Ha valaki Louis Vuitton-t hord a tömegközlekedésem, te elhiszed hogy eredeti?
Szerintem tök gáz tömegközlekedésen luxus designer cuccot hordani, mert még akkor sem hiszik el hogy eredeti ha tényleg az. Mert mittomén kaphatta a gazdag rokonától, vagy összekuporgatta rá valahogy stb...
De ezek a cuccok olyan társadalmi státuszt prezentálnak, amivel összeegyeztethetetlen a tömegközlekedés.
Ha valakinek designer cucca van, az minimum egy 20 milliós kocsiból szálljon már ki, ha kérhetem.
Az is kifelé közvetít, aki alig látható logósat vesz.
Egyszerűen kivagyiságból vásárolnak az emberek irreális, értelmetlen magas áron luxusmárkákat.
Azt hiszik, ezzel mutatják meg, hogy ők nem akárkik.
Persze, mert ez egyszerűbb, mint valódi érdemeket felmutatni. Akinek meg annyi pénze van, mint a pelyva, annak különösen egyszerű.
Bizonyos mértékig igazad van, de az ár nem arányosan nő a minőséggel, hanem aránytalanul.
Egy 15000 és egy 1500000 Ft-os táska között nincs akkora minőségbeli különbség, mint árbeli.
A kommentek egy része igazán szánalmas.
Nem feltétlenül a Louis Vuitton, de van egy csomó drágább kategóriás táska, ami 20-30 évig kiszolgál, egyébként halkan megjegyzem: a LV is nagyon érték és időtálló bőrtáskák terén.
Autóból sem vesszük meg feltétlenül a legolcsóbbat, pedig az is elvisz A-ból B-be. Az autó ugyanilyen státusz, valamiért kevesebb gyűlölet kapnak pl a Mercedes tulajok, mint a Louis Vuitton táskások. Nekem autóra költeni 20-30 milliót totál felesleges, másnak a táska ilyen.
Nevetséges, amikor paraszt módon beleállunk másokba, akiknek jobban megy a szekér. Miért érdekelne, hogy a villamoson ki mit visel? Ez a legnagyobb baj Magyarországon, hogy csak egymással foglalkozunk 😃
Ez nem így van. Minden terméknél létezik egy árplafon, ami felett már nem a pénzed szabja meg, hogy megveszed-e. Legalábbis, normál esetben. Ha még ép a gondolkodásod, és nem torzította el a gazdagság.
Egy táska esetében ez bőven százezer alatt van. Egyszerűen nem TUD egy táska annyit, hogy többszázezerbe, pláne millióba kerüljön.
Ki akar EGY táskát 20-30 évig használni? Sokkal hamarabb megunjuk!
Múltkor egy só/bors tartót nem vettem meg 8000 Ft-ért, mivel egy só/bors tartó egyszerűen nem érhet ennyit. Pedig egyértelműen lett volna rá pénzem, de ez nem pénzkérdés!
Akik egy ilyen egyértelműen túlárazott terméket mégis megvesznek, azok igenis kivagyiságbol tedzik, hogy ezzel mutassák, nekik erre is telik. Üzenet másoknak. Nem maguk miatt teszik, hanem a többieknek üzennek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!