénzeimet is félreraktam és ezekből vásároltam. jah és suli mellett diákmunkán dolgoztam, így telt converse cipőre például.
most már dolgozok, és családom van, így kevesebb jut ezekre a dolgokra, de amit kinövök, vagy már nem jó rám, vagy nem hordom, eladom a teszveszen és ha sikerül veszek belőle új ruhát. vagy ünnepekre mindig (szülinap stb) ruhát "kérek".
Amúgy az a baj, hogy sokan azt hiszik a plázában a boltok mennyire drágák, ami valóban így van, de azért ki lehet fogni, jóval kedvezőbb árakat, mint a kínai boltok. Csak sokan azt hiszik az az olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!