Fiúk lányok mi az oka amiért ennyire szeretitek a tornadresszt?
Kezdeném azzal hogy én utáltam és később szerettem meg. Ez az utálat is azért volt mert általánosba kötelező volt ebben tesizni minden lánynak még felsősöknek is. Persze akkor talán 6. osztálytól már engedték hogy vegyünk fel rá rövidnadrágot meg pólót is megengedte a tanár, de ha torna volt éppen ahol fejenállás, kézenállás, bukfencek, ilyesmik voltak a feladatok akkor nem engedte nehogy a nyakunkba boruljon ami balesetveszélyes, és sokaknak annyira rövid volt alul hogy betűrni sem tudta normálisan. Ez még rendben is volt. Viszont így nem értettük hogy a többi anyagnál mondjuk labdajátékoknál miért kellett hordani ha vehettünk fel rá pólót meg nadrágot. Egy időbe nem vettünk ez alá dresszt csak jobban átmelegedtünk, persze volt aki hordta ugyanúgy, volt aki simán csak dresszbe volt. Aztán amikor a tanár megtudta hogy páran nem hordjuk a dresszt így bevezette büntetésből hogy akkor mi akik így sumákoltunk nem vehetnek dresszre se nadrágot, se pólót és év végéig így tesizünk és pont. Ha kint van tesióra és hűvös van na akkor vehettünk fel melegítőt egyedül, de amint bementünk a terembe már le is kellett venni ezeket. Akkor utáltam a legjobban pont emiatt. Aztán úgy később megszoktam én legalább is és már nem érdekelt hogy csak dresszbe lehettem és akkor ugye a kötelező viselés miatt utáltuk leginkább, de engem egyre kevésbé kezdett el zavarni.
Amikor végzős lettem akkor ez a büntetés már rég nem élt, de én még továbbra is csak dresszbe tesiztem valahogy jobban tetszett mert könnyebben mozogtam benne és akkor kezdődött el nálam az az időszak hogy inkább testhezálló ruhákat viselek amikor lehet persze.
Utána már gimibe nyilván nem tesiztem dresszbe de ott jártam szertornára ahol nem volt edzéseken kötelező, de az edző ajánlotta a dresszt én meg ott hordtam, de kb senkit nem izgatott. Aztán annyira megszerettem végül, persze részben azért is mert sokkal jobb minőségű dresszeket tudtunk beszerezni és nem azt a hagyományos iskolait hanem sokkal jobb anyagút, szabásút. Kedvencem a hosszú ujjú fekete dressz volt. Aztán volt egy olyan nyaram amikor kíváncsi voltam hogy milyen csak úgy benne lenni picit bevizezve ha meleg van mennyire hűsítő érzés, meg előfordult hogy a faluba egyszál dresszbe mentem át a kisboltba, ott kb senkit sem érdekelt ez. Aztán már csináltam olyat hogy csak egy szoknyát vettem fel rá és úgy mentem el erre-arra ami kb a kutyát sem érdekelt, olyan volt mint ha egy testhezálló felső lett volna rajtam szoknyával. Aztán kipróbáltam strandon is mint fürdőruha. Mivel nem volt bélése így azért alá vettem egy bikinit hogy vizesen ne üssön át nagyon az úgy egész jó érzés volt és nem égtem le ami még jobb volt.
Aztán ez így megmaradt felnőtt koromra. Most leginkább bodykat hordok azok sokkal jobbak sima hétköznapi viseletnek. De azért ha itthon tornázok előszokott kerülni még a tornadressz, illetve nyáron gyakran ezt veszem fel nyári ruhának ha itthon vagyok. Utcára így mondjuk nem mennék már ki még a kapu elé sem, max szoknyát ráveszek vagy rövidnadrágot és ennyi.
Meg egyszer elmentem egy bicaj túrára akkor volt még az hogy tornadresszt vettem fel pontosan azért mert nem volt szára és így sokkal kényelmesebben mozgott a lábam. Persze voltak akik igen csak megbámultak, de engem nagyon nem érdekelt, sportruha és erre való. Nyilván nem bicajozásra, de akkor épp arra kellett.
Az hogy ebben aludjak nem jutott soha eszembe és nem is bírnám ki mert én nagyon sok éve meztelenül alszok, maximum egy bugyit veszek fel, de sokszor azt sem bírom magamon elviselni.
Az egyik legkényelmesebb ruha, én nagyon oda vagyok érte, már a legelső alkalommal mikor fel vettem nagyon be jött. Mivel férfi vagyok így én az úgy nevezett biketards-ot viselek.
Másnéven férfi száras tornadressz. Ezt gyakorlatilag bármikor viselhető, edzésre vagy itthoni lazulásra tök mindegy, nekem kényelmes és be vált, van is belőle jó pár darabom. Alváshoz is jó, illetve aláöltözőnek is tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!