Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Slampos vagyok? Segítség.

Slampos vagyok? Segítség.

Figyelt kérdés
Az a problémám,hogy már sokszor a szememre vetették,hogy nagyon slamposan nézek ki.Sosem voltam igazán nőies és bátor sem,hogy feltűnően nézzek ki,ennek meg van a maga oka,de most a gondom az,hogy szeretnék normálisan kinézni,csak kb halvány lila fingom sincs,hogy milyen az a stílus,ami passzol hozzám.Eddig próbáltam nőies felsőket választani,de igencsak mellényúltam hosszas keresgélés után a boltokban és nem nőies ruhákat vettem,hanem azok inkább cigányosan néztek ki.A nőiességtől egy kicsit irtózok,mert félek megmutatni magam,a hideg kiráz,amikor a vén f.szik megbámulnak.De ezekben az undorító göncökben,amiket magamra tudok aggatni,még ki is röhögnek,úgyhogy meg kéne valahogy változnom.Amúgy szoknyát is szeretnék hordani,de abban egyszerűen nem érzem magam biztonságban,pedig tetszik.Tehát...szeretnék normálisan kinézni,de fogalmam sincs,hogy hogy kezdjem el,mit kell nézni,mi passzol mihez,mi elegáns,mi slampos,hogy ne keverjem össze a nőieset a k.rvással...ezekről fogalmam sincsen,ez van,tudom,hogy ciki.Segítsetek!22l
2012. febr. 2. 14:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
érezd jól magad abban a ruhában, amit hordasz. próbálj eg színesebben öltözködni, és ha mész vásárolni, kérd ki az eladó véleményét, h mi állna jól, de az lenne a legjobb h ha egy barátnődnek szólnál hogy menyjen el veled.
2012. febr. 2. 14:37
 2/13 anonim ***** válasza:
Van a kettő közt is választási lehetőséged, használd ki azokat.
2012. febr. 2. 14:42
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Milyen a stílusod?

Mindig úgy gondoltam mindennek megvan a maga helye. A divat nem attól divat hogy mindenhol ugyanúgy nézel ki.

Vannak olyan események, helyzetek ahol igen is fel kell tudni öltözni, még máshol zavaró ha túlöltözöl.

Mik a kedvteléseid? A barátokkal lejárni a kocsmába egy sörre és csocsózni nem biztos hogy a megfelelő alkalom, hogy felhúzz egy kisestélyit. Mint ahogy a szalagavatódra, vagy egy állófogadásra sem egy tépett pólóban érkezel. Színházba nem úgy öltözöl ki, mint egy diszkóba és még sorolhatnám.

A slamposság is lehet igényes :D. Ez most kicsit furán hangzik tudom, de a jól összeválogatott, színben és fazonban harmonizáló, kényelmes ruhadarabok, kellemes megjelenést adnak majd neked meglátod. ÉS ha egyszer neked a flanel ing + farmer kombináció jön be ne változtass ezen.

A színek összhangjára figyelj először. A legzavaróbb amikor valaki nem tud az egyéniségéhez való színösszeállítást felvenni. Utána jöhet az alak amit a ruha kölcsönöz majd neked. Ha ezek a helyükre kerültek teljesen biztos lehetsz magadban (akkor is ha nem nőies darabokat vettél fel).

Ha megtalálod a hozzád passzoló színt és fazont, hidd el, öltözhetsz akár nyakig elfedve magad, akkor is nőies leszel.

Tudnál mondani pár kedvenc időtöltést, színt és le tudnád írni az alkatod? Talán pár példát is tudok rá mutatni.

2012. febr. 2. 15:34
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én ajánlom Neked a Mit ne vegyél fel című sorozatot. A Discovery Travell & Living-en szokott menni, de szerintem online is nézheted. Nagyon jó tanácsokat adnak, slampos, rosszul öltözött hölgyeknek. Én mindig innen merítem, hogy mi áll jól nekem.
2012. febr. 2. 15:56
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!Első:egy barátnőm van,ő is kopaszra borotválta a fél fejét:DEsetleg anyukám.

Utolsó:Régen sokat biliárdoztunk és kocsmáztunk régi ismerősökkel,én ezt szerettem a legjobban.Másokkal étteremben,színházban stb sok,helyen megfordultunk,ott is jól éreztem magam.Ma már nem járok sehová,de ezeket csinálnám a legszívesebben.Bulizni is sokat jártam egy időben,diszkóba,ott ugye nem ártott jól kinézni...hát,99%-ban ez nem sikerült.

Ahogy mostanában,meg végülis mindig is öltöztem,az laza,kicsit hippis:DVagy rokkeres.A kettő keveréke.Képzelj el egy hippit talpig feketében.Meg mostanában nem igazán vettem ruhát,mert nem volt munkám,úgyhogy a maradék ruháimat hordom a égi,elrontott vásárolgatásokból,ami még nem szakadt el.Ez egy koptatott farmer,olyan csőgatya szerűség,és kinőtt pulcsik,amik mind feketék,csillogó mintákkal.És van egy fekete gatyám,szinte mindig az van rajtam.Egy ruhadarabom van,amit szeretek,az egy barna blézer.De azt sem vehetem fel a koptatott csőgatyához,csak a feketéhez...És mindehhez,amikor utcára megyek:egy 5 éves fekete kabát,amit imádtam,de mára látszik,hogy 5 éve meg van:DÉs egy lógós oldaltáska,tele 100 kilós könyvekkel,mert magammal kell vinnem,ahová megyek és így tudom megoldani.Ma még ki is röhögtek emiatt az utcán:(Bár lehet,tényleg vicces volt,ahogy vonszolom azt a nagy táskát és lihegek:DSzóval...ennyi a stílusom.Eddig nem törődtem magammal,szóval nem is alakult ki semmi.képes voltam csillogós ruhákat venni,amikor utálom.

Amúgy amit szeretek:fekete,szürke színek,hosszabbított felsők,csőgatyák.És tetszik a körömcipő is.

2012. febr. 2. 16:10
 6/13 A kérdező kommentje:
Ja,ez lemarad:168 cm,barna haj,barna szem.Már hitték rám azt,hogy japán vagyok,meg indiai:DMeg mindenféle nemzetiségű a magyaron kívül:D
2012. febr. 2. 16:12
 7/13 A kérdező kommentje:
15:56 Köszönöm!Amúgy egyszer megnéztem egy hasonló műsort...hát,elég fura a mai divat.:SDe igazodnom kell,különben mindenhol csövesnek fognak nézni:S
2012. febr. 2. 16:14
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A dark hippi :D ilyen nem igazán létezik. De hippiként nem is nagyon kellene félned a slamposságtól mert ők szeretik :P. De viccet félretéve.

Ne magadat lődd be egy stílusra, hanem egy stílust alakíts ki magadnak és már nyertél is. Jó példa lehetek erre én aki valamikor még goth akart lenni. Ehhez minden vackot ami fekete, ördögös, fémes, ezüstös megvettem és a végén egy nagyon rossz összkép született. Persze ezek az évek már mögöttem vannak régen de visszagondolva rá egy vicces, stílustalan pozőr voltam.

A fekete darabokkal (ha csak ezt a színt viseljük) a legtöbb gond, ha nem jól karbantartott és jól szabott, akkor bizony nagyon kopott hatást kelt és szinte ordítja, hogy a viselője nem jól öltözködik vagy a tesója két számmal nagyobb ruháiban jár.

A színes, csillogós, mintás ruhák főleg azoknak valók akik nem szeretnek a méretezés miatt pepecselni. Ha túlzásba viszed ezt akkor paradicsommadár leszel. Túlságosan vonzza minden porcikád a figyelmet és ettől nevetséges lesz az összhang, de ha csak szolid holmikat veszel fel, akkor ügyelned kell rá, hogy minden ponton tip-top legyen mert ebben az esetben az alkatod adja meg a "pompát".

Vannak olyanok akik abban a szerencsében részesültek, hogy sugárzó tekintettel (különleges világos szemszín) és hajkoronával áldotta meg őket az anyatermészet. Nekik jól áll a minta nélküli szolid öltözködés is. (persze te is elérheted ma már ezt, mindenféle festés és lencse áll a szolgálatodba, de ezek elég költségesek és ha kényelmesen szeretsz szép lenni nem ideális társak)

A legjobb tehát a kettőt kombinálni. Szolid öltözet egy darabja ami szolidan mintás és kontrasztos a többivel (nem feltétlenül kell éles kontraszt). Érdemes keresned egy olyan kiegészítőt keresned ami jól illik a fekete holmidhoz. Például egy, a hajad/szemed/valamilyen más jellegzetességed színével harmonizáló színes mintás sál vagy kendő. Pár példa erre:

[link]

[link]

[link]

Egy szolidabb darab ami a szövés miatt képezne kontrasztot az egyszerű formájú ruháidhoz képest (akár feketében is elképzelheted. Bár egy ilyen ruha feketében nagyon temető hatást kelt már. Ha nem feltétlenül törekedsz erre, inkább ne feketét keress ha megtetszene :D):

[link]

Ezeket most csak gyorsan kerestem. Nem pont ilyent kell keresned, de remélem látod mögötte a kontrasztot amit az amúgy "sötét" megjelenésednek adhatna.

Érdemes megválogatnod a ruháid formáját is. Keresd meg azt ami előnyössé tesz. Ha ducibb vagy a hangsúly a mellkasodon legyen ;) ha vézna mehet a tekintet a derék felé (egyiket se kivillantani kell hanem kiemelni !!!)

Szereted a hosszított fazonokat válasz olyant ezekből amelyek harangban végződnek. Könnyű és légies megjelenést kapsz tőlük.

Kombináld a sötét színeket. Fekete/bordó, fekete/sötétkék, szürke/sötétkék...stb. Kellemesek együtt és nem kirívók.

Került a csillogós, műanyag hatású, nejlonos ruhákat! Inkább a szövethatású szöveteket keresd. Nem szeretsz színesen öltözni, és a modern anyagok az éles színű, vibráló kontrasztokkal adják meg azt a high-tech megjelenést ami kellemes a szemnek. (hacsak Peggy Bundyt nem tartod követendő jó példának)

Ha érdekel még pár tipp szívesen írok később. De ezek csak az én meglátásaim hozzáteszem ismét!

2012. febr. 2. 17:06
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
igen fura a mai divat, de ebben a műsorban nem az alapján öltöztetnek. Hanem hogy mi áll jól a nőnek. Vannak alapszabályok, hogy milyen fazonú ruhákat, nadrágokat vegyenek, melyik szín mihez passzol. nem aggatnak rájuk mindenfélét.
2012. febr. 2. 20:47
 10/13 A kérdező kommentje:

17:06 Ezek érdekes darabok:)Pont ezek és hasonló ruhák azok,amikben nehezen tudnám elképzelni magam,de változni kell...Amúgy jobban tetszenek ezek hosszabbítottban.A sálakat szeretem színesben:)Vékony vagyok.Bár mostanában elkezdtem hízni,mert nagyobb akartam lenni,de rossz ötlet volt:)

A fekete és a lila,meg hasonló színek keverése jó ötlet,és ezeket a színeket még szeretem is.

Egyszer a néném akart nekem segíteni ebbe,de ő állandóan rózsaszín ruhákat mutogatott,hogy azt vegyem fel,de engem a hideg kiráz a rózsaszíntől ruhában.Azt mondta,hogy az alkatomhoz az megy a legjobban.

Amúgy én is észrevettem,hogy a fekete garbóm és a nadrág kicsit rossz hatást kelt együtt...:DBár a kabátom amég rajtam van,legalább nem látszik.:D

Köszi a tippeket,szívesen hallgatok még:)

2012. febr. 3. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!