Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Honnan van erre pénze a mai...

Honnan van erre pénze a mai fiataloknak?

Figyelt kérdés

Régóta gondolkozom már rajta, hogy a legtöbb fiatal honnan a csudából szerzi a pénzt a márkás ruháira? Pl. nagy ritkán a kezembe kerül egy PestiEst, vagy Exit, nem tudom pontosan, melyikben van ez a bizonyos rovat - az utcán megállítanak fiatalokat, és kivesézik a öltözéküket. A legtöbbnek szinte az összes cucca drága, márkás holmi!

És nem csak ott figyeltem ezt meg, hanem sok más helyen is.

Sok helyen olvasom, hogy nagy szegénység van, a környezetemben is nehezen élnek meg a legtöbben. Az én családom is nehezen jön ki a pénzből; édesanyám egyedül nevem minket a tesómmal, és még úgy is kevés a pénz, hogy nekem is van részmunkaidős állásom. Örülök, ha tudok magamnak egy olcsóbb kínai nadrágot vagy cipőt venni, nemhogy márkásat! Bementem egyszer-kétszer C&A-ba, H&M-be, és hasonló üzletekbe, ami állítólag olcsó. Semmit nem találtam, amit megengedhettem volna magamnak; a kis tinilányok meg Converse cuccokban meg hasonlókban nyomulnak.

Nem értem, honnan van pénzük? Ennyire támogatják őket a szüleik? Nem irigységből kérdem, csak tényleg nem értem. Ha nagy szegénység van, miből telik ilyesmire? Vagy csak az én környezetemben vásárolnak az emberek kínai üzletben meg turiban?

2012. febr. 29. 13:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kedves 8-as, bizonyára sokkal hasznosabb lenne, ha otthon ülnének és várnák a munkanélküli segélyt. Vidéken, ahol élnek nem sok egyéb lehetőség van.
2012. febr. 29. 16:19
 12/14 anonim ***** válasza:
16%

Normális turkáló,

Sok hülye fasz, több tízezret költ évente ruhákra.

Én letudom ezt pár ezerből, úgyhogy HendM, meg NewYorkeres ruhákba járok.

Nyitott szemmel kell járni, járni kell a turikat. Majd találsz te is kincseket pár száz forintért.

2012. febr. 29. 21:08
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2012. márc. 1. 10:33
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem is a legtöbb ruhám márkás. És nem költök rá túl sokat.

Kizárólag szenzon végén veszem meg jövőre a leakciózott dolgokat. Normál áron nagyon ritkán vásárolok. Bemegyek a new yorkerbe, h&m-be és megveszem fillérekért. vettem már cipőt 290-ért, ahogy sok más ruhát, övet is.

h&m-ben szokott olyan akció lenni, hogy ha veszel 2 akciós terméket a harmadik ajándék, stb. Ki lehet fogni csak körül kell nézni. amúgy a turkáló is jó, de nekem nincs szerencsém vele, még sosem találtam olyat ami tetszett és jó volt rám.

a kínai és a vállfás turi amúgy drága. nagyon is. én láttam már kínai boltban 8ezerért nadrágot (new yorkerben 2-3ezer akciósan, h&m-ben is akörül)

A szüleim nem gazdagok,átlagosan éltünk én a zsebpénzemből spóroltam ki anno, néha kaptam a szüleimtől is a szülinapi karácsonyi stb pénzeimet is félreraktam és ezekből vásároltam. jah és suli mellett diákmunkán dolgoztam, így telt converse cipőre például.

most már dolgozok, és családom van, így kevesebb jut ezekre a dolgokra, de amit kinövök, vagy már nem jó rám, vagy nem hordom, eladom a teszveszen és ha sikerül veszek belőle új ruhát. vagy ünnepekre mindig (szülinap stb) ruhát "kérek".

Amúgy az a baj, hogy sokan azt hiszik a plázában a boltok mennyire drágák, ami valóban így van, de azért ki lehet fogni, jóval kedvezőbb árakat, mint a kínai boltok. Csak sokan azt hiszik az az olcsóbb.

2012. márc. 29. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!