Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Van, akinek fontosabb a...

Van, akinek fontosabb a divat, mint az hogy éppen megfagy?

Figyelt kérdés
Ahogy járok kelek, folyamatosan azt látom a 0-5 fokos időjárásban, hogy emberek (nem csak a lányok/nők, férfiak ugyanúgy) vékony, derékig érő kabátkákban vagy mellénykékben flangálnak, vagy még abban sem, miközben látszik rajtuk hogy majd megfagynak, dideregnek, fújják az orrukat stb. Vannak akiknek más a hőérzete, és nekik ez kényelmes az rendben van, nem róluk van szó. Autóban én sem öltözöm fel túlzottan, de ha gyalagosan indulok el, akkor mindig felveszem a vastag, baromi kényelmes, combigérő pufikabátom, állig becipzárazva és bepatentolva, kesztyű, sapka, enélkül ki sem teszem a lábam. Szeles időben a kapucnit is felrakom, mindegy ha amúgy százágra süt a nap, nekem a komfortérzet a legfontosabb. Pont ezért nem értem egyesek hogy kínozhatják, meg betegíthetik le magukat a téli hidegekben, csak a divatosság szempontja mentén?

2022. febr. 26. 23:06
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem annyira a divat, inkább a saját stílusom az, amihez néha az időjárással szemben is ragaszkodom. Pl. imádom a bőrdzsekit, és néha akkor is azt hordom, amikor télikabátot kéne.

Amúgy meg a túlöltözés épp úgy egyenes út a megfázáshoz, mint az alulöltözés. Sztem akkor vagy jól felöltözve, ha az ajtón kilépve egy nagyon picit fázol. Mozgás közben át fogsz melegedni, szóval ha egyből kellemesen érzed magad, akkor később sok lesz, ami rajtad van és jön az izzadás + megfázás.

2022. febr. 27. 16:14
 12/29 A kérdező kommentje:
#11 Igen rosszul fogalmaztam, mert nem is feltétlenül mindig a divatolás a cél, van olyan is aki egyszerűen nem szereti a télikabátokat, vagy nem érzi úgy hogy jól állna rajta, ezért az egész telet kihúzza egy bőrdzsekiben, mert úgy gondolja az áll jobban neki, és vállaja a fázással járó kényelmetlenséget. De azért inkább legyek túlöltözve, és kicsit melegedjek ki, minthogy alapból hőérzet terén hiányos öltözékben induljak el otthonról.
2022. febr. 27. 16:48
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
De te inkább túlöltözöl, más meg inkább alulöltözik. Nem értem, ez hogy lehet probléma. Felnőttek vagyunk, mindenki ismeri a saját hőérzetét, és nekem már anyukám is azt mondta kicsinek, hogy felvehetem, amit akarok, de nincs nyávogás, hogy fázok. Akkor téged miért zavar?
2022. febr. 27. 16:54
 14/29 A kérdező kommentje:
Ahogy te is említed, talán a szocializáció lehet az oka. Neked anyukád azt mondta, hogy vegyél fel télen amit szeretnél, de nincs nyavalygás, ezért te sokkal lazábban tudod kezelni ezt. Az én anyukám viszont mindig vastagon felöltöztetett, szó nem lehetett arról hogy valami lenge öltözékben kitegyem a lábam a lakásból télvíz idején, úgyhogy ha jön a hideg idő, akkor nálam nincs apelláta, télikabátot veszek, sapkát, kesztyűt, és így is érzem jól magam, sőt zavarna ha nem lennék rendesen felöltözve, lehet hogy ezért "zavar" úgymond, ha mást fagyoskodni látok. 🙂
2022. febr. 27. 18:21
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

#13 Szerintem ez lenne a normális. Engem is folyton bebugyoláltak hat réteg ruhába, aztán mindig beteg voltam. Kb. 11-12 éves lehettem, mikor elkezdtem kamaszodni és hát ez az a kor, amikor rendesen felöltözni télen gáz, nem felöltözni meg vagány, szóval max. 2 réteg ruhát hordtam, ami egy pólóból és egy kabátból állt, persze a kabát cipzárját még véletlenül se húztam fel.

Anyám szerint a homeopátiás bogyók miatt nem voltam már annyit beteg, szerintem meg azért, mert végre normális edzést kapott az immunrendszerem.

Lélekben lehet hogy még mindig tini vagyok, mert 26 évesen se öltözöm fel ennél jobban :DD

2022. febr. 27. 20:21
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként rám az ellenkezője is igaz. 40 fokban a nyári ruha alá veszek leggingst, mert a munkahelyemen 21-22 fokra behűtök. Autóm nincs, külön táskában meg nem fogok ruhákat cipelni.

De esküszöm, gyerekként nem kötekedtek ennyit velem se a felnőttek, se a többi gyerek. Most mindenki nagyra nyitott szemekkel kritizál mindent. "Nem fázol/nincs meleged/nem maradsz éhes/nem rossz mindig azt enni/miért nem kávézol/stb."

2022. febr. 27. 20:38
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Elég fázós vagyok, télen vastag kabátot is hordok. De mostanában nap közben teljesen jó idő van, már csak egy pulcsit meg egy bőrdzsekit hordok.

A sapkát-kesztyűt utálom, nem viselem el. Sálat is csak pár éve tudok megtűrni magamon. Szóval ilyeneket télen sem hordok, igen, inkább fázom, de nem bírom őket, szorítja a fejem, zavar, hogy van valami a kezemen. Ez nem divatozás, hanem kényelem.

Most napközben megsülnék télikabátban. Este viszont fázom a dzsekiben. Viszont így is a dzsekit választom, mert kényelmesebb. Sokat gyalogolok, a téli cuccba beleizzadok, mozogni is nehezebb benne.

2022. febr. 27. 21:29
 18/29 A kérdező kommentje:
#15 Egyébként nálam is volt ilyen időszak, sokszor bármilyen kabát nélkül is kilógtunk télen haverokkal a suliból boltba meg stb., és egyébként én sem voltam beteg, de valahogy kinőttem ebből, mert az ember rájön hogyha nem védi kellőképpen az egészségét, az később megbosszulja magát. Viszont egyébként mint mondtam, nem baj ha valakinek ez kényelmes, mert nem fázós típus, hiszen mindenkinek más a hőérzete. Én csak azt nem értem hogy amikor 0 fokban a buszmegállóban a kislány mellettem derékig érő kis kabátkában, sapka nélkül, jól láthatóan oda akar fagyni, neki az miért jó? Oké rettenet divatos, trendi, és menő, közben meg épp kifázik a medencéje, ami nagyon kellemetlen lesz, ha gyereket is szeretne majd később.
2022. febr. 27. 21:33
 19/29 A kérdező kommentje:
#17 A sálban egyetértek, azt én még a mai napig sem szeretem hordani, ezért veszek mindig olyan kabátot ami állógalléros, és teljesen állig fel lehet húzni. Amúgy én azért is szeretek minél tovább téliben járni, mert az enyém pl olyan vastag, hogy sokszor még hidegebb időben is elég alá a pólóra egy vékony hosszúujjú póló, vagy még az sem, hazafelé meg egyszerűen csak nem cipzárazom össze, és nincs benne melegem. Ami pedig a legnagyobb előnye, hogy ha bemész valahova, nem kell még magadról nyolc réteg pulcsit lerángatni a vékony kiskabát/szövetkabát alól hogy ne sülj meg, elég csak magát a kabátot levenni, és megvagy.
2022. febr. 27. 23:20
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Akkor állj a kislány elé, és nevesd arcon, ha ettől jobb lesz. Tanulja meg, hogy a felnőttek sem különbek.
2022. febr. 28. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!