Egy 14 éve, 41 ezer forintért vásárolt, megvigyázott
Tissot svájci óra ma mennyit érhet?
21/28 A kérdező kommentje:
A használt órák piacát nem érdemes keverni a telefonok piacával. Más módon veszítenek az értékükből. Ennek egyik oka az elavulás. Egy karóra 10 év után is ugyan azt fogja tudni jó esetben mint megvételkor, maximum lesznek rajta karcok. Egy 10 éves telefon vagy tablet viszont már abszolút elavultnak számít a most megjelentekhez képest. Szóval sokkal gyorsabban veszítenek az értékükből. Ez minden elektronikai eszközre igaz. A 10 éves pc sem fogja a legújabb játékokat max grafikán futtatni. Egy óra viszont 10 év után is óra. Szóval ér valamit a kérdező órája, de nem tudom mennyit, nyilván nem egy óriási összeget. Érdemes lehet megnézni hogy mások mennyiért adják, akár külföldi oldalakon is.
jan. 13. 19:18
A PR50 a Tissotnál egy sorozat. Van belőle férfi, női, chronographtól az egyszerű karóráig.
Az ára alapján az órád gondolom az utóbbi.
Attól függetlenül, hogy svájci, nem egy nagy márka.
jan. 13. 19:39
24/28 A kérdező kommentje:
Meghirdetés után 1 nap alatt 4 komoly érdeklődő volt rá 26 ezerért. Ebből kiindulva 30 ezerért is elmenne, de végül úgy döntöttem nem adom el.
"Egy karóra 10 év után is ugyan azt fogja tudni jó esetben mint megvételkor, maximum lesznek rajta karcok."
Ez az érvelés egy kicsit sántít. Vagyis nem a legjobb a példád. Egy 10 éves telefon idővel elbutul és nem tudja azt, mint amit a gyártásakor? Nem lehet vele telefonálni sem? Az más kérdés, hogy közben fejlődik a technika, megjelennek jobb, gyorsabb hardverek, újabb szoftverek.
De ez az órákra is igaz! Funkcionálisan egy mai felsőkategóriás okosóra jóval többet nyújt, mint egy régi analóg óra, ami csak az időt mutatja mechanikus mutatókkal. Azaz egy régebbi óra nem a használati értéke, funkcionalitása miatt drágább, mint egy régi telefon.
jan. 14. 09:49
26/28 A kérdező kommentje:
#25: Azért nálad vannak komoly gondok fejben én azt veszem észre... Nézz meg egy Old Timer autót mennyibe kerül pedig már milyen régi, ráadásul fapados. Mégis többet ér, mint sok új autó. Milyen érdekes, ugye?
#26, hol írtam én olyat, hogy egy régi antik autó, óra bármi nem érhet többet mint egy új, autónál maradva mondjuk Dacia?! Ott meg az olvasással, szövegértéssel vannak gondok, nem kicsit... Látszik, hogy még gyerek vagy, majd felnősz!
jan. 14. 10:16
28/28 A kérdező kommentje:
Te nőjj már fel légyszíves! Elmélkedsz a hülyeségeken, holott te is tudod, hogy miért ér egy régi, de minőségi cucc többet a maiknál. Vagy teszed az ostobát vagy...
További kérdések: