Hordanátok Iskolai egyenruhát? :D Nekem nem rég nagyon megtetszett. és elgondolkoztam hogy milyen lenne ha kötelezőlenne. :D Ti hogyvagytokvele?
szerintem jobb lenne.
sokkal.
így a suliban mindenki azzal van elfoglalva hogy milyen ruhát hord a másik,meg a tanárok panaszkodnak hogy jaaj néhány diák ilyen meg olyan k.rvásan öltözik..
ha viszont lenne egyenruha,nem lenne az hogy jajj milyen ruhád van már?? meg akkor nem tudnának a suliba a hülye kis r.bancok nekik tetsző ruhát felvenni,és nem lenne olyan hogy fél csöcsük kint lóg,meg mittudomén ... :))
13L
ez ígyvan..
csak magyarország levan nagyon maradva..
több miliárd minúzsban van.. szóval biztos h nem a mi egyenruhánkra költenénel..
meg olvastam h japánban emg usában bevezetik h nincsenek tankönyvek hanem leptopok okos telefonok stb. hát erre várhatunk mi..
Én nem örülnék neki... Láttam a szüleimről régi középsulis képeket, amiken iskolaköpenyben feszengenek, hát kösz, inkább nem. Meséltek is róla sokat, hogy mindenki utálta. Mindenki megpróbálta egyedivé tenni, pl. fodrot varrt rá, beszűkítette, stb., persze ez mindenki a maga módja, varrástudása, ízlése alapján, az eredmény katasztrofális lett. Mindenki utálta, megpróbált sminkkel vagy ékszerrel kitűnni. Manapság szerintem senkit nem lehetne Magyarországon arra kényszeríteni, hogy egyenruhát hordjon, főleg nem egy kb. félévszázados szocializmus után, ami külön mellékízt adna a dolognak. Mi már el sem tudjuk képzelni hogy pár évtizeddel ezelőtt milyen volt az, amikor minden 3. emberen ugyanaz az áruházi ruha, gatya volt, mert nem lehetett mást kapni.
Szerintem azért sem jó az egyenruha, mert elnyomja az egyéniséget. És itt most nem a márkás ruhákra gondolok, én. pl. turikból meg olcsóbb helyekről, mint jeans klub, C&A öltözködök, de szeretem az egyedi ruhákat, amiknek nem olyan tucatjellege van, nem jön szembe, mert az ilyenekben érzem jól magam. Vannak kedvenc pólóim, amit barátnőktől kaptam, vagy egy kedves emlék fűződik hozzájuk, van szoknyám, aminek az alját én varrtam meg, ezek úgy a szívemhez nőttek. Ha mások szabnák meg nekem hogyan öltözködjek, hát lehet, hogy eltúlzom, de azt úgy élném meg, mint a szabadságjogaim csorbítását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!