Ki hová hajitja az elhasznált ruhát?
Ti hová hajitjátok a rossz,használatra már nem alkalmas ruhákat, fehérneműket?
Kicsit kínos a kérdés, de tényleg sok minden felgyült és nem tudom hová tehetném,nem olyan állapotban vannak hogy ruha konténerbe helyezhető legyen .
"Na basszus. Olvastam erről, de gondoltam már változtattak ezen azóta. Ha tényleg elégetik, akkor mégis inkább elrakom törlőrongynak..."
Sajnos olyan világot élünk, ahol MÉG nem túl nagy az alapanyaghiány. Így technológiailag sokkal olcsóbb valamit megtermelni, mint a régit bonyolultabb és költségesebb folyamatok által újrafeldolgozni. Sokkal olcsóbb azt inkább elásni, vagy elégetni. De ha belegondolunk ez nem csak a ruhákkal van így. Pl egy zacskót is sokkal egyszerűbb toszta kőolajból előállítani, mint a használtakat fajták szerint szétválogatni, utána megtisztítani az esetleges szennyezőktől, utána újra alapanyagot gyártani belőle és innentől jön csak az a folyamat, ami az új gyártásnál kezdődik. Vagy hétköznapibb példával: egy házat is egyszerűbb egy üres telekre felépíteni, mint a régit előbb elbontani, vagy a régit megerősítgetni, áthalkítani, felújítani. Sokkal több munkával és költséggel jár, meg elég kompromisszumos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!