Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Honnan van erre pénze a mai...

Honnan van erre pénze a mai fiataloknak?

Figyelt kérdés

Régóta gondolkozom már rajta, hogy a legtöbb fiatal honnan a csudából szerzi a pénzt a márkás ruháira? Pl. nagy ritkán a kezembe kerül egy PestiEst, vagy Exit, nem tudom pontosan, melyikben van ez a bizonyos rovat - az utcán megállítanak fiatalokat, és kivesézik a öltözéküket. A legtöbbnek szinte az összes cucca drága, márkás holmi!

És nem csak ott figyeltem ezt meg, hanem sok más helyen is.

Sok helyen olvasom, hogy nagy szegénység van, a környezetemben is nehezen élnek meg a legtöbben. Az én családom is nehezen jön ki a pénzből; édesanyám egyedül nevem minket a tesómmal, és még úgy is kevés a pénz, hogy nekem is van részmunkaidős állásom. Örülök, ha tudok magamnak egy olcsóbb kínai nadrágot vagy cipőt venni, nemhogy márkásat! Bementem egyszer-kétszer C&A-ba, H&M-be, és hasonló üzletekbe, ami állítólag olcsó. Semmit nem találtam, amit megengedhettem volna magamnak; a kis tinilányok meg Converse cuccokban meg hasonlókban nyomulnak.

Nem értem, honnan van pénzük? Ennyire támogatják őket a szüleik? Nem irigységből kérdem, csak tényleg nem értem. Ha nagy szegénység van, miből telik ilyesmire? Vagy csak az én környezetemben vásárolnak az emberek kínai üzletben meg turiban?

2012. febr. 29. 13:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
59%
Akik ilyen ruhákat vesznek azok NEM a hétköznapi, fizetésböl élö családokból származnak, hanem az ügyeskedök gyerekei. Vagy vannak, akiknek lehetösége van rá, másodkézböl venni ilyeneket. Ezenkivül igen sok hamisítvány is van forgalomban.
2012. febr. 29. 13:26
 2/14 anonim ***** válasza:
23%
Turkálókból és más ócska helyekből szerzik, vagy apuci esetleg sikkaszt, vagy ő a polgármester. Tisztességesen ebben a világban nem lehet pénzt szerezni.
2012. febr. 29. 14:16
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A szülők adják általában, nem mindenki szegény, van akiknek jól megy, nem dúsgazdagok vagy hasonló, de van pénz ruhára, autóra, nyaralni.

Az én szüleimnek pl. szerencsére ilyenek, jól keresnek (tisztességes munkával, mérnökök), úgyhogy annyi pénzt adnak ruhára amennyit kérek, gondolom mert ésszel vásárolok, nem a legdrágábbakat, és nincs egy gardróbnyi ruhám, általában pl. a C&A-ban és hasonlókban vásárolok. A környezetemből sokan vannak még így.

2012. febr. 29. 14:36
 4/14 anonim ***** válasza:
Nekem van egy rakás márkás ruhám, és mindet fillérekért vettem a turkálóban :)
2012. febr. 29. 15:19
 5/14 anonim ***** válasza:
97%
Nem mindenképpen kell, hogy sikkasszon valaki azért, hogy ilyen ruhákat tudjon venni a szülő magának és a gyerekének.
2012. febr. 29. 15:35
 6/14 anonim ***** válasza:
96%
Elég szomorú, hogy ha valaki fiatal, és márkás holmikat hord, akkor rögtön azt kell feltételezni róla, hogy a szülei nem tisztességesek. Az én szüleim keményen dolgoznak, nem is magas beosztásban egy multi gyárában. Az hogy kicsit márkásabb ruhára telik a tőlük kapott pénzből azért van, mert nem vásárolok ész nélkül, elég ritkán megyek, akkor is keresem az olcsóbb holmikat, a nagy leárazásokat. Anyukámtól azt tanultam, főleg a cipők esetében, hogy inkább vásároljak kevés, de jobb minőségű, ergó drágább cipőt, mint olcsót, ami gyorsan leszakad a lábamról. Nem is szoktam különösebben panaszkodni, mindkét szülőm "megvan", egyke vagyok. Tudom, hogy vannak olyanok, akik nálam rosszabb helyzetben vannak.
2012. febr. 29. 15:52
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha jól körülnézel egy plázában olyan akciós árú cuccokat találsz amennyiért mg kínaiban sem tudsz venni semmit (300, 800, meg 1000ft-ért pólókat, cipőket stb).

Nekem is így vannak márkás holmijaim, C&A, Orsay, Newyorker,Pimkie, H&M, Tesco F&F, sőt még a Metroból is van 300ft-ért bikinim.

Csak jól körül kell nézni.

2012. febr. 29. 16:01
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

"egy multi gyárában"

Na pont ez a baj, hogy a külföldiek seggét nyalják.

19/f

2012. febr. 29. 16:12
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert egyrészt ilyen helyeken lehet elhelyezkedni, és a külföldi gyárak jobban meg is fizetnek, mint Magyarország...
2012. febr. 29. 16:18
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én most 24 vagyok és 18 éves korom óta dolgozom (igaz, akkor még csak diákmunkán) és rengeteg márkás ruhám van. A szüleim átlagos keresetűnek mondhatóak, tehát nem tőlük kaptam őket. Viszont szinte csak outletekben vásárolok, ahol féláron lehet beszerezni régebbi kollekciós darabokat.Vagy megvárom a szezon végi leárazásokat. Nemrég vettem a retroba egy farmert 6500-ért meg a mayoba is egyet 5990-ért. Régebbi kollekciós, de nekem teljesen megfelel. Benéztem egy kínaiba és egy nadrág, ami néz ki valahogy 5990-be került. Akkor inkább megveszem márkaboltban...

Biztos sok fiatalt pénzelnek a szülei, rólam is ezt gondolták...A turkálóban tényleg ki lehet fogni jó darabokat fillérekért, sajnos én nem vagyok szerencsés, ami tetszik, az nem jó méretben :-(

Elnézést a hosszú kommentárért, csak leírtam, hogy márkás ruhákból is ki lehet fogni jó árút. Hódítanak az outletek :-) Biztos vannak olyan fiatalok, akiknek megvehetik a szülei a 30000-res kabátot, de egy kis türelemmel (szezon végi leárazás) és egy kis szerencsével vadiúj márkás ruhákat lehet kifogni olcsón.

Na már tényleg befejezem :-)

2012. febr. 29. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!