Ha valaki Louis Vuitton-t hord a tömegközlekedésem, te elhiszed hogy eredeti?
Szerintem tök gáz tömegközlekedésen luxus designer cuccot hordani, mert még akkor sem hiszik el hogy eredeti ha tényleg az. Mert mittomén kaphatta a gazdag rokonától, vagy összekuporgatta rá valahogy stb...
De ezek a cuccok olyan társadalmi státuszt prezentálnak, amivel összeegyeztethetetlen a tömegközlekedés.
Ha valakinek designer cucca van, az minimum egy 20 milliós kocsiból szálljon már ki, ha kérhetem.
De mi van akkor ha meg valaki nem a markaja miatt veszi meg az adott dolgot es nem azert mert villogni akar vele, hanem mert tetszik neki a taska, nem talal olyat a piacon amivel potolhatja, szimpatikus neki a taska ikonikus multja es hasonlok...
En is vettem egy pre loved LV Alma BB-t, mert imadom a formajat, a mintajat. Evekig viseltem tobb, formara hasonlo taskat, de eljott az a pont, hogy beruhazzak a fent emlitett taskara, mert mindig is igazabol kizatolag AZT akartam. Nem vagyok gazdag, nem jarok 20 millas autoval, sajat hitelmentes lakasom viszont van, igy nem vagott foldhoz, hogy kiadok egy dragabb darabra. Ezen kivul egyebkent meg van osszesen 4 db taskam, 1 Michael Kors amit official sale alatt vettem kb 40 ezerert, a tobbi meg Zara es Mango, illetve egy utazo taska. Szoval lehet ezt esszel csinalni. Azt meg tovabbra se ertem hogy miert okoz egyesekben frusztraciot, hogy masok milyen markat viselnek fuggetlenul attol, hogy eredeti e vagy nem. En abszolut nem erzem magam tole rosszul ha mas fake taskat hord, es az se erdekel rolam mit gondolnak, azert ruhazok be egy magasabb arkategoriaba pozicionalt darabba, mert egyszeruen jol esik.
"Szerinted érdekel, hogy te milyen táskát hordasz?"
"Ezért írom itt, hogy prolinak tartom azokat az embereket, akik többnek akarnak látszani annál amik"
Ha annyira nem erdekelne teged, hogy ki mit hord, akkor nem kategorizalnad oltozkodes szempontjabol oket.
Szamomra ez a gondolkodasmod sokkal prolibb, mert ez egy olyan dolog ami belulrol fakad es az ember egesz lenyet meghatarozza.
Van azért itt pár válaszolónál gond a toronyban. :D
Egy öltözetből majd nyilván te mint random emberke meg tudja állapítani, hogy több mint ami. Még ha egy fél órás beszélgetés után vonná le valaki a konklúziót, de az alapján, hogy látsz valakit reggel az utcán/bkkn, elég szánalmas.
Másfél millió egy táskáért???
SOHA.
Egy táska simán nem ér ennyit.
Ha lenne ENNYIRE felesleges másfél millióm, inkább egy segélyszervezetnek adnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!