A magyarok (Mind a 2 nem!), miért nem tudnak öltözködni?
Én amit látok:
- "Jelmezek" Titkárnő, túrázó, sportoló, ... meg hasonló öltözékű emberek.
- "prostik" Nők vakolatnyi sminkkel, macskanadrágban,...
- "igénytelenség" Lenőtt haj, kinyúlt póló, töredezett körömfestés, szőrök, 3 számmal nagyobb öltöny, papucsban utcán,... és innen mindegy.
Ezek után, miért kezeljen FÉRFI szerepben egy férfit egy nő, és miért kezeljen egy nőt NŐ szinten egy férfi?
Mindenki jön ilyenkor a "Há' de nekem a büdös tornacipőm meg a susogós akényelme, oszt' mindenki kapkogya beflé, mer' van 3 diplomapapírom és 5M fizum!" vagy az "Én egyéniség vagyok!"...miközben 1:1, pont olyan fehér Nájki van a lábadon, 1:1 olyan telefon a kezedben, 1:1 olyan táska a válladon,...
5
XD
Jaja, nem megugorhatatlan, hogy ez ember a hétköznapjait tűsarkúban csinálja végig.
Szerintem legfőképp azért, mert nem tudnak hova kiöltözni sokan. Az átlag mondjuk albérletben él horror áron, van egy átlag alatt fizető megterhelő állása, nem feltétlenül az lesz a legnagyobb baja hogy tökéletes legyen a megjelenése meg hogy mit gondolnak róla mások, hanem hogy hogyan tudjon hó végén enni.
Jómódú értelmiségiek közt nagyon sok ilyet látni mint a képeken, valószínűleg már úgy nevelkedtek hogy nézzenek ki valahogy, mert nekik más a prioritás, megtehetik hogy válogassanak a különböző színű ingek meg cipők között minden áldott nap. Kinek mi a fontos, valaki szerényebb körülmények között nőtt fel, ahol erre nem volt hangsúly fektetve. Én nagyon szeretek elegánsan öltözködni, ezer meg egy kiegészítő és ékszer közül válogatni, de tudom, hogy mennyi energia és pénz, ezért tökre megértem, ha valakinél ez háttérbe szorul és nem is háborgok miatta. Az már más kérdés, hogy kényelmében is gyatrán néz ki valaki, szerintem egyszerűen csak mások vagyunk és valakinek egy flancos hülyeség, másnak pedig alap.
13.
De nem feltétlen pénz kérdése csak ez. Pl. Inget vegyél póló helyett, farmer helyett szövetnadrágot, a 100-as Nájki árán 2 bőrcipőt,...
14
Az ing az hideg télen, a szövetnadrág nem tartós, bőrcipő nem kényelmes! Kérdező, neked nem mindegy ki hogy öltözik?
Nő vagyok,nem vennék magamra olyan ruhákat,amik a képen vannak.Vannak elegánsabb ruháim is,kihivóbbak.Sok szépen őltözött embert látok.És az se mindegy,hogy mit csinálsz éppen.Ha olyan dolgom lesz,ahol koszolni fogom magam és kényelmes öltözék kell,nem fogom a legjobb ruhám tönkretenni.És a szép ruhák drágák.Az olcsó ruhák meg még drágábbsk.
Amúgy meg mindenki azt vesz fel,amit akar.
Az azért megvan, hogy látsz az utcán random embereket, van, aki vásárolni megy, van, aki sportolni, van, aki dolgozni, de mondjuk kasszázni stb.? De amúgy is, miért is kéne mindenkinek elegánsba nyomni? Ott nem zavarna az egyformaság?
Az ápolatlanságot meg ne mosd össze azzal, hogy vki mondjuk elsősorban kényelmesen öltözik, és nem élére vasalt cuccokban feszeng egész nap, ha nem muszáj.
18.
"... miért is kéne mindenkinek elegánsba nyomni?"
Mi az "elegáns"? Én kaptam már meg, diplomásként, diplomás munkakörben, hogy túlöltözött vagyok, és vehetem azon a melóhelyen lazábbra. Egy fekete bőrcipő, szürke szövetnadrág, és egy fehér ing volt rajtam. Mikor elmondtam, hogy ez a hétköznapi ruhám, mindig így járok, csak lestek. De farmer + ing + bőrcipő esetében is volt ilyen, diák koromban.
Ez nem elegáns, ez alap: [link]
„Alapvetően mindegy, csak akkor minek sipítoznak, hogy nem találnak pasit/csajt, ha alap dolgokra nem képesek érte, és ilyen alap az öltözködés is?”
Ki sipítozik ezen? A pártalálás meg nem azon múlik, hogy egy pasi inget vesz-e föl, vagy pólót. Bocsi, de szerintem a nők nagyon nagy többségének megfelel a sportos megjelenés.
„Há' de nekem a büdös tornacipőm…” Bármilyen cipő lehet büdös, koszos, vagy illatos, tiszta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!